Kamperen in Doubs

Vakantie in Doubs

Ruig berglandschap, kronkelende rivieren en onvergetelijke wandelingen

In het oosten van Frankrijk, op de grens van Zwitserland, ligt Doubs. Doubs staat bekend als het meest groene departement van Frankrijk. Een fijn gebied voor natuurliefhebbers dus. Hier kampeer je in een wereld van bergen, heuvels en dalen, kronkelende rivieren en watervallen. Dappere kampeerders kunnen hier ook kloven en grotten verkennen. Trek je bergschoenen aan en neem je fototoestel mee voor prachtige uitzichtfoto’s. Kamperen in Doubs betekent echt genieten in de natuur.

Prachtige natuur

Een van de hoogtepunten van Doubs is het Regionale Natuurpark van de Haut Jura. Dit natuurgebied ligt voor een deel in dit departement en is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en wandelaars. Al wandelend door dit gebergte heb je een fantastisch uitzicht. Je kunt zelfs de Mont Blanc zien liggen. De hoogste top van dit gebied bereikt de 1720 meter. De mensen die hier leven hebben zich aangepast aan het klimaat. Tijdens je wandelingen kom je boerderijen tegen die beschermd zijn tegen wind en sneeuw. Een wandeling door dit ruige gebergte wordt extra spannend al je bedenkt dat dit een van de leefgebieden van de zeldzame lynx is.

Hoofdstad Besançon

De hoofdstad van Doubs is Besançon. Deze stad heeft een mooie ligging in een bocht van de rivier de Doubs, waar het departement naar is vernoemd. Het is niet alleen een studentenstad, Doubs staat ook bekend om het maken van horloges en kunstzijde. Er zijn mooie, historische gebouwen te bezoeken, zoals het Palais Granvell en de Kathedraal van Besançon. Ook zijn er tal van musea en gezellige straatjes om te verkennen.

Bezienswaardigheden in Doubs

 • De Koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans

  In de 18de eeuw werd deze fabriek, die meer op een paleis lijkt, gemaakt om zout te winnen. Het gebouw was onderdeel van een onafgemaakte ‘ideale stad’ die gebouwd werd in opdracht van Lodewijk de 15de. Je kunt een museum bezoeken om er alles over te leren.

 • Citadel van Besançon

  Deze grote vesting ligt boven hoofdstad Besançon. Het werd gebouwd tussen 1668 en 1711 en staat tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 • Montbenoît

  Dit pittoreske dorp heeft een mooie ligging in een dal. Het is vooral bekend vanwege zijn mooie abdijkerk. 

 • Saut du Doubs

  In de buurt van Morteau vormt de rivier de Doubs een soort meer. Met een boot kun je naar de 28 meter hoge waterval Saut du Doubs varen. 

 • Kathedraal van Besançon

  Deze prachtige Kathedraal in de hoofdstad van Doubs heeft een unieke astronomische klok in de klokkentoren, met veel onderdelen die los van elkaar bewegen.

Kampeerthema´s in Doubs