Kamperen in Finland

Vakantie in Finland

Kamperen onder de Midzomernachtzon

Het meest bekend in Finland, is het merengebied. Maar liefst 200.000 meren vind je er, het is nauwelijks voor te stellen. En Finland heeft nog meer te bieden: van de Åland-eilanden tot de scherenkust, van de Samen in Fins Lapland tot de ongerepte bossen met beren en wolven.

Eropuit met kinderen

Ook met kinderen kun je hier prima op avontuur, want het landschap is hier niet al te ruig. Fietsen, varen, kanoën – hier laat je ze kennismaken met het echte outdoor leven. Zin in een dagje uit? In Ähtäri vind je een leuke kinderboerderij met dieren die in Nederland niet voorkomen en het Stoomlocomotievenpark van Haapamäki is boeiend voor jong en oud. Het museum rondom de stripfiguur Moem (Muumi in het Fins) in Tampere is het leukste kinderuitstapje van het land. Ook de dierentuin van Ranua in Fins Lapland is de moeite waard. Inheemse diersoorten lopen er min of meer vrij rond.

Leuke stadjes

De 19de-eeuwse hoofdstad Helsinki is zonder twijfel de mooiste stad van Finland. Finland was in die tijd Russisch, dus het is niet zo gek dat de bouwmeesters zich lieten inspireren door het nabije St. Petersburg. In Savonlinna ontdek je het mooiste middeleeuwse kasteel van heel Scandinavië, Olavinlinna. Meer leuke stadjes en dorpjes vind je aan de scherenkust en op de Åland-eilanden. Hier liggen ook prachtige stranden. Door het landklimaat zijn de temperaturen 's zomers best heel aangenaam en dankzij de noordelijke ligging zijn de zomerdagen lekker lang.

Hoogtepunten van Finland

 • Oneindige bossen

  Finland staat bekend als het land van de tienduizend meren, maar wist je dat het ook voor 70 procent uit bos bestaat? Dat is meer dan enig ander Europees land.

 • Creatieve keuken

  De Finnen zweren bij lekker eten. De ‘food scene’ in Helsinki is om over naar huis te schrijven, de koks bereiden hier de meest innovatieve gerechten.

 • Zes maanden per jaar skiën

  In Finland kun je van oktober tot mei skiën. Eens iets anders? Wat dacht je van een sneeuwscooter of hondenslee. Ylläs heeft met 330 kilometer de meeste langlaufloipes ter wereld in huis.

 • Miljoenen sauna’s

  Finland telt wel 3 miljoen sauna’s – dat is meer dan één sauna per hoofd van de bevolking. Hoe dat komt? Ieder buitenhuisje moet natuurlijk ook voorzien zijn.

 • Veilig

  Finland is een van de veiligste landen van Europa. Portemonnee kwijt? Dik kans dat die inmiddels bij het politiebureau is afgegeven.

Kampeerthema's in Finland

Shop alles voor je kampeervakantie naar Finland bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Finland in de webshop van ANWB.