Kamperen in Lot-et-Garonne

Vakantie in Lot-et-Garonne

Cultureel erfgoed en een gevarieerd landschap

Lot-et-Garonne is rijk aan geschiedenis, natuurschoon en charmante stadjes. Wie van kanoën houdt heeft geluk: je kunt varen op de rivieren de Lot, de Garonne en Canal des Deux Mers. Het landschap is gevarieerd. Zo wandel je door glooiend heuvelgebied en zie je in de verte velden vol zonnebloemen. Wees niet verbaasd als je fruitbomen langs de weg ziet staan. Maar Lot-et-Garonne staat ook bekend om zijn sprookjesachtige kastelen, indrukwekkende musea en opvallende rust. Kamperen doe je er op campings omgeven door groen, op een familiecamping aan het meer of op een charmante glamping.

Fietsen, varen en wandelen

Met ruim 200 kilometer aan waterwegen hoeft de vaarliefhebber zich hier niet te vervelen. Per kano, kajak of plezierboot verken je de rivieren. Vanaf het water geniet je van het natuurschoon dat Lot-et Garonne te bieden heeft. De streek heeft ook tal van prachtige wandel- en fietsroutes door bijvoorbeeld de vallei van Lot.

Charmante stadjes

In het historisch centrum van Agen gaat het hart van de cultuurliefhebber harder kloppen. Bezoek Cathédrale Saint-Caprais en bekijk de fresco’s. Musée des Beaux-Arts d'Agen heeft een collectie met kunstwerken, van onder andere Goya, Sisley en Picabia. Sla ook het pittoreske Nérac niet over. Wandel over de gotische brug en bekijk de oude huizen met prachtige gevels. Niet te missen: zaterdagochtend is er een traditionele markt waar streekproducten worden verkocht. Een bezoek aan kasteel Château de Duras wordt beloond met een prachtig uitzicht over de vallei.

Bezienswaardigheden in Lot-et-Garonne

 • Monflanquin

  Deze stad ligt hoog op een heuvel met uitzicht op de vallei van Léde. De zuilengalerij omlijst het plein. Met middeleeuwse steegjes en een gotische kerk.

 • De waterlelietuin

  Dit is de oudste waterplantenkwekerij ter wereld. Er groeien meer dan 250 tropische waterlelies en lotussen.

 • Kasteel van Gavaudun

  Een bijzonder kasteel met een rijke historie. Gelegen op een rotsplateau. Het kasteel heeft een 70 meter hoge toren en een natuurlijke grot. Het uitzicht is fanatisch.

 • Allemans-du-Dropt

  Een romaanse kerk met fresco’s uit de 15de en 16de eeuw. Bezoek ook de vakwerkhuizen, de kasteeltoren en de oude brug over de Dropt.

 • Poudenas

  Pittoresk en charmant: het dorp heeft een prachtig park en wordt overschaduwd door een Italiaans paleis uit de 17de eeuw.

Kampeerthema's in Lot-et-Garonne