Kamperen in Calvados

Vakantie in Calvados

Brede stranden, rijke historie en herbouwde steden

Calvados is een ideale locatie voor een kampeervakantie. Dit departement van de regio Basse-Normandië is vooral populair bij vakantiegangers vanwege zijn prachtige brede zandstranden, kustdorpjes, rustgevende platteland en indrukwekkende geschiedenis. De azuurblauwe zee en mooie badplaatsen zijn kenmerkend voor Calvados. In het noorden wordt het strand afgewisseld door steile kliffen en moerassen in natuurpark ’De Moerassen van de Cotentin en de Bessin’.

Historie aan het strand

Calvados ziet er niet alleen prachtig uit, het gebied heeft ook een rijke historie. Hier kampeer je niet ver van de stranden waar de geallieerden op 6 juni 1944 aan land gingen. Deze indrukwekkende historische gebeurtenis is voor veel toeristen een reden voor een bezoek aan Calvados. Bij het strand zijn veel aandenkens aan deze dag te vinden. De vele monumenten, oorlogsgraven en musea geven bezoekers een unieke kijk op de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld.

Departementshoofdstad Caen

Een bezoek aan hoofdstad Caen, dat ook de hoofdstad is van de regio Basse-Normandië, mag tijdens een vakantie in Calvados niet ontbreken. De stad werd voor een groot deel verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar is weer opgebouwd tot een stad van 115.000 inwoners. De kerk van Caen is grotendeels onbeschadigd gebleven in de oorlog, en is ook zeker een bezoek waard. Daarnaast vind je hier een oorlogsmuseum, een monument van Jeanne d'Arc en een haven die is uitgegroeid tot één van de grootste van Frankrijk.

Bezienswaardigheden in Calvados

 • De Moerassen van de Cotentin en de Bessin

  In dit regionale natuurpark kun je heerlijk wandelen en veel soorten vogels spotten.

 • Cabourg

  Deze badplaats ligt aan een mooi zandstrand en is in een halve cirkel gebouwd.

 • Het tapijt van Bayeux

  Dit borduurwerk van 70 meter lang en 50 centimeter hoog hangt in de stad Bayeux zelf, en beeldt de slag om Hastings van 1066 uit.

 • Arrochmanches

  Bij deze kustplaats kun je de tijdelijke haven voor de landing van de geallieerden in 1944 nog zien liggen. Bij eb kun je er zelfs naar toe lopen.

 • Honfleur

  Dit oude havenplaatsje heeft een prachtige ligging en is al jaren geliefd bij schilders. Onder andere Monet, Boudin en Courbet hebben het plaatsje op het doek tot leven gebracht.

Kampeerthema's in Calvados