Camping Catalonië

229 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Catalonië

Geselecteerde Campings

Camping Begur
Favorieten
Camping Begur

Spanje / Catalonië / Smeken

ANWB Camping LogoInspectie

4.6Uitstekend(16Recensies)

Alle 229 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Catalonië

Direct boekbaar
Camping Resort Els Pins
Favorieten
Camping Resort Els Pins

Spanje / Catalonië / Malgrat de Mar

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(1Recensie)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (45)

Huuraccommodaties (141)

Direct boekbaar
Camping La Pineda de Salou
Favorieten
CKE discount
Direct boekbaar
wecamp Cadaqués
Favorieten
Alle 229 Campings
Alle 229 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings229
Beoordelingen van campings2.050
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Camping La Gaviota
Op deze camping kan jong en oud zich vermaken. Midden in de Costa Brava bij Girona in Spanje ligt deze camping direct aan het ongerepte en strand van Sant Pere Pescador, in de baai van Roses Er zijn e… Camping profielpagina

Kamperen met kinderen in Catalonië

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Resort Els Pins
Camping Resort Els Pins

Catalonië, een regio in het noorden van Spanje, herbergt lange kuststroken zoals de levendige Costa Brava en de betoverende Costa Dorada. Kamperen aan zee is in Catalonië niet alleen mogelijk, maar ook zeker aan te raden. Of u nu wilt wandelen in de Pyreneeën, watersporten of extravagante musea wilt bezoeken, Catalonië is een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden. Kamperen met kinderen is hier ook leuk. Eerste pogingen tot snorkelen en bezoeken aan ridderkastelen zorgen ervoor dat de gezinsvakantie gevarieerd blijft.

Camping Catalonië

Kamperen op de camping in Catalonië is een garantie op een heerlijk zonnige vakantie in een schitterende omgeving. De Catalanen zijn erg trots op hun eigen cultuur en taal en hebben de toerist zoveel te bieden, dat de regio is uitgegroeid tot het populairste vakantiegebied van https://www.anwbcamping.nl/spanje Campings in Spanje. Het barst daardoor van de campings in Catalonië. Genieten van zon, zee en strand aan de bruisende https://www.anwbcamping.nl/spanje/costa-brava Campings aan de Costa Brava, een stedentrip naar https://www.anwbcamping.nl/spanje/barcelona Campings bij Barcelona of bergwandelen in de uitlopers van de Pyreneeën: er is voor ieder wat wils. Op de camping in Catalonië verveelt u zich geen moment.

Camping in Catalonië, een zomervakantie zoals die bedoeld is

Een dagje luieren in de zon op de camping in Catalonië is erg verleidelijk, maar met één van de mooiste steden van Europa in de buurt is de kans groot dat u er toch liever op uit trekt. Barcelona is met de ligging aan zee, de indrukwekkende bouwwerken van het modernisme en de vele gezellige en prachtige wijken een bevoorrechte stad. Als u liever op het strand ligt, kunt u het beste een camping in Catalonië zoeken aan de https://www.anwbcamping.nl/spanje/costa-brava Campings aan de Costa Brava. Rust vindt u in de Catalaanse Pyreneeën. Al deze ingrediënten maken een verblijf op de camping in Catalonië tot een zomervakantie zoals die bedoeld is.

Reizen

Met uw eigen auto of camper naar Catalonië rijden is een belevenis op zich. De route door Frankrijk biedt uitzicht op de meest uiteenlopende, fantastische landschappen. Vanuit Midden-Duitsland, bijvoorbeeld vanuit Frankfurt, is het op de meest directe route 1340 km naar Barcelona.

Naar Roses aan de Costa Brava is het slechts 1230 km. In Saarbrücken steekt u de Franse grens over en rijdt u verder naar Dijon. De meeste snelwegen in Frankrijk zijn tolwegen. Aangezien de route wat lang is voor een dagtocht, is een tussenstop in Frankrijk een goed idee. Het kleine maar historisch waardevolle stadje Cluny ligt ongeveer halverwege de route en is een goede plek om te stoppen en te overnachten. De wereldberoemde abdij van Cluny werd gebouwd in de 10e eeuw en was een van de meest invloedrijke religieuze centra in de Middeleeuwen. Het is een bezoek meer dan waard!

Een groot deel van de rest van de route volgt de Franse Middellandse Zeekust. U passeert de steden Montpellier en Perpignan. Van daaruit is het nog geen 30 km naar de Spaanse grens en het begin van Catalonië. Nu leidt een mooie route tussen de uitlopers van de Pyreneeën en de Middellandse Zee naar de camping in Catalonië.

