Kamperen in Utrecht

Vakantie in Utrecht

Centraal gelegen en heel veel te doen 

Kamperen op een camping in Utrecht is kamperen in het hart van ons land. En de kleinste provincie van ons land heeft buitengewoon veel te bieden. Voor elke kampeerder wat wils.

Natuurlijke parel

Ontdek de Utrechtse Heuvelrug, de statige buitenhuizen langs de mooie Vecht, de verstilde polders in het groene hart of de bruisende stad Utrecht. Ook recreatiegebieden als het Veluwemeer, het Gooimeer en de historische Hollandse Waterlinie liggen binnen de provinciegrenzen.

Een groot voordeel van een vakantie op een camping in Utrecht is dat je binnen no time in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug bent. Deze natuurlijke parel is, na de Veluwe, het grootste bosgebied van Nederland en strekt zich uit van het noorden in de provincie tot aan zuidoosten.De havik en de buizerd zijn roofvogels die zich goed voelen in de bossen. Lage Vuursche, de Piramide van Austerlitz en de Amerongse Berg zijn enkele populaire plekken in dit gebied. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen, door het bos en heideterreinen en in de uiterwaarden. Je passeert kastelen en landgoederen.

Bezoek de Domstad

Naast prachtige natuur is een camping in de provincie Utrecht ook de ideale uitvalsbasis om de middeleeuwse Domstad te bezoeken. Utrecht is een gezellige studentenstad met fraaie grachten, talloze terrassen en de eeuwenoude Dom als markant symbool van de stad. Beklim de trappen van de 112 meter hoge Dom (de hoogste kerktoren van Nederland) en geniet van het spectaculaire uitzicht over de stad.

De leukste uitstapjes in Utrecht

 • Ouwehands Dierenpark

  Ouwehands Dierenpark in Rhenen is een fraaie dierentuin waar de dieren ruime verblijven hebben. In september 2016 krijgt de dierentuin hoog bezoek: twee panda’s uit China zullen naar Ouwehands verhuizen.

 • Vinkeveense - Loosdrechtse Plassen

  De Vinkeveense en Loosdrechtse Plassen Het water is helder genoeg om er te duiken. Maar ook kun je er heerlijk zeilen, surfen en waterskiën. Bij recreatiegebied De Strook huur je een kano of een roeiboot.

 • Centraal Museum

  Laat je inspireren in het Centraal Museum in de stad Utrecht. Hier gaan oude en moderne kunst hand in hand. Ook kom je er alles over de geschiedenis van de stad te weten.

 • Oudewater

  Slenter rond in het oer-Hollandse Oudewater. Vergaap je aan de oude trapgeveltjes en de grachten. Durf jij op de ‘heksenwaag’ in Museum de Heksenwaag te gaan staan? Of ben je bang dat de weegschaal uitwijst dat je een heks bent…

 • Slot Zeist

  Als je wilt weten hoe het leven er aan toe ging tijdens de Gouden Eeuw, breng dan een bezoekje aan Slot Zeist. In het weekeinden zijn er rondleidingen door de diverse stijlkamers.

Kampeerthema's in Utrecht