Kamperen in Slowakije

Vakantie in Slowakije

Van ruige bergen tot indrukwekkende kastelen

Houd je van uitstapjes naar historische bezienswaardigheden? Of ga je liever wandelen in de ongerepte natuur? Zoek niet verder: Slowakije blinkt uit in beide.

Musea, kastelen en leuke stadjes

Voor een flinke dosis cultuur zet je koers naar Bratislava – dé manier om aan te komen is per boot, over de rivier. Voor haast ieder onderwerp vind je hier wel een museum. In het kasteel zijn collecties te zien op het gebied van oudheden, volkskunst en volksmuziek, in de oude binnenstad vind je een mooi joods museum. Leuke plaatsjes om doorheen te slenteren zijn ook het oude mijnstadje Banská Štiavnica, het romaans-gotische Spišský Hrad, Košice met zijn enorme kathedraal en de versterkte stadjes Bardejov en Levoca. De schitterende boerenbouwkunst van Cicmany mag je ook niet missen: de houten woningen zijn beschilderd met patronen die zijn ontleend aan de lokale borduurkunst. En dan telt Slowakije ook nog wel 100 kastelen.

Wandelen en kinderpret

In het prachtige Tatragebergte kun je zomaar wilde gemzen tegenkomen. Dit immense gebergte ligt grotendeels in Slowakije. Voor het mooiste uitzicht neem je de kabelbaan naar Lomnický Štít op 2632 meter hoogte. Ook Nationaal Park Slovenský raj (Slowaaks Paradijs) is een aanrader voor natuurliefhebbers. Volg hier eens een van de avontuurlijke wandelroutes, over ladders en door rivierbeddingen. Kinderen kunnen hun lol op in de waterparken Tatralandia, Poprad en Patince. Grote pretparken zijn er niet, maar wat Slowakije tekort komt aan echte gezinsattracties, maken de bewoners goed met hun kindvriendelijke houding.

Kastelen en burchten 

 • Devín

  Een indrukwekkend monument op een hoge rots boven de samenvloeiing van de Donau en de Morava. Het is een van de oudste kastelen van het land, waar in de loop der eeuwen heel wat aan is bijgebouwd.

 • Bojnice

  Dit sprookjeskasteel lijkt wel weggelopen uit de Franse Loire. Eind april, begin mei wordt hier het internationaal geestenfestival gehouden met spoken, heksen en vampiers van over de hele wereld. Het meest bezochte kasteel van heel Oost-Europa.

 • Orava

  Dé highlight van noordelijk Slowakije. Ook dit kasteel heeft iets spookachtigs – niet voor niets diende het als decor voor de film 'Nosferatu'.

 • Ľubovňa

  Een kasteel met een bijzonder verhaal. Hier werden de Poolse kroonjuwelen verborgen en dit is ook waar Móric Beňovský werd opgesloten: avonturier, edelman en Koning van Madagascar.

 • Kasteel Spiš

  Met meer dan vier hectare is dit een van de grootse kastelen van Centraal-Europa. Hoogtepunten: het authentieke interieur en het uitzicht over de wijde omgeving.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Slowakije bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Slowakije in de webshop van ANWB.