Minicamping Schonewille

Minicamping Schonewille
Favorieten

1/20

Year Charming
Year Small
Year Erkend
Minicamping SchonewilleMinicamping SchonewilleMinicamping SchonewilleMinicamping SchonewilleMinicamping Schonewille

Camping overzicht

ANWB Camping LogoInspectie

Deze camping heeft nog geen beoordeling van kampeerders.

Map MarkerKaart
contactContact & adres

Camping introductie

De 50-pluscamping is parkachtig aangelegd met talrijke struiken en bomen, een meertje en enkele picknicktafels. De ruime, door heggen afgebakende standplaatsen bieden veel privacy. Campinggasten mogen tegen een kleine vergoeding verse groenten en fruit plukken uit de tuin. Er is een mooi nieuw theehuis en er is een overdekte fietsenstalling met oplaadpunt.

Beschikbare accommodaties (Minicamping Schonewille)

...

...
...

Algemene informatie

Omgeving

  • Dichtstbijzijnde dorpscentrum: Nieuweroord

Sitecode: 95243

Kaart

Adres

Trambaan 6

7911 TM Nieuweroord

Friesland - Groningen - Drenthe

Niederlande

Coördinaten

Breedtegraad 52° 43' 24" N (52.723381)

Lengtegraad 6° 33' 37" E (6.560385)

Routeplanner

ANWB Camping Logo
Naar de ANWB routeplanner

Kampeerders beoordelingen

Deze camping heeft nog geen kampeerders beoordeling.

Waarom zou je niet de eerste zijn? Andere kampeerders zullen je dankbaar zijn.

Classificatie van de camping

ANWB inspectie (kleine campings)

ANWB Camping Logo
ANWB classificatiemodel
  • Sanitair

    3.0

    Bijzondere voorzieningen

    Kwaliteit sanitair

  • Terrein

    2.8

    Staanplaatsen

    Indruk terrein

  • Recreatie

    1.1

    Speel- en sportfaciliteiten

    Animatie

  • Zwemmen

    0.0

    Zwemmen in natuurwater

    Zwembaden

  • Eten & drinken

    0.0

    Boodschappen

    Eetgelegenheid

Meer informatie over Minicamping Schonewille

Camping Schonewille, kamperen in Drenthe

Vakantie bij Camping Schonewille in Nieuweroord staat voor rust, natuur en ruimte. Gelegen in de landerijen, bossen en weilanden geniet je hier van een kampeervakantie op een rustig tempo. Heerlijk als je even helemaal wilt ontspannen.

Bijzondere camping

Camping Schonewille is een bijzondere camping. De belangrijkste doelgroep is de 50-plusser die op zoek is naar rust en ontspanning. Zodoende is er geen speeltuin op de camping. In de overdekte fietsenstalling vind je meerdere laadpunten voor elektrische fietsen. Hier wordt geleefd en gewerkt in harmonie met de natuur. Zo heeft de camping ook zijn eigen moestuin, waarvan de groenten en fruit dagvers op je bord belanden. De kippen zorgen voor kakelverse eieren. Een veertigtal fruitbomen met pruimen, peren en appels zorgen jaarlijks voor een grote voorraad jam. In de takkenoven bakt men zijn eigen brood, pizza's en ovenschotels.

Verblijven zoals jij wilt

Camping Schonewille beschikt over ruime staanplaatsen, die door de vele bomen op een natuurlijke manier van elkaar gescheiden worden. Zo geniet iedereen van de nodige privacy. Alle staanplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting van 10 ampère. Het sanitairgebouw is netjes en wordt dagelijks twee maal gereinigd.

Het theehuis

Op de camping vind je theehuis De Tramhalte. Het kreeg die naam, omdat het theehuis gebouwd werd op de plek waar vroeger een stoomtram reed. Voor een lekkere kop koffie of een verse thee kan je hier op elk moment van de dag terecht. Met een heerlijk stukje eigen gebakken appeltaart, uit de takkenoven natuurlijk, waan je je de koning te rijk. Het theehuis ligt aan de vijver, zodat je de eendjes ziet voorbij zwemmen of de ijsvogel een visje ziet vangen. Wie zin heeft om te lezen, kan kiezen uit meer dan 3.000 boeken.

Ontdek de prachtige natuur rond Camping Schonewille

Vlak bij Camping Schonewille loopt een knapzakroute, die je door de meest bijzondere plekjes van Drenthe leidt. Via kronkelende beekjes, over heidevelden en over smalle bospaadjes kom je in de kleinste Drentse dorpen terecht. De route is netjes bewegwijzerd en makkelijk te volgen.

Maar er valt nog veel meer natuur te ontdekken in Drenthe. Verken het uitgestrekte heidegebied van het Dwingelderveld met de fiets, maak een stevige boswandeling in het Drents-Friese Wold en wandel langs de oevers van de 28 kilometer lange beek in de Drentsche Aa.

Veelgestelde vragen over camping Minicamping Schonewille

Zijn honden toegestaan op camping Minicamping Schonewille?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan op de camping.

Heeft camping Minicamping Schonewille een zwembad?

Nee, Minicamping Schonewille heeft geen zwembad. Details over het zwembad en andere voorzieningen vind je op deze pagina.

Hoeveel kost een verblijf op camping Minicamping Schonewille?

De prijzen voor Minicamping Schonewille kunnen variëren afhankelijk van het verblijf (bijv. gekozen periode, personen). Lees meer over de prijzen op deze pagina.