Kamperen in Gironde

Vakantie in Gironde

Zandstranden, binnenmeren en wijngaarden

Gironde is een waar Mekka voor kampeerders. Het gebied heeft dan ook heel wat te bieden. Van uitgestrekte stranden en rustige binnenmeren, tot historische dorpen. Kunst- en cultuurstad Bordeaux herbergt een schatkist aan bezienswaardigheden. Wijnliefhebbers voelen zich hier ongetwijfeld thuis. De wereldbekende Carbernet Sauvignon-druif groeit in de uitgestrekte wijngaarden van Médoc en Bordeaux. Het campingaanbod is al net zo veelzijdig als de omgeving. Van familiecampings in het groen tot een kleinschalige camping aan de kust.

Meer dan een wijngaard

De wijnstreek van Bordeaux is enorm. Je vindt er ongeveer 8000 kastelen en 10.000 wijnbouwers doen hier waar zij het best in zijn: wijn maken. En daar kun jij getuige van zijn. Neem een kijkje in de kelder van bijvoorbeeld wijnkasteel Siran, Rothchild of Loudenne. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om te proeven. De aangelegde paden maken het ook een bijzonder geschikte plek om te fietsen en te wandelen.

Verse oesters en zandstranden

Het bekken van Arcachon staat bekend om zijn badplaatsen. De smalle straatjes zijn een lust voor het oog en op bijna elke straathoek kun je terecht voor een paar verse oesters. Het schiereiland Lége-Cap-Ferret heeft stranden met fijn zand waar je je uren kunt vermaken. Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig zicht op de azuurblauwe zee.

De leukste uitstapjes in Gironde

 • Saint-Émilion

  Dit historische dorp ligt midden in de wijnstreek van Bordeaux. Saint-Émilion heeft prachtige gebouwen en steile, smalle straatjes. Bezoek de burchttoren voor het uitzicht.

 • Duin van Pilat

  De hoogste zandduin van Europa. Loop via de trap ongeveer 115 meter omhoog en geniet. Er is uitzicht op zee, Cap Ferret en dennenbossen.

 • Kasteel Cazeneuve

  Dit indrukwekkende, middeleeuwse pand is omringd door slotgrachten. Sla het park, met grot, vijver en eeuwenoude bomen, niet over. Te vinden in Préchac.

 • Bordeaux

  Flaneer over grote pleinen en langs imposante gebouwen. Ontdek de vele (historische) schatten die de stad rijk is. Een greep uit het aanbod: de Saint-André Kathedraal, de klokkentoren van Pey-Berland en Park Jardin des Lumières.

 • Les Landes de Gascogne

  Natuurpark en vogelreservaat met grasland, rietvelden en lagunes. Het leefgebied voor ongeveer 300 soorten vogels. Met observatiehutten en uitkijkpunten.

Kampeerthema's in Gironde