Camping Costa Brava

77 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Costa Brava

Dit is waarom u aan de Costa Brava moet kamperen:

  • Idyllische natuurlandschappen
  • Gevarieerd kustgebied
  • Ideaal voor zeilers en surfers
  • Het hele jaar door aangename temperaturen
De Costa Brava is een van de populairste vakantieregio's van Spanje en verrukt met witte zandstranden, dromerige baaien en adembenemende landschappen. Het aanbod van comfortabele campings is geweldig. Bijna alle campings liggen dicht bij het strand en bieden aantrekkelijke faciliteiten zoals goed onderhouden zwembaden met glijbanen, speeltuinen en wellnessruimtes. Gezinnen met kinderen, mensen die op zoek zijn naar ontspanning of een culturele en actieve vakantie voelen zich thuis aan de Costa Brava. De regio biedt ook een verscheidenheid aan excursiebestemmingen en een breed scala aan watersporten en fiets- en wandeltochten.

Geselecteerde Campings

Camping Begur
Favorieten
Camping Begur

Spanje / Catalonië / Smeken

ANWB Camping LogoInspectie

4.6Uitstekend(16Recensies)

Alle 77 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Camping Costa Brava

Camping La Masia
Favorieten
Camping La Masia

Spanje / Catalonië / Blanes

ANWB Camping LogoInspectie

3.5Goed(2Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (125)

Huuraccommodaties (498)

Direct boekbaar
Camping Vall d'Or
Favorieten
Camping Vall d'Or

Spanje / Catalonië

ANWB Camping LogoInspectie

3.0(17Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (500)

Huuraccommodaties (21)

Illa Mateua Camping Resort
Favorieten
CKE discount
Alle 77 Campings
Alle 77 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings77
Beoordelingen van campings1.145
Ø beoordelingen4.1

Populaire campings

1
Camping La Gaviota
Op deze camping kan jong en oud zich vermaken. Midden in de Costa Brava bij Girona in Spanje ligt deze camping direct aan het ongerepte en strand van Sant Pere Pescador, in de baai van Roses Er zijn e… Camping profielpagina

Spanje aan zee

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping La Masia
Camping La Masia

De Costa Brava, een ruig landschap tussen de Franse grens en de wereldmetropool Barcelona. Geen twijfel mogelijk, in sommige vakantieoorden kun je op kilometerslange zandstranden van de nacht dag maken. Maar de regio is niet alleen aantrekkelijk voor feestvierders. Integendeel: haar rijke variatie en uitstekende infrastructuur zijn gericht op zowel koppels als ouders, rustzoekers en actievelingen. Op de camping aan de Costa Brava verheugen kinderen zich op de vlakke badzones aan de Middellandse Zee met aangename watertemperaturen en op de gezinsvriendelijke campings met een zeer positieve algemene indruk, waarvan sommige een eigen animatieteam hebben.

De campings aan de Costa Brava zijn verschillend van opzet en ingedeeld. De keuze varieert van goede campingdorpen tot uitstekende stacaravans van de modernste constructie, die aan alle smaken en eisen voldoen. Op veel campings mag u zelfs uw hond meenemen als u dat ruim van tevoren aangeeft. Als u de voorkeur geeft aan een meer originele vakantie, ga dan naar het achterland, waar het leven in de bergdorpen rustiger is. In de omgeving lokken ruisende bergriviertjes en het heuvelachtige landschap u tot menig avontuurlijke sport.

Camping Costa Brava

De Costa Brava in https://www.anwbcamping.nl/spanje spreekt tot de verbeelding van zon- en strandliefhebbers over de hele wereld. Deze legendarische naam roept beelden op van strakblauwe luchten, spiegelgladde zee en heerlijke zandstranden. Als je op een camping aan de Costa Brava verblijft is er buiten strand en zee echter ook veel te doen. Deze streek kent prachtige, beroemde steden, een heerlijke keuken en indrukwekkende natuur. Als je verblijft op een camping aan de Costa Brava is een geslaagde vakantie dus zeer waarschijnlijk.

Het klimaat

Een van de grootste redenen dat de Costa Brava zo’n geliefde vakantiebestemming is, is het heerlijke klimaat. Op de camping aan de Costa Brava geniet je namelijk van een typisch Middellandsezeeklimaat. Dat betekent dat de zomers heet zijn, en de winters mild. Omdat het in https://www.anwbcamping.nl/spanje/noord-spanje ligt, wordt het er echter niet ondraaglijk warm, meestal tot zo’n 24 graden in juli en augustus. Dat betekent dat je zowel op het strand kan gaan bakken als lekker een stuk kan gaan wandelen.

