Kamperen in Liechtenstein

Vakantie in Liechtenstein

Zwitserland in het klein

Ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk vind je een rariteit, een overblijfsel uit een feodaal verleden: het oude vorstendom Liechtenstein. Netjes, gastvrij en vrij prijzig… het lijkt wel een miniatuur van Zwitserland.

Vreemde eend in de bijt

Liechtenstein heeft een overeenkomst met Zwitserland, onder andere op het gebied van valuta: je betaalt hier dus gewoon met Zwitserse franken. Liechtenstein is nog een echt vorstendom en het kasteel van die vorst vind je op een heuvel die 120 meter uittorent boven het hoofdstadje Vaduz. Het stamt waarschijnlijk uit de 12de eeuw. Je mag er niet binnen kijken, maar als je een rondleiding bijwoont door de leuke stad Vaduz kom je wel allerlei leuke weetjes op het spoor over de koninklijke familie en hun residentie.

Wandelen met een steenarend

Liechtenstein is klein, maar in de bergen kun je je prima vermaken. Boven Vaduz vind je de Fürstensteig, een spectaculaire wandelroute van zo’n 3 uur. Malbun is de familiebestemming van Liechtenstein, met Malbi Park Kinderland en speciale themawandelroutes voor gezinnen. Hier kun je iets heel bijzonders doen: bij Falknerei Galina boek je een privé wandeling met een valkenier en steenarend – een indrukwekkende verschijning met zijn vleugelwijdte van meer dan 2 meter. De stoeltjeslift brengt je naar de bergtop en daarna wandel je samen op je gemak terug naar het dal, terwijl je onderweg de ongelooflijke vliegkunsten van de majestueuze arend bewondert. Beetje prijzig? Je kunt ook gewoon de roofvogelshow bijwonen en een hapje eten in het restaurant.

Doen in en rond Vaduz

 • Kunstmuseum Liechtenstein

  Dit moderne museum kun je niet missen: de zwarte kubus is een opvallende verschijning in het centrum van Vaduz. Het ruime terras bij de ingang is een top stekje voor koffie en sushi.

 • Wijngaarden

  Wijnliefhebbers mogen in Vaduz de wijngaarden van Hofkellerei des Fürsten von Liechtenstein niet overslaan. Natuurlijk kun je de wijnen hier ook proeven.

 • Het Rode Huis

  Het typische trapgeveltje met de woontoren van vakwerk en natuursteen is een plaatje. Het eeuwenoude huis is niet te bezoeken, maar een foto waard. Je vindt ‘m in de wijk Mitteldorf.

 • Realino Tour

  Deze wagen met 3 wielen is weer eens iets anders dan een minitrein. Het dak van de Realino kan open en je past er met het hele gezin in. Je kunt ook een ritje maken naar Zwitserland, in het spoor van Heidi.

 • Schatzkammer Liechtenstein

  Dit museum focust op de collecties van de Prinsen van Liechtenstein en andere particuliere verzamelaars. Topstukken: Fabergé eieren en maanrotsen, meegenomen door astronauten.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Liechtenstein bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Liechtenstein in de webshop van ANWB.