Kamperen in Dordogne

Vakantie in de Dordogne

Historische dorpjes, kanovaren en enorme grottenstelsels

In de Dordogne is het volop genieten. De vakantiestreek heeft van alles te bieden. Sprookjesachtige kastelen, middeleeuwse plaatsen en enorme grottenstelsels. Hier komt de zwarte truffel vandaan en wordt zoete witte wijn gemaakt. Niet voor niets is de Dordogne een populaire regio die veel kampeerders trekt. Aan accommodatie geen gebrek. Van knusse kampeergelegenheden in de natuur tot familiecampings met entertainment voor de kinderen.

Op het water en in de grotten

Weilanden, bossen, heuvellandschappen en rivierdalen. De Dordogne heeft het allemaal. Het is er weelderig groen. De rivieren zijn rustig, daarom is kajakken en kanoën hier populair. Peddel over de La Dronne, L’Isle of Vézère en ontdek de ongerepte natuur vanaf het water. Sla een bezoek aan een van de vele grotten rond Les Eyzies-de-Tayac niet over. Sommige hebben bijzondere prehistorische tekeningen. Afhankelijk van de grot bewonder je de prachtige natuur per boot, trein of te voet.

Historische steden

In de Dordogne vind je de mooiste steden van Frankrijk. Veel burchten en bastiden zijn nog in takt en in volle glorie te bewonderen. Bezoek het autovrije stadje Sarlat, met zijn grote plein en bekende St. Sacerdos kathedraal. Ook het middeleeuwse Périgueux is prachtig. Hier dwaal je door smalle straatjes en met oude bouwwerken.

De leukste uitstapjes in de Dordogne

 • Brantôme

  Het Venetië van de Périgord heeft als pronkstuk de 9de-eeuwse benedictijner abdij met kerk én de grotten achter die kerk.

 • Sarlat-le-Canéda

  Een stadje waar de middeleeuwen nog leven in de knusse straatjes. De zaterdagmarkt is een topper.

 • Het kasteel van Castelnaud

  Een bouwwerk met allure. De ligging – met uitzicht over Beynac en de Dordogne, draagt daar zeker aan bij.

 • De tuinen van Marqueyssac

  Compleet met speeltuinen, rotswand klimmen en verdwalen in een Labyrint. Er is avondopening in juli en augustus. De tuinen zijn dan verlicht met kaarsen

 • Het Nationaal Prehistorisch Museum in Eyzies de Tayac

  Reis door de tijd en maak kennis met 15.000 jaar oude bizons en een bijzondere collectie uit de prehistorie.