Kamperen in Slovenië

Vakantie in Slovenië

Op ontdekking in het groen

Slovenië is een super kampeerbestemming: je kunt er prachtig wandelen en de waslijst aan uitstapjes is eindeloos. Bovendien is Ljubljana een van de meest sfeervolle hoofdsteden van Europa. 

Stad en land

Slovenië doet erg denken aan Oostenrijk en dat is niet zo gek, want het heeft eeuwenlang deel uitgemaakt van het Habsburgse Rijk. De sfeervolle hoofdstad Ljubljana staat bol van de barok en op het plein is altijd wel iets te doen. De vlooienmarkt op zondagmorgen mag je niet missen, net als het kasteel op de heuvel. Voor wie een frisse neus wil halen is er in Slovenië wel 10.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes te vinden. Kies een gemakkelijke korte wandeling langs de valleien en heuvels of ga op ontdekking in de Julische Alpen, een van de mooiste berggebieden van Europa.

Grotten, wijnstreken en Venetiaanse stadjes

De meest populaire attractie van het land zijn de immense grotten van Postojna – met het treintje ontdek je nog maar 4 van de 27 kilometer aan gangen. Het meest fotogenieke plekje is ongetwijfeld het meer van Bled: het barokke kerkje op een eiland in het meer steekt mooi af tegen de achterliggende bergtoppen. Aan de Adriatische zee vind je geen stranden, maar wel leuke Venetiaanse havenstadjes. Koper en Piran zijn juweeltjes van gotische bouwkunst met hun smalle straatjes, koopmanshuizen en Italiaans ogende kerken. De drukte in het hoogseizoen moet je er maar voor lief nemen. Sla ook de wijnregio’s niet over: de voornaamste drie wijnstreken zijn Podravje, Posavje en Primorska.

Bijzondere bezienswaardigheden

 • Ptuj

  Dit stadje op de oever van de Drava is een van de oudste van het land. In het oude centrum vind je meer gotische gebouwen dan waar dan ook in Slovenië.

 • Het meer van Bohinj

  Kun je geen genoeg krijgen van het meer van Bled? Zo’n 30 kilometer verderop vind je nog zo'n mooi plekje, bij Bohinj.

 • Kasteel van Bled

  Het klooster is bekend, maar wist je dat je bij het meer van Bled ook een mooi kasteel vindt? Hoog boven de oever staat het 800 jaar oude bisschopskasteel.

 • Lippizaner paarden

  De wereldberoemde stoeterij in Lipica stond vroeger bekend als Lipizza. Hier komt een van de mooiste paardenrassen ter wereld vandaan. De voorstelling aan het eind van de rondleiding is de moeite waard.

 • De grotten van Škocjan

  Stukken rustiger dan Postojna en omdat de hele tocht te voet wordt afgelegd beleef je het ook veel beter: je steekt bijvoorbeeld een onderaardse rivier over met een smalle hoge brug.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Slovenië bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Slovenië in de webshop van ANWB.