Kamperen in Flevoland

Vakantie in Flevoland

Kamperen in de polder 

Waar ooit de Zuiderzee stroomde, kun je nu fijn kamperen. De veelal ruim opgezette campings in Flevoland liggen op stukken ingepolderd land. 

Direct aan het water

De jongste en twaalfde provincie van ons land kenmerkt zich door uitgestrekte landschappen met weidse uitzichten. En water, uiteraard, want Flevoland wordt omringd door water. Veel campings liggen in de directe nabijheid van het IJsselmeer, het Markermeer en de randmeren, wat het voor watersporters een bijzonder aantrekkelijk gebied maakt. De stranden van de randmeren zijn, door het ondiepe water, geschikt voor gezinnen. De provincie is dunbevolkt; rustzoekers zullen zich op hun gemak voelen. 

Natuur krijgt de ruimte

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Oostvaardersplassen. In dit jonge natuurgebied krijgt de natuur alle ruimte. Er zwerven verschillende kuddes rond: edelherten, Konikpaarden, Heckrunderen. En met een beetje geluk (en geduld) spot je een zeldzame zeearend. De grond in Flevoland is zeer vruchtbaar: het is het grootste bloembollengebied van ons land. In het voorjaar zijn de tulpenvelden omgetoverd tot één grote kleurenpracht. Met de fiets of met de auto kun je langs verschillende tulpenvelden genieten van al die kleur. Een lust voor het oog.  

Grappig weetje: Flevoland ligt gemiddeld vijf meter onder zeeniveau.

De leukste uitstapjes van Flevoland

 • Walibi Holland

  Durf jij in de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux? In Walibi Holland draait het om hard en snel. Het pretpark ligt in Biddinghuizen.

 • Bataviawerf

  De Bataviawerf in Lelystad is een scheepswerf waar schepen uit de Gouden Eeuw worden gereconstrueerd. Tijdens de rondleiding vertelt een gids alles over de vroegere ambachten en de geschiedenis van de Hollandse zeevaart.

 • Urk

  Eet een visje in Urk, of, zoals de Urkers zelf zeggen: óp Urk. Op het voormalige visserseiland draait het vandaag de dag nog steeds om vis. Urk heeft een beschermd dorpsgezicht, een vuurtoren en een vissersmonument.

 • Schokland

  Breng een bezoek aan Schokland en bekijk in Museum Schokland de tentoonstelling over de unieke geschiedenis van dit voormalig eiland. In het museum zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

 • Batavia Stad Fashion Outlet

  In Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad shop je voor jong en oud designermerken voor schappelijke prijzen. Met meer dan honderd winkels, cafés en restaurants een heerlijk dagje uit.

Kampeerthema's in Flevoland