Kamperen in Istrië

Campings in Istrië 

Kamperen aan de kust

Mooie baaitjes, leuke Venetiaanse haventjes en tal van ontdekkingen in het binnenland. Istrië is niet voor niets zo geliefd. Het schiereiland wordt aan drie kanten omgeven door de Adriatische zee. Je camping ligt hier vaak vlak aan de kust, waterpret gegarandeerd dus. Je kan onder andere een dagtochtje ondernemen naar vele leuke plaatsjes. Zo is een fietstocht van Rovinj naar het Limski kanal aan te raden.

Bezienswaardigheden in Istrië

Houd je van geschiedenis, dan is Istrië een leuke plek om te kamperen. De Euphrasius-basiliek in Poreč uit de 6de eeuw is een uniek exemplaar van vroeg-Byzantijnse kunst. Pula is ook een aanrader met zijn Romeinse overblijfselen zoals het imposante amfitheater. Zoek je liever de rust op, rijd dan eens naar het leuke, kleurrijke dorp Fažana. Hier kun je ook de boot nemen naar de Brijuni archipel voor de kust, de eilanden vormen samen één groot nationaal park. Je kunt er leuk fietsen langs de dierentuin en de Romeinse opgravingen. Mag het wel wat avontuurlijker, neem dan een duik met de speciale GPS-snorkel en ontdek de eeuwenoude verzonken haven.

Venetiaanse havenstadjes

Aan de kust vind je leuke oude havenstadjes met duidelijke Venetiaanse invloeden. Het is daar bezaaid met schilderachtige en intieme dorpen, waar het volop bruist. Ga gezellig eten op de Venetiaanse poorttoren in Poreč. Geniet van het lekkere weer en de zonsondergang. Tot laat in de avond kan je winkelen, smullen op een gezellig plein of slenteren langs de boulevard. Je ervaart het echte vakantiegevoel als je besluit een camping te boeken in Istrië, een mooi schiereiland in Kroatië.  

De leukste plaatjes van het achterland

 • Hum

  Dit kleine middeleeuwse stadje is officieel uitgeroepen tot de kleinste stad ter wereld. Veel authentieker kom je ze niet tegen. Niet te missen: de fresco's uit de 12de eeuw.

 • Buzet

  Deze stad op de heuvel werd al bewoond in de prehistorie. Het plein met de parochiekerk vormt de kern van de oude stad. Er is ook een leuk museumpje.

 • Grožnjan

  Ieder voorjaar verandert dit kleine plaatsje in een echt kunstenaarsdorp. Je vindt er ateliers en handwerkwinkeltjes en er worden dans en drama workshops gegeven.

 • Motovun

  Dit prachtige kleine stadje uit de 14de eeuw is in juli het toneel van een internationaal filmfestival. Snuffel rond in de truffelwinkeltjes en maak een rondwandeling over de stadsmuur.

 • Labin

  Ook dit leuke middeleeuwse stadje is heel levendig dankzij de vele kunstenaars en galeries. Niet te missen: het centrale plein met de perfect bewaard gebleven loggia en de St. Flora stadspoort uit de 16de eeuw.