Kamperen in Hongarije

Vakantie in Hongarije

Meer dan Boedapest en het Balatonmeer

Het Balatonmeer en Boedapest en zijn de grootste trekkers van Hongarije. Maar als je denkt dat je het daarmee wel gehad hebt doe je het land echt tekort.

De mooiste bouwwerken

Boedapest voelt een beetje als het Wenen van vóór 1940. De burcht in het stadsdeel Buda mag je niet overslaan en ook een bezoekje aan een van de prachtige Turkse baden is een must. Maar Hongarije is meer. In het oosten vind je dorpjes met houten kerkjes en in stroomgebied van de Tisza liggen wijnstadjes zoals Tokaj. Kecskemét staat bekend om de Hongaarse variant van de Jugendstil, deze weelderige architectuur van rond de vorige eeuwwisseling zie je hier overal terug. Nog een tip: de mooiste paleizen van het land, Fertöd en Gödöllö, zijn na langdurige restauraties weer in hun oude luister hersteld. Een bezoekje meer dan waard.

Lipizzaners en de kindertrein

Paardenliefhebber? Dan zit je hier goed. De huidige bevolking van Hongarije stamt af van de steppen van Centraal-Azië, paardrijden zit de Hongaren in het bloed. Breng zeker een bezoekje aan een van de stoeterijen, zoals de fokkerij van lipizzaners in Szilvásvárad, en pik meteen een demonstratie van hun paardrijdkunst mee. Heel veel kindervermaak is er niet, maar in de heuvels aan de westkant van Boedapest vind je een leuk ’kinderspoor’, een smalspoorlijntje dat geheel door kinderen wordt gerund (alleen de bestuurder van het kindertreintje is een volwassene). Het warme Balatonmeer met zijn strandjes is dé gezinsbestemming van Hongarije.

Bijzondere dingen doen in Boedapest

 • Shoppen

  Jonge ontwerpers, concept stores: de mode- en designwereld in Hongarije is echt up & coming. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij WAMP, een maandelijkse designmarkt.

 • Een Bringó hintó huren

  Zin om even te ontspannen? Do as the locals do en ga naar Margaretha-eiland. Huur een 'Bringó hintó', een karretje met pedalen, en maak een lui ritje over het hele eiland.

 • De grotten in

  Heel Hongarije is vergeven van de grotten en je vindt ze zelfs in Boedapest. De stalagmietgrot van Pálvölgy is de grootste en mooiste. Van krokodillen tot sprookjesfiguren, de druipsteenformaties hebben hier de meest bizarre vormen.

 • Op outdoor avontuur

  Het Kőkaland sport- en avonturenpark biedt allerlei gekke activiteiten aan. Met het 'Wild Adventure'-pakket kun je rijden op een quad en in een monster truck, schieten en zoeken naar bommen.

 • Fietsen

  Boedapest ontwikkelt zich meer en meer tot fietsstad. Inmiddels is er meer dan 200 kilometer aan fietspaden aangelegd. Helemaal leuk: een fietstour met Nederlandse gids.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Hongarije bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Hongarije in de webshop van ANWB.