Kamperen in Ierland

Vakantie in Ierland

Wandelingen langs de woeste westkust en gezelligheid in de pub

Van de woeste westkust tot levendig Dublin en alles daar tussenin: Ierland is een heerlijke kampeerbestemming. 

Paradijs voor rustzoekers

Van een prachtige, ongerepte natuur tot slaperige dorpjes en levendige stadjes. Van spectaculaire kusten tot boeiende ruïnes en andere overblijfselen uit het verleden. Het mysterieuze Ierland is rijk aan allerhande schatten. De charmante Ieren zelf doen ook een flinke duit in het zakje met hun vriendelijke en ontspannen houding. Ze zijn gek op muziek en een avondje uit in een pub (waar je vaak ook lekker kunt eten) is dan ook een echt feest. Dublin is een moderne stad, met architectonische hoogstandjes in het nieuw ontwikkelde stadsdeel The Docklands. De tweede stad van Ierland is het gezellige Cork en Galway is een gezellig plaatje met zijn oude universiteit.

Nieuwe autoroute langs de westkust

Houd je van autotochtjes, denk dan eens aan de nieuwe West Atlantic Way die helemaal langs de westkust loopt. Naast de bekende Ring of Kerry pik je meteen de imposante Cliffs of Moher mee, maar ook de rotsachtige vlaktes van The Burren en het enige fjord van het land: Killary Harbour in Connemara. Op pad met kinderen? Stop onderweg bij het Burren Nature Sanctuary met een binnen- en buitenspeeltuin, sprookjesbos en kinderboerderij. Ietsje meer landinwaarts vind je bij het Slieve Aughty Riding Centre nog een sprookjesbos, dit keer met een leuk eco restaurantje. De jonge generatie krijgt altijd een streepje voor in het kinderrijke Ierland, in musea vind je bijvoorbeeld vaak speciale kinderactiviteiten.

Eropuit in Ierland

 • Dunbrody Emigrant Ship

  De grote hongersnoden van de 19de eeuw dreven miljoenen Ieren naar Amerika. De 45 dagen durende overtocht was geen pretje, dat ervaar je op het schip Dunbrody in New Ross.

 • Zalm vissen bij Cork

  In Ierland kun je heerlijk vis eten. Helemaal leuk: je eigen zalm vissen. Dat kan bij de Blackwater Lodge, bij Cork.

 • Middeleeuwse kastelen

  Tijdens de Anglo-Normandische verovering van Ierland werden heel wat middeleeuwse kastelen gebouwd. In Cahir in County Tipperary vind je een van de mooiste voorbeelden.

 • Dieren spotten op een eiland

  Tussen Cork en Midleton ligt het eiland Fota met zijn fraaie wildpark. Al wandelend spot je op het parkachtige terrein dieren uit Afrika, Europa en Azië.

 • Kloosters kijken

  Ierland was al vroeg katholiek en houdt ook stevig vast aan het geloof. Je vindt er heel veel kloosters en abdijen. Vaak zijn het ruïnes, maar een mooi bewaard cisterciënzerklooster vind je in Boyle in County Roscommon.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Ierland bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Ierland in de webshop van ANWB.