Bestemmingen in Catalonië

De mooiste campings in Catalonië vindt u aan de kust en in de heuvelruggen van de Pyreneeën. Plaatsen als Roses of L'Ametlla de Mar zijn bijzonder geschikt voor strandvakanties. Besalú en Lleida liggen in de Pyreneeën en zijn perfecte vertrekpunten voor wandelingen.

Camping Catalonië: strandplezier in L'Ametlla de Mar

Aan de Costa Dorada, de "gouden kust", ligt het kleine, authentieke vissersplaatsje L'Ametlla de Mar. Het stadje, dat direct aan zee ligt, herbergt een aantal romantische zand-, kiezel- en rotsbaaien die nog aangenaam ongerept zijn. Een bezienswaardigheid van de stad is het Castillo de Sant Jordi. Een machtig kasteel dat de stad beschermde tegen aanvallen van piraten. L'Ametlla de Mar is ook beroemd om zijn olijfolie en kruidige bijenhoning.

Middeleeuwse romantiek in het bergstadje Besalú

Besalú is een klein historisch stadje in de provincie Girona, gelegen midden in de bergketens van de Pyreneeën. Het is een regionale beroemdheid vanwege de goed bewaarde middeleeuwse oude stad. Vooral de massieve, oude stenen brug over de bergrivier Fluvià geeft de stad een buitengewone charme.

Voor veel van de kleine, goed bewaarde stenen huizen staan schilderachtige arcades. Op het oude hoofdplein van de stad zetten restaurants en cafés in de zomer hun stoelen en tafels uit. Besalú is bij uitstek geschikt als uitgangspunt voor wandel- en peddeltochten.

Activiteiten en excursies

Omdat Catalonië zowel een kustlijn als een bergketen te bieden heeft, zijn er volop mogelijkheden voor activiteiten en excursies.

Watersporten in de Middellandse Zee

Van duikbrevetten tot zeilcursussen, in Catalonië kunt u alle denkbare watersporten beoefenen. Aan de vele kusten worden surf- en zeillessen aangeboden. U kunt jetski's en kajaks huren en u kunt kennismaken met stand-up paddling (SUP). Vooral voor tieners en oudere kinderen zijn ritjes op een bananenopblaasboot een absoluut hoogtepunt. Voor wie zich wil vergapen aan de onderwaterwereld van de Middellandse Zee zijn er tal van mogelijkheden om een duikbrevet te halen of mee te doen aan proefduiken onder leiding van een gids.

Uitstapjes naar de Pyreneeën

De wilde Pyreneeën zijn een enorme speeltuin voor allerlei sporten. U kunt snelle mountainbiketochten maken over kleine bergweggetjes of wandelen over de goed gemarkeerde bergpaden. Of u liever ontspannen wandelt over zachte heuvels met weinig beklimming of inspannende bergtochten naar bergtoppen maakt, is aan u.

Op veel van de kleine bergriviertjes worden peddeltochten aangeboden, die ook voor kinderen goed te doen zijn. Liefhebbers van opwindende hoogten kunnen deelnemen aan klimtochten van verschillende niveaus.

Gastronomie

De vruchtbare regio Catalonië is niet alleen vanwege de gouden zandstranden een populaire bestemming. De Catalaanse keuken, met haar exotische gerechten en aromatische kruiden, biedt een bijzondere smaakervaring. De mix van vis en vlees en zoet en zout is een specifiek hoofdkenmerk van hun gerechten.

Een typisch Catalaans gerecht is bijvoorbeeld gestoofd konijn met peren, kaneel en uien. Een ander culinair hoogtepunt is de eersteklas olijfolie die in Catalonië wordt geperst en naar alle landen van Europa wordt geëxporteerd. Zoals bekend hoort bij een goede maaltijd ook een goede wijn. Enkele van de meest voortreffelijke wijnen van Spanje zijn afkomstig van Catalaanse wijnmakers. Priorat, bijvoorbeeld, is een bekend wijnbouwgebied. L'Ermita is een zeer gewaardeerde wijn onder wijnkenners.

Beste tijd om te bezoeken

Veel van de kustplaatsen in Catalonië hebben meer dan 200 dagen zon per jaar. Voor kampeervakanties waarbij veel tijd buiten wordt doorgebracht, is de beste reistijd de maanden april tot en met oktober. In deze periode kunnen de temperaturen oplopen tot 28°C en stijgt de watertemperatuur tot 24°C.

Zelfs in oktober, vanwege de hete zomermaanden, is het zeewater met 20°C nog warm genoeg voor uitgebreid badplezier. In het algemeen wordt Catalonië beschouwd als een regio met weinig neerslag. Dankzij het subtropische klimaat blijft het weer het hele jaar door zacht. Niettemin kunnen de temperaturen in de wintermaanden dalen tot 10°C, maar zon is dan eerder regel dan uitzondering.