Kamperen in Creuse

Vakantie in Creuse

Ongerepte natuur en historische bezienswaardigheden

Liefhebbers van ongerepte natuur komen in Creuse ruimschoots aan hun trekken. Heuvels, weiden, bossen en binnenmeren vermaken liefhebbers van buitenactiviteiten. Op het gebied van cultuur, geschiedenis en architectuur weet Creuse te verrassen. Kastelen, kerken en beeldhouwkunst; hier vind je het allemaal. De stad Aubusson staat bekend om de het maken van tapijten. In de ateliers en weverijen maak je kennis met het eeuwenoude, ambachtelijke werk. Gâteau creusois is een hazelnotengebakje en een specialiteit in deze regio. De kampeerder kan hier bijvoorbeeld terecht op een glamping, een camping aan het meer, of een camping in de bossen.

Meren en wouden

Het meer van Vassivière ligt zowel in Creuse als in Haute-Vienne. Het is het grootste binnenwater van de provincie en dat betekent eindeloos vermaak voor de natuurliefhebber. Er liggen stranden, en op het meer kunnen watersporters zich uitleven. Ook vissers, wandelaars en fietsers kunnen hier terecht. In het bos van Chabrières liggen wandelpaden en mountainbikeroutes. De bomen zijn hoog en staan dicht op elkaar. Les loups de Chabrières is een wolvenpark in het hart van het woud. Hier kun je de dieren in hun natuurlijke omgeving observeren.

De plaatsen

Chambon-sur-Voueize wordt gewaardeerd door bezoekers. De kerk uit de 12de eeuw is een trekpleister door de romaanse invloeden en het houtsnijwerk. De oude brug is een historisch monument. De plaats Moutier-d’Ahun doet hier niet aan onder. Het benedictijnenklooster herbergt een barok houtsnijwerk uit de 17de eeuw. Het centrum is pittoresk met smalle straatjes.

Bezienswaardigheden in Creuse

 • Maison du Tapissier

  Het Huis van de Tapijtweverij is gehuisvest in een gebouw uit de 16de Hier kom je meer te weten over de geschiedenis en achtergrond van de tapijtindustrie.

 • Château de Crozant

  Dit middeleeuwse bouwwerk staat op een rots. Hier heb je een mooi uitzicht over de rivier.

 • Masgot

  De kunstenaar François Michaud woonde hier en dat is te zien. Hij maakte allerlei granieten beelden die door het hele dorp zijn verspreid.

 • De kerk van Sous-Parsat

  Geliefd om de kleurrijke fresco’s en de glas-in-loodramen die zijn ontworpen door de schilder Gabriel Chabrat.

 • Guéret

  Het Bonnyaud plein heeft een blauw stadhuis en een fontein. De winkelstraten zijn autovrij, dus hier kun je in alle rust ronddwalen.

Kampeerthema's in Creuse