Kamperen in Groot-Brittannië

Vakantie in Groot-Brittannië

De leukste dagjes uit eindigen in de pub

Gaat je volgende kampeervakantie het Kanaal over, dan ga je vast een heerlijke tijd tegemoet. Bruisende steden, imposante kastelen, spectaculaire nationale parken en een ruige kustlijn: Groot-Brittannië heeft voor ieder wat wils.

Rondneuzen bij de koningin

Trek je wandelschoenen aan voor een mooie tocht door de heuvels of langs de kust – vrije natuur vind je hier nog in overvloed. Zin in een uitstapje? Kastelen en landhuizen worden met veel liefde in ere gehouden en ze zijn haast altijd voorzien van een prachtige landschapstuin. Je mag hier zelfs rondneuzen in Windsor Castle, het grootste en oudste bewoonde kasteel ter wereld en één van de officiële woningen van 'Her Majesty'. De kinderen laten zich vast wel voor een keertje meetronen op een rondleiding, met Lego Windsor Resort in het vooruitzicht.

In de kleedkamers van Manchester United

Groot-Brittannië is zo gevarieerd. De steden zijn ‘the place to be’ of je nu houdt van shoppen, uitgaan, lekker eten of musea bezoeken. Maak in Schotland een boottocht naar een eilandje voor de kust, je spot er met gemak zeehonden en papegaaiduikers. Bekijk Belfast eens van een andere kant met de Belfast Ghost Walk en luister naar bloedstollende verhalen terwijl je door de donkere straten en steegjes zwerft. Voetbalfans in de familie? Manchester United Museum & Stadium Tour is een echte must. Een ding is zeker: aan het eind van de dag raak je steevast verzeild in alweer zo’n leuke pub.

De leukste festivals van Groot-Brittannië

 • Llangollen International Musical Eisteddfod

  De Eisteddfodau, traditionele muziekfestivals, zijn niet te missen in Wales. Die in Llangollen trekt bezoekers – en deelnemers – uit de hele wereld.

 • De Proms

  In de zomermaanden vinden in Engeland de vermaarde Proms plaats. Dat betekent elke avond een concert in de spectaculaire Royal Albert Hall in Londen. De Last Night of the Proms is een van de populairste klassieke muziekconcerten ter wereld.

 • Edinburgh Festival

  Hier moet je naar toe voor het beste op het gebied van theater, muziek en ballet en nog veel meer. Edinburgh Festival is eigenlijk een verzamelnaam voor een heel aantal grote festivals die tegelijkertijd plaatsvinden.

 • Literair festival

  In Hay-on-Wye wordt eind mei een beroemd literair festival gehouden, Hay Festival. In deze boekenstad in Wales vind je tientallen tweedehands boekwinkels.

 • Glastonbury

  Glastonbury Festival is het grootste en bekendste van muziekfestival van Groot-Brittannië, met de grootste pop en rock acts en heel wat aanstormend talent.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Groot-Brittannië bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Groot-Brittannië in de webshop van ANWB.