Kamperen in Denemarken

Vakantie in Denemarken

Van eiland naar eiland

Denemarken is een heerlijke kampeerbestemming. Er is zoveel te zien. Ben je met z’n tweetjes, dan kun je heerlijk musea en terrasjes pikken. Met de kinderen op pad? Weinig landen zijn zo kindvriendelijk als Denemarken.

Sightseeën op de fiets

Een van de vele voordelen van Denemarken is het grote aantal fietsroutes dat je hier vindt. Op de fiets rijd je naar de leukste stranden en kastelen, onderweg pik je op je gemak ook nog even een oud stadje mee. In Jutland mag je de oudste stad van het land, Ribe, absoluut niet overslaan, hier vind je ook een leuk openluchtmuseum waar kinderen mee kunnen maken hoe het was om Viking te zijn. Jutland is sowieso een topper voor gezinnen, want hier vind je ook Legoland, hét pretpark van Denemarken.

Stad en platteland

Natuurliefhebbers kunnen hun lol op in het uiterste noorden van Jutland. Hier komen het Kattegat en het Skagerak samen en de duinen en zandvlakte blijven hier constant van vorm veranderen. De oostelijke kant van Jutland laat een heel andere kant van Denemarken zien: de valleien, kloven en diepe fjorden hier zijn gevormd in de laatste ijstijd. Sprookjeseiland Funen blinkt uit in oude stadjes en charmante haventjes. Je vindt hier ook meer dan honderd kastelen en landgoederen, zoals de renaissance waterburcht Egeskov. Houd je van uitstapjes, dan zit je ook goed op Seeland met al zijn kastelen en musea. Hoofdstad Kopenhagen alleen al is een bezoek meer dan waard.

Musea rond Kopenhagen

 • Kronborg

  Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar zo veel drama en geschiedenis samenkomt op een plaats. Dit kasteel is ook bekend uit Hamlet.

 • Louisiana Museum voor Moderne Kunst

  Aan de kust van Noord-Seelandse vind je dit strak vormgegeven museum in een oud park met uitzicht over het water naar Zweden. Aanraders: het beeldenpark en café.

 • Frederiksborg

  Dit paleis ligt verspreid over drie eilandjes in het kasteel meer in Hillerød, ten noorden van Kopenhagen. Rondom vind je prachtige tuinen.

 • Karen Blixen Museum

  Een must voor tuinliefhebbers en fans van het boek Out of Africa. Het huis van de bekende schrijfster ligt prachtig aan het water en wordt omgeven door een parkachtige tuin. Ook hier vind je een leuk café.

 • Den Blå Planet

  Scandinavisch design vind je in Denemarken niet alleen terug in de woonaccessoires, de gebouwen zijn vaak ook een plaatje. Dit aquarium is het grootste van Noord-Europa en wordt compleet omringd door water.

Kampeerthema´s in Denemarken

Shop alles voor je kampeervakantie naar Denemarken bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Denemarken in de webshop van ANWB.