Kamperen in Drenthe

Vakantie in Drenthe

Fietsen langs hunebedden

Drenthe is een bijzondere eend in de bijt met zijn prachtige hunebedden. Waar anders vind je historie die zo ver teruggaat? En er is nog veel meer te beleven.

Reis door de tijd

In Drenthe ga je vanzelf terug in de tijd, met de rietgedekte boerderijen, middeleeuwse brinken en statige havezaten. Als je een eindje gaat wandelen kom je haast altijd wel prehistorische grafheuvels of mysterieuze hunebedden tegen. Voor je op pad gaat is het de moeite waard eerst even bij het Hunebedcentrum in Borger binnen te vallen, hier kom je alles te weten over het hoe en waarom van de hunebedbouwers. Op de Hondsrug wonen al duizenden jaren mensen – als je weet waar je naar moet kijken, zie je hun sporen overal terug. Niet voor niets is dit unieke gebied het eerste UNESCO Geopark van Nederland.

Een echte fietsprovincie

Het fietsplezier start al meteen bij de camping, want Drenthe heeft het meeste aantal kilometers fietspad van alle provincies in Nederland. Ontdek eens een van de drie nationale parken op de fiets: Het Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa zijn prachtige natuurgebieden die stuk voor stuk hun eigen karakter hebben. Of kies je liever voor de routes langs de mooie brinkdorpjes hier in de streek? Wat je ook echt niet over mag slaan zijn ook kamp Westerbork en de prachtige tentoonstellingen in het Drents Museum. Je gaat nog tijd tekort komen in je komende kampeervakantie.

De leukste kinderuitstapjes van Drenthe

 • Sprookjeshof Zuidlaren

  Het sprookjespark vormt het hart van de Sprookjeshof, maar er is nog veel meer te doen: van binnen- en buitenspeeltuinen tot rondvaarten over het Zuidlaardermeer.

 • Plopsa Indoor Coevorden

  Een topper voor een regenachtige dag, want dit is het mooiste indoorpretpark van Nederland. Breekt de zon door? Buiten vind je nog meer leuks, zoals een K3-verkeerspark.

 • Drouwenerzand

  Het voordeligste pretpark van Europa, want niet alleen de attracties zijn inbegrepen, ook het eten en drinken. Er zijn lekker veel terrassen om neer te strijken terwijl de kinderen spelen.

 • Boomkroonpad Drouwen

  Een wandeling door de toppen van de bomen die wonderlijk genoeg onder de grond begint, in de spannende worteltunnel. Leuk voor alle leeftijden.

 • Veenpark Emmen

  Dé plek om meer te weten te komen over de Drentse veenhistorie, op een hee leuke manier. Rijdt en vaar door een natuurlijk hoogveengebied langs nostalgische dorpen waar de bakker, klompenmaker en turfsteker altijd aan het werk zijn.

Kampeerthema's in Drenthe