Kamperen in Normandië

Vakantie in Normandië 

Pittoreske havendorpjes, ongerepte natuur en een rijk verleden

Normandië is vandaag de dag erg populair bij vakantiegangers, en dat is natuurlijk niet zonder reden. De regio staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis. Hier stroomt de Seine en vind je aan de oevers tal van oude abdijen. Aan de kust zijn de kliffen steil, grillig en wit. Hier en daar liggen brede zand- en kiezelstranden te wachten op bezoekers. Badplaatsen en historische dorpen herbergen tal van bezienswaardigheden. In de zomermaanden schijnt de zon er graag en waait de zeewind door je haren. Het binnenland bestaat uit open weides met heuvels, akkers en bossen, met af en toe een dorp, kerk of kasteel. Perfect voor een mooie wandeling of picknick. Dit is Normandië op zijn best. Je vindt hier campings aan de rivier en op de weide. Maar ook aan de kust is het goed vertoeven.

Ongerepte natuur

In Normandië is geen tekort aan spectaculaire, ongerepte natuur. In Suisse Normandië, de naam zegt het al, Zwitsers Normandië, ben je plotseling omringd door hoge bergen en diepe weides. In natuurparken zoals Les Boucles de la Seine Normande kun je uren wandelen en fietsen. Er zijn moerassen, weides en bossen, en de Seine stroomt door dit enorme natuurpark heen.

Steden en historie

Veel steden en plaatsen in Normandië zijn een bezoek waard zijn. Lyons-la-Forêt ligt in het bos en staat bekend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. De plaats Gisors heeft veel cultureel erfgoed, zoals de Saint-Gervais-et-Saint-Protais kerk en de burcht. In sommige steden zijn de sporen van de Tweede Wereldoorlog nog goed zichtbaar. Ook aan het strand, bijvoorbeeld op Utah Beach, zie je monumenten en musea die de herinnering aan de oorlog in leven houden en een extra lading geven aan de indrukwekkende omgeving.

Bezienswaardigheden in Normandië

 • Mont Saint-Michel

  Dit schiereiland heeft een magische sfeer dankzij de wisselende hoogte van het water en de 80 meter hoge abdij.

 • De Albasten Kust

  De kliffen zijn hoog en stijl. Er ligt een trektochtpad voor wandelaars. Uitzichtpunten bieden een blik op de kust. Er zijn leuke badplaatsen zoals Dieppe en Fécamp.

 • Honfleur

  Dit oude havenplaatsje heeft een prachtige ligging en is al jaren geliefd bij schilders. Onder andere Monet, Boudin en Courbet hebben het plaatsje op het doek tot leven gebracht.

 • Kasteel van Beaumesnil

  Het Kasteel van Versailles in het klein. In barokstijl, inclusief slotgrachten en een Franse tuin.

 • Utah Beach

  Dit strand is beroemd door de enorme invasie van de geallieerden op 6 juni 1944. Er zijn nog veel sporen van die dag te vinden op en rondom het strand.

Kampeerthema's in Normandië