Kamperen in Maine-et-Loire

Vakantie in Maine-et-Loire

Kastelen, wijnvelden en middeleeuwse bezienswaardigheden

Maine-et-Loire heeft kampeerders veel te bieden. De bekende wijnvelden van Anjou trekken fietsers en wandelaars. Bezoek de wijnhuizen en kijk toe hoe de wijn, die hier vooral fris en fruitig smaakt, wordt gemaakt. Proeven kan natuurlijk ook. De vallei van Loire is niet alleen groen en aantrekkelijk voor buitenactiviteiten, maar herbergt ook nog tal van wereldberoemde kastelen en abdijen. Kunst- en geschiedenisstad Anjou boeit bezoekers met middeleeuwse bezienswaardigheden. De kampeerder heeft keus uit tal van campings. Bijvoorbeeld met spa-faciliteiten in een vallei, rustig aan de rivier, of vlakbij een kasteel.

Het dal van Loire

Het dal van Loire maakt deel uit van de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is de vallei die dichters als Balzac en Ronsard inspireerde. De heuvels zijn groen en de rivieren kronkelen door het gebied. Loire is bekend om zijn tientallen kastelen en oude abdijen. Met ruim 600 kilometer aan fiets- en wandelpaden is de vallei ook aantrekkelijk voor buitenactiviteiten.

De stad in

Angers is een plaats met veel bezienswaardigheden.  Het kasteel van Angers uit de 13de eeuw heeft zeventien torens. Hier zie je het wandtapijt van Apocalyps uit de 14de eeuw. Bij een bezoek aan dit kasteel krijg je het uitzicht cadeau. In de Saint-Mauricekathedraal is het oude glas-in-loodwerk te zien. Musée des Beaux-Arts is gehuisvest in een historisch monument. De werken van Vlaamse, Zwitserse en Italiaanse meesters zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Kastelen in Maine-et-Loire

 • Château de Serrant

  Dit kasteel heeft vertrekken met onder andere antieke meubelen en schilderijen. Met grote bibliotheek en Engels park.

 • Château de Brézé

  Dit kasteel is bijzonder vanwege de ondergrondse gangen en grote grachten. Inclusief hoge klokkentoren en wijnveld.

 • Chateau Montreuil-Bellay

  Het oudste kasteel is gebouwd in de 11de eeuw, maar er is ook een nieuwer gebouw. Alle vertrekken zijn gemeubileerd. Hier wordt ook wijn gemaakt. Proeven kan in de winkel.

 • Château du plessis-bourre

  Gemaakt in de 15de eeuw, inclusief slotgrachten en torens. De vertrekken zijn ingericht met antieke meubels en een aantal heeft een gedetailleerd plafond.

 • Château de Brissac-Quincé

  De graaf van Brissac woont er nog steeds, maar bezoekers zijn welkom in het hoogste kasteel van Frankrijk. In de tuin is het goed vertoeven.

Kampeerthema's in Maine-et-Loire