De kust

‘Costa Brava’ betekent in het Catalaans letterlijk ‘wilde kust’. Dat slaat op de prachtige, rotsachtige kustlijn van de provincies Girona en Barcelona. Hier vind je echter niet alleen machtige rotsformaties, maar ook uitgestrekte stranden. Sommigen hiervan zijn erg bekend en van alle gemakken voorzien. Andere stranden en baaien zijn nog onberoerd gebleven. Een camping aan de Costa Brava is dus zowel geschikt voor hen die de gezelligheid opzoeken als voor rustliefhebbers.

Camping Costa Brava: dichtbij Barcelona en Girona

Een verblijf op een camping aan de Costa Brava draait niet alleen om zwemmen en zonnen. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de twee grote steden van deze regio, Barcelona en Girona. Barcelona is een fameuze stad onder vakantiegangers. Kijken naar de architectuur, heerlijk eten op de Ramblas en flaneren over de promenade: deze stad is zeker een bezoekje waard. Girona is minder bekend, maar ook zeer de moeite waard. Door zijn kleine schaal is het goed te belopen en het staat vol met Middeleeuwse historie en geweldige musea.

Eten aan de Costa Brava

Spanje staat natuurlijk sowieso al bekend om zijn heerlijke specialiteiten. Aan de Costa Brava is dit des te meer het geval. Hier geniet je van mooie gerechten en daarbij drink je soepele lokale wijn. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke gegrilde vis en schaaldieren, of natuurlijk paella. Dit gebied heeft ook een geheel eigen culinaire traditie. Hierbij worden ingrediënten uit de bergen gecombineerd met al het moois dat de zee te bieden heeft. Je hoeft niet altijd de deur uit voor een eersteklas smaaksensatie: op de camping aan de Costa Brava eet je bij de borrel geweldige plaatselijke producten. Snijd bijvoorbeeld een lekker stukje Spaanse worst af, of geniet van de wereldberoemde Spaanse ham.

Bestemmingen aan de Costa Brava

De diverse steden en dorpen aan de Costa Brava bieden voor elke smaak en elke behoefte het juiste.

Ontdek het levendige Lloret de Mar

De levendige badplaats staat bekend om zijn ondernemende vakantiegangers en zijn zeer goede infrastructuur. Talloze clubs, pubs en restaurants kenmerken het stadsbeeld, dat culmineert tussen de oude stad en het kilometerslange zandstrand. Maar Lloret de Mar heeft ook een andere kant: een bezienswaardig kasteel uit de 11e eeuw, dat idyllisch boven de zee uittorent tegenover altijd groene dennenbossen.

Actieve tijd in Empúriabrava

Het stadje is op de tekentafel gepland en de talloze grachten doen denken aan de steden Venetië of Amsterdam. De meeste huizen hebben een eigen aanlegsteiger, vanwaar de eigenaar in zijn stijlvolle motorboot boodschappen doet. Een uitgebreid watersportprogramma wordt aangeboden in de haven en op de uitgestrekte stranden, parachutisten stijgen op vanaf het sportvliegveld voor een excursie op grote hoogte, en wandelaars en fietsers verkennen de aangewezen paden in de omgeving.

In Girona in het spoor van het verleden

De stad met zijn bijna 100.000 inwoners boeit met zijn romantische oude binnenstad. Vooral langs de loop van de rivier Riu Onyar is het historische centrum prachtig om te zien, met prachtige, kleurrijke gebouwen die het landschap domineren. Talrijke kronkelende trappen leiden door het stadslabyrint omhoog naar de massieve vestingmuur. De inspanning van de klim wordt beloond met een indrukwekkend panorama.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Ruines d'Empúries: Opgravingsterrein met goed bewaarde vestingwerken en havenfaciliteiten, tempels en begraafplaatsen uit de 6e eeuw.
  • Oude stad van Tossa de Mar: Vestingmuren omringen de pittoreske steegjes en eerbiedwaardige gebouwen uit de 12e eeuw.
  • Parc Natural de Cap de Creus: Het meest oostelijke punt van Spanje is schilderachtig omgeven door de flanken van de Pyreneeën, die langs dit stuk kust steil in zee vallen.
  • Castell Gala Dalí Museum: Het prachtige 14e eeuwse landgoed bevat veel interessante exposities van de Spaanse schilder Salvador Dalí.
  • Poblat Ibèric: Het Iberische dorp bij Ullastret is een van de belangrijkste sites in Catalonië, met stenen getuigenissen uit de 2e eeuw.

Top 2 insider tips

  • S'Agarós: Zelfs Charlie Chaplin bracht rustige vakantiedagen door in de prachtige baai van Cala de Sa Conca. Het is een van de startpunten van de kustwandelroute Camino de Ronda.
  • La Jonquera: Het Spaanse grensstadje is een belastingparadijs. Talloze supermarkten, tankstations en boetieks bieden hier hun waren aan.

