Kamperen in Lozère

Vakantie in Lozère

Natuur, buitenrecreatie, grotten en kloofdalen

Een vakantie in Lozère brengt je rust en natuur. Het dunbevolktste departement van Frankrijk is geliefd vanwege zijn prachtige landschap. Je vindt er Parc National des Cévennes; een prachtige omgeving om te wandelen. Watersporters kunnen terecht op de rivieren en binnenmeren. Kilometerslange grotten brengen je naar een magische wereld, en in kleine stadjes verken je de oude centra. Dit departement staat bekend om zijn spectaculaire kloofdalen zoals Gorges du Tarn. Het merendeel van de campings ligt in het zuiden van Lozère, dat tot het Cévennen gebergte behoort. De kampeerder kan kiezen voor bijvoorbeeld een familiecamping met zwembad vlakbij de rivier de Tarn, of een kleine camping in de buurt van strandjes.

Actief in de natuur

Lozère is een fantastische vakantiebestemming voor liefhebbers van watersporten. Duizenden kilometers aan rivieren en 12 meren nodigen uit tot kajakken, kanoën en raften. Maak een tocht over het water en geniet van de omgeving. Overigens halen liefhebbers van natuur hun hart ook op in Parc National des Cévennes. Het ongerepte landschap bezit hoogvlaktes, ruige rotsen, kastanjebomen, rivieren en beekjes. Hier vind je bergengten, grotten en oude boerderijen. Je verkent het gebied het beste te voet; er liggen tal van bewegwijzerde wandelpaden.

Mende

De hoofdstad van het departement heeft een gezellig, oud centrum. Je dwaalt er door straten met mooie woningen en langs authentieke pleinen. De gotische kathedraal is niet te missen; het gebouw domineert het stadje. De kathedraal komt uit de 15de eeuw en herbergt een beeld van de zwarte maagd en tapijten uit Aubusson. Wandel ook nog even over de Notre-Dame brug.

Ook nog te ontdekken in Lozère

 • Sainte-Enimie

  Een schilderachtig dorp in het hart van de bergengten van Tarn, met smalle straatjes, kalkstenen huizen en de romaanse Notre-Dame-du-Gourg.

 • Grotte de Dargilan

  In deze grot vind je roze stenen zoals stalagmieten, zuilen en draperieën. Een kilometer lange wandeling met een gids brengt je langs de verschillende verdiepingen.

 • Mont Lozère

  Deze berg is met zijn 1699 meter het hoogste punt van het departement. Je vindt hem in Parc National des Cévennes. Wandel naar de top voor een panoramisch uitzicht over het omliggende landschap.

 • Chaos de Nîmes-le-Vieux

  Rotspartijen in allerlei vormen liggen verspreid over het landschap. Er ligt een wandelroute met informatieborden.

 • Château de la Baume

  Dit kasteel ligt op 1200 meter hoogte, en wordt ook wel het kleine Versailles genoemd. De vertrekken zijn rijkelijk ingericht met meubels, schilderijen en tapijten.

Kampeerthema's in Lozère