Kamperen in Drôme

Vakantie in Drôme

Lavendelvelden, hoge bergen en rivieren

Bij een vakantie in Drôme combineert de vakantieganger moeiteloos een bezoek aan historische bezienswaardigheden met een wandeling door de natuur. Bergen met witte toppen domineren in het noorden van het departement, terwijl het zuiden heuvels heeft die bezaaid zijn met olijfboomgaarden en lavendelvelden. Door die veelzijdigheid is Drôme uitermate geschikt voor buitensporten. Tijdens de wintermaanden kun je er skiën en langlaufen. In de zomermaanden zie je hier fietsers, wandelaars en mountainbikers. Rivier de Drôme kronkelt door het gebied. Je zou bijna vergeten dat er ook nog tal van gezellige en historische plaatsen zijn. Valence weet bezoekers te boeien met haar Saint-Apollinairekerk, het Champ de Mars plein en de Peynet, oftewel de kiosk der geliefden. Montélimar heeft een gezellig centrum met smalle straatjes. De plaats staat bekend als de bakermat van de nougat. De zoetigheid wordt gemaakt van suiker, honing, opgeklopte eiwitten en noten en wordt daarom ook wel ‘notentaart’ genoemd. De plaats trekt ook nog bekijks met het kasteel uit de 12de eeuw waar nu een museum voor moderne kunst is gehuisvest. Kleinere plaatsen met een middeleeuwse sfeer zijn het stadje Nyons en het dorp Le Poët-Laval.

Bergen, meren en natuurparken

Wie van ongerepte natuur houdt zal zeker genieten in Drôme. Het meer van Paladru wordt omlijst door groene bossen. Het water is schoon en blauw. Hier kun je onder andere waterfietsen, zeilen, wandelen en mountainbiken. Er zijn ook kleine strandjes. Een ander populair natuurgebied is het Regionaal Natuurpark van de Vercors. Het landschap is hier ruiger, met grotten, ravijnen, steile rotsen en hoge plateaus. Maar het natuurpark herbergt ook bergweiden en bossen.

Ook nog te ontdekken in Drôme

 • La Tour de Crest

  De toren van Crest is een 52 meter hoog overblijfsel van een middeleeuwse burcht. Uitzicht over de omgeving is bij een bezoek inbegrepen.

 • Massif du Vercors

  Dit bergplateau was een belangrijke verzetsplaats in de Tweede Wereldoorlog. Je komt hier veel gedenkplaatsen tegen. Voor achtergrondinformatie bezoek je de musea.

 • Chaval’s Palais Idéal

  Dit wereldberoemde paleis is te vinden in het dorpje Hauterives. Postbode Chaval droomde tijdens zijn werk van het bouwen van een paleis. Hij verzamelde stenen en bouwde in 33 jaar dit sprookjesachtige paleis met tal van details.

 • Provençaalse Drôme

  Lavendel- en korenvelden liggen verspreid over dit heuvelachtige gebied. Hier staan ook oude olijfbomen en oliemolens. Er zijn tal van kleine plaatsen zoals Venterol, Le Garde-Adhémar, Clansayes.