Activiteiten en excursies

Actief fietsen, wandelen of watersporten

Racefiets of mountainbike - de zeer goed ontwikkelde bergwegen en de ruige hellingen hebben veel aanhangers onder fietsers. Daarnaast zijn er gezinsvriendelijke routes die bekend staan als greenways. De ruige toppen van de "wilde kust" rijzen op tot in de Spaanse hemel, waar aangewezen wandelroutes leiden naar de mooiste stukjes landschap. Een aantrekkelijke bestemming voor wandelaars is het natuurpark op het schiereiland Cap de Creus met de bezienswaardige vuurtoren anno 1853. Surfers en kiters zijn vaak te vinden in de baai van Rosas en in Palamós. De "Mistral" en "Tramontana" winden zorgen voor uitstekende omstandigheden voor de board acrobaten in de vroege en late zomer. Duikers daarentegen worden aangetrokken door het stadje L'Estartit, met de Islas Medas voor de kust.

Spannende excursies aan de Costa Brava

De kustweg tussen Sant Feliu en Tossa de Mar is voor veel inwoners en reizigers een van de mooiste autoroutes aan de Costa Brava. Kronkelende bochten slingeren zich rond idyllische badplaatsen en pittoreske rotspartijen, waar parkeerhavens uitnodigen tot stoppen. Ontsnap aan het alledaagse aan boord van een heteluchtballon. De ballonvaarten voor het hele gezin beginnen in La Bisbal d'Empordà en openen voor geïnteresseerden geheel nieuwe indrukken van de vakantieregio.

Evenementen

Februari-maart

  • Carnaval in Girona: Met zijn kleurrijke optochten en leuke straatdansen is het carnaval in de provinciehoofdstad een populaire bestemming.

Maart - Apri

  • Semana Santa: Paasvieringen met processies, marsmuziek en prachtig versierde praalwagens.

Juli

  • Van Festa del Carmen tot Festa Major de Santa Anna: Festa del Carmen: 16 juli; Grote botenoptocht ter ere van de beschermheilige van de vissers met marktactiviteiten en dans.
  • Festa Major: 23-26 juli; kermis in Lloret de Mar en Blanes. Er zijn voorstellingen voor de kleinsten en feesten voor de groten.
  • Concurso de Sardanas: 25 juli; competitieve voorstellingen van Catalaanse volksdansen. De verschillende groepen nemen het tegen elkaar op op het centrale plein in Sant Feliu de Guíxols.
  • Festa Major de Santa Anna: eind juli; internationale vuurwerkwedstrijd. Specialisten uit de hele wereld verlichten de hemel van Blanes.

Gastronomie

De Catalanen beoefenen hun culinaire vaardigheden in de eerste plaats in hun eigen omgeving. Met de ingrediënten uit de Middellandse Zee en de delicatessen uit de bergen ontstaat de keuken "Mar i Muntanya", d.w.z. "zee en bergen". Niet zelden worden vis en vlees op culinaire wijze gecombineerd, wat resulteert in zeer fantasierijke lekkernijen zoals worst met garnalen of octopus met gehaktballen. Paprika's, artisjokken, tomaten, courgettes en veel verse kruiden uit de tuin zijn onmisbare ingrediënten. Bij elke hoofdmaaltijd hoort brood - knapperig geroosterd of ongeroosterd met zout of knoflook. Als bijgerecht een kommetje zelfgemaakte allioli - en de traktatie is perfect. Niet minder smakelijk is escalivada, een koude schotel gemarineerde, gegrilde groenten. Visliefhebbers daarentegen mogen de gebakken stokvis baccalà niet missen.

Ter afsluiting van een geslaagde avondmaaltijd - die meestal vrij laat wordt gegeten, meestal rond negen uur 's avonds - is er een zoet dessert. Tussen crema catalana met karamelsaus, sappige zoete donuts of mel i mató, verse geitenkaas met honing, is het moeilijk kiezen. Lokale wijnen worden aanbevolen om te drinken, vooral de rode wijnen genieten een goede reputatie onder fijnproevers. Wilt u iets speciaals, dan is een goed gekoelde Cava, een Spaanse mousserende wijn, een goede keuze.

Beste tijd voor een bezoek

Hoewel kamperen aan de Costa Brava direct aan zee het hele jaar door mogelijk is, geldt de periode van mei tot oktober als ideaal. Meestal eind april warmt de mediterrane lucht merkbaar op en klimt de thermometer boven de 20 °C. In de hoogzomer schijnt de zon intensiever en stijgen de temperaturen. Ze bereiken piekwaarden van 29 °C en meer.

Optimale omstandigheden voor waterratten: Het badseizoen is perfect tussen juni en september. Dan meet de Middellandse Zee gemiddeld 21 °C en overtuigt met aangename watertemperaturen. Voor uitgebreide ontdekkingstochten in de steden of sportieve activiteiten aan land zijn de mildere maanden in het voorjaar en de herfst aan te bevelen. Vanaf november dalen de temperaturen tot ongeveer 14 °C.