Kamperen in Isère

Vakantie in Isère

Oude steden, ruige bergtoppen, grotten en kastelen

Een kampeervakantie in Isère brengt je hoge bergen, historische bezienswaardigheden en oude steden. Dit departement is een paradijs voor liefhebbers van bergsporten zoals skiën en klimmen. Isère bezit bergtoppen van 4000 meter hoog, waar eeuwige sneeuw ligt. Maar het departement heeft ook groene dalen en valleien. Je kunt hier prachtige wandelingen maken over bewegwijzerde paden. Hier ligt de Alpe d’Huez met zijn haarspeltbochten te wachten op wielrenners die de uitdaging aan gaan. Grenoble en Vienne zijn prachtige steden met historische bezienswaardigheden zoals kerken en musea. En dan te bedenken dat er ook nog grotten, kloosters en kastelen zijn. Campings in Isère zijn te vinden in regionaal natuurpark Vercors, met zijn ruige schoonheid, en rond de Écrins, nog zo’n aantrekkelijk natuurpark. 

Skioorden en buitenrecreatie

Les Deux Alpes is in de winter een skioord met ruim 230 kilometer aan pistes. In de zomer wordt er geskied, maar dit ook een paradijs voor andere buitensporten. Klimmen, wandelen, tennissen, zwemmen en paragliden bijvoorbeeld. Ook de bekende Alpe d’Huez berg is een trekpleister voor skiliefhebbers. Bekender zijn misschien nog wel de 21 haarspeldbochten die de Alpe d’Huez bezit. Zij vormen een ware uitdaging voor wielrenners.

De stad in

Grenoble is de hoofdstad van Isère. Het oude centrum herbergt kleine straatjes en levendige pleinen die omlijst worden door authentieke huizen. Je kunt hier naar hartenlust winkelen. Neem plaats op een van de vele terrassen en observeer hoe de stad beweegt. Sla het Notre-Dameplein niet over. De kathedraal uit de 13de eeuw is een lust voor het oog. Er zijn veel musea in Grenoble. Een voorbeeld is het Musée de l’Ancien Évêché dat bezoekers voorlicht over de geschiedenis van de stad. Tip: wandel (of neem de kabelbaan) omhoog naar Fort La Bastille voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Te zien in Isère

 • Vienne

  Een topper van een stad met rijk verleden. Dat is terug te zien in de Romeinse ruïnes, tempels en theaters. Er is ook een klooster, een 16de-eeuwse kathedraal en tal van musea. Elke zaterdag is er een grote markt in het centrum.

 • Fort de La Bastille

  Deze burcht ligt op 475 meter hoogte, dus uitzicht is inbegrepen bij een bezoek. Tip: bezoek de militaire burcht uit 1848 tijdens zonsondergang.

 • Pont-en-Royans

  Dit stadje heeft gekleurde huizen die zijn gebouwd op rotsen en over een rivier lijken te hangen. De plaats is fotogeniek en het best te bekijken vanaf een brug over het water. Het watermuseum is een topper.

 • De grotten van La Balme

  In de prehistorie woonden er al mensen, daarna was het een schuiloord voor criminelen en het is zelfs een balzaal geweest. Tegenwoordig trekken de grotten met druipstenen, zuilen en draperieën veel bezoekers.

 • Château du Touvet

  Een historisch monument uit de 13de De vertrekken zijn open voor bezoekers. De tuinen zijn prachtig.