Kamperen in Luxemburg

Vakantie in Luxemburg

Waar een klein land groot in kan zijn

Dit kleine staatje ligt ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk en vooral die laatste twee hebben duidelijk hun stempel gedrukt op het hertogdom. Je kunt er mooi wandelen in de uitlopers van de Belgische Ardennen en er zijn heel wat burchten te ontdekken. 

Lekker shoppen in Luxemburg

De gelijknamige hoofdstad van Luxemburg is een leuke vestingstad waar je prima kunt winkelen. Auchan, het gebied rond het treinstation en de Grand Rue zijn de belangrijkste winkelcentra. De vlooienmarkten zijn hier ook een bezoekje waard. Neem daarna nog even een kijkje in de kathedraal. Meer historie proef je in Bourscheid, Vianden en Larochette, of in de abdijen van Clervaux en Echternach. De talrijke kastelen en vestingen van Luxemburg tonen de macht van de Luxemburgse seigneurs in de middeleeuwen.

Wandelen langs kastelen

Houd je van kastelen, maar ook van wandelen? De nationale wandelweg van de Vallei van de 7 kastelen leidt je door de idyllische Eischvallei, waar inderdaad wel 7 magnifieke kastelen te vinden zijn. Wil je meer te weten komen over de beruchte Slag om de Ardennen in de Tweede Wereldoorlog, dan ben je in Luxemburg aan het goede adres: je hebt de keus uit het oorlogsmuseum van Wiltz en het Pattonmuseum van Ettelbrück. Een aanrader is het Natuurpark van de Boven-Sûre. Hier kun je mooi wandelen, er zijn zelfs speciale bewegwijzerde kinderroutes. In het leuke Esch-sur-Sûre vind je een kasteelruïne en leuke restaurantjes.

De mooiste kastelen en ruïnes van Luxemburg

 • Bourscheid

  Bij dit kasteel uit de 10de eeuw vind je een leuk klein museum in het Stolzemburger huis, een gotisch herenhuis uit 1348. Het kasteel is iedere avond verlicht tot middernacht.

 • Beaufort

  Twee kastelen: een indrukwekkende en goed bewaarde ruïne van een 12de-eeuwse burcht en een kasteel in renaissancestijl. Ze liggen in een prachtige omgeving, in de romantische vallei van Haupeschbach.

 • Bourglinster

  In dit mooi gerenoveerde kasteel uit de 12de eeuw vind je ook een gerenommeerd restaurant. Maak ook een wandeling rond het dorp voor uitzichtpunten en nog meer historische bezienswaardigheden.

 • Clervaux

  Dit 15de-eeuwse kasteel met zijn romaanse kerk en groot Benedictijnerklooster torent hoog uit boven het gelijknamige stadje. Het uitzicht is al even mooi. Bezoek ook de fototentoonstelling The Family of Man.

 • Vianden

  Het middeleeuwse kasteel is sinds de renovatie weer volledig ingericht. Een van de grootste heerlijkheden uit de romaanse en gotische tijd in Europa. Eigendom van het huis van Oranje-Nassau.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Luxemburg bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Luxemburg in de webshop van ANWB.