Kamperen in Loir-et-Cher

Vakantie in Loir-et-Cher

Kamperen tussen eeuwenoude steden en kastelen

In het centrum van Frankrijk ligt het departement Loir-et-Cher. Het is een prachtige vakantiebestemming voor kampeerders die houden van het verkennen van steden, kastelen en natuurgebieden. Een vakantie in Loir-et-Cher betekent wandelen door de tuinen van het Kasteel van Chambord en struinen door de straatjes van historische steden als Blois en Vendôme. Vlak bij Loir-et-Cher ligt daarnaast het Regionaal Natuurpark van de Brenne, een groene omgeving met vijvers en meren.

Kastelen van Loir-et-Cher

Loir-et-Cher is onder andere bekend vanwege de vele kastelen die in dit departement staan. Een van de meest bekende kastelen hier is het Kasteel van Chambord. Dit is het grootste kasteel van Loir-et-Cher. Bij het kasteel, dat als een van de mooiste van het gebied wordt beschouwd, hoort ook een groot bos waar vroeger in gejaagd werd. Andere kasteel-tips zijn het Château de Talcy (mooie tuin en goed bewaard interieur), Château de Beauregard (met een 327 portretten tellende galerij) en Château de Cheverny (gebouwd in 17de-eeuwse stijl). Naast goed bewaarde kastelen vind je in de dorpen van Loir-et-Cher soms ook ruïnes. Genoeg te zien voor echte cultuurliefhebbers dus.

Prachtig natuurgebied: Regionaal Natuurpark van de Brenne

Net buiten Loir-et-Cher ligt het Regionaal Natuurpark van de Brenne. Dit gebied heeft de toepasselijke bijnaam ‘land van de 1000 meren’. In deze bosrijke omgeving loop je langs honderden meren en vijvers. Daarnaast is de Brenne ook een mekka voor vogelspotters, er leven hier wel 250 soorten vogels. Dit natuurgebied is een echte aanrader, een perfecte afwisseling na een dag kastelen en steden bezoeken.

Bezienswaardigheden in Loir-et-Cher

 • Blois

  De hoofdstad van Loir-et-Cher is leuk om te verkennen, met zijn oude gebouwen en rijke geschiedenis. Hoogtepunten zijn de Kathedraal van Saint-Louis en het Kasteel van Blois.

 • Kasteel van Chambord

  Dit enorme kasteel ligt aan een rivier en ziet er erg indrukwekkend uit. Bij het kasteel hoort ook een groot bos waar vroeger in gejaagd werd. Het gebied is groot, de muur die er omheen staat is 32 kilometer lang.

 • Vendôme

  Deze stad ligt aan de rivier de Loir en is op een aantal eilanden gebouwd. Bezoek de winkels van het Place St-Martin en bewonder de trots van de stad, de abdijkerk La Trinité.

 • Montrichard

  Dit dorpje heeft een mooie ligging aan de rivier de Cher. Je vindt hier restanten van een oud kasteel, zoals een ophaalbrug. Ook is er een museum waar je alles kunt leren over de geschiedenis van het dorp en de omgeving.

 • Zooparc de Beauval

  Deze mooie dierentuin is leuk voor het hele gezin. Hier zie je zeldzame witte tijgers en reuzenpanda’s.

Kampeerthema's in Loir-et-Cher