Kamperen in de Cantal

Vakantie in Cantal

Warmwaterbronnen, valleien, vulkanen en bergen

Cantal verblijdt kampeerders met groene valleien, bergen en authentieke dorpen. In het bergmassief kun je mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de top van vulkaan Puy de Mary. De valleien van Cantal zijn prachtig met hun kronkelende rivieren en groene bossen. Kleine plaatsen herbergen middeleeuwse centra met smalle steegjes. Dit departement staat ook bekend om zijn culinaire specialiteiten. De kazen van Cantal worden samen met aardappelen, knoflook en spek verwerkt in gerechten zoals de aardappel-pannenkoek La Truffade. In Cantal kun je kiezen uit campings aan het meer, met uitzicht op de bergen of op loopafstand van een van de historische plaatsen.

De bergen

Het massief van Cantal is een berg- en vulkaangebied. In de winter kun je hier skiën. In de zomer nodigt de omgeving uit tot het maken van ontdekkingstochten. De hoogste berg is Plomb du Cantal met zijn 1855 meter. Ook de Puy de Mary is indrukwekkend. Deze vulkaan heeft de vorm van een piramide. Een bewegwijzerd pad leidt je naar de top. Vanaf daar heb je een prachtig, panoramisch uitzicht. Met helder weer zie je er zelfs de Mont Blanc.

Historische steden

Historische stadjes zoals Salers, Murat en Aurillac nodigen je uit tot het maken van een stadswandeling. Allemaal hebben ze een oud centrum met historisch erfgoed. Geniet van de goed bewaarde oude huizen die je vindt in smalle steegjes. Ook Saint-Flour is een bezoek waard. In deze middeleeuwse stad staat de mooie Saint-Pierre kathedraal. Ook de 16de-eeuwse huizen mag je niet overslaan.

Bezienswaardigheden in Cantal

 • Salers

  Een middeleeuwse plaats waar de bezoeker dwaalt door smalle steegjes en langs oude huizen.

 • Gorges de la Truyère

  Door de bergengten van dit groene gebied kronkelt rivier de Truyère. Bekijk het kasteel van Valon en aantrekkelijke plaatsen zoals Lacroix-Barrez. Je kunt de omgeving zowel lopend als met de auto verkennen.

 • Murat

  Nog zo’n stad met een oud centrum die een omweg waard is. Murat ligt op een hoogte van 920 meter, dus het uitzicht over de omgeving is prachtig.

 • Monolitische kapel van Fontagnes

  Deze bijzondere kapel is volledig uitgehouwen uit een rots.

 • Chaudes-Aigues

  Een plaats die vooral bekend staat als kuuroord. Bezit 30 warmwaterbronnen. Het water wordt gebruikt als stadsverwarming, maar ook voor de behandeling van reuma.

Kampeerthema's in Cantal