Kamperen in Zuid-Holland

Vakantie in Zuid-Holland

Rijk aan verscheidenheid

Wat een contrasten. Grote steden als Rotterdam en Den Haag vormen samen met de enorme wereldhaven het kloppend hart van Zuid-Holland. Maar de rust is hier nooit ver te zoeken: op de eilanden en in het Groene Hart hoor je de stilte.

Stad en strand: dagje Den Haag

Het statige Den Haag is een bestemming op zich: hier ben je dagen zoet. De stad aan zee is rijk aan kunst: je vindt er Vermeers befaamde Meisje met de parel, maar ook Panorama Mesdag en de kleurrijke werken van Mondriaan. Neem eens een kijkje op het Binnenhof of ga naar Madurodam voor een portie onvervalst jeugdsentiment. De 11 kilometer strand voor de deur geeft Den Haag altijd een instant vakantiegevoel. Zonnebaden, slenteren over de boulevard, een terrasje pakken met zicht op de surfers… en niet alleen Scheveningen is de moeite waard, ontdek ook eens het intieme Kijkduin met zijn leuke strandtenten.

Waar een klein land groot in kan zijn

Geweldig shoppen en proeven van streekgerechten uit de hele wereld, dat kan in Den Haag maar ook even verderop in Rotterdam. Een rondvaart door de haven is een aanrader: van dichtbij zie je pas goed hoe ongelofelijk groot die containerschepen zijn. Kleinere steden als Delft en Leiden staan bol van de cultuur, je kunt hier je hele vakantie van het ene naar het andere museum dwalen. Zin om de natuur in te gaan? Ontdek dan eens Neerlands eigen jungle met de fiets-, wandel- en kanoroutes door Nationaal Park De Biesbosch.

Ontdekkingen langs de kust van Voorne

 • Futureland

  Een must voor je het voormalige eiland Voorne-Putten op rijdt. In dit leuke interactieve infocentrum leer je alles over de Tweede Maasvlakte en zijn invloed op de omgeving.

 • Bezoekerscentrum Tenellaplas

  Je kijkt hier zo uit op wilde orchideeën. De duinen van Voorne behoren tot de soortenrijkste duinen van Europa – en dat aan de rand van een enorm haven- en industriegebied.

 • In den Halven Maen

  Schattig klein museumpje dat bestaat uit een oude drogisterij, snoepwinkel en hoedenzolder. Met terras en tweedehandswinkel. Tip: wandel zeker de ‘halvezolenroute’ langs de grapjes in de tuin!

 • Brielle

  Historische vestingstad met wel vierhonderd monumenten, veel leuke kleine winkeltjes en een mooi museum over de Tachtigjarige Oorlog.

 • Museumschip De Buffel

  Dit 19e eeuws ramschip aan de museumkade van Hellevoetsluis heeft een prachtig interieur. Hier mag je (bijna) overal aankomen: voel bijvoorbeeld hoe zwaar het kolenscheppen eigenlijk was. Ook leuk voor kinderen.

Kampeerthema's in Zuid-Holland