Kamperen in Catalonië

Vakantie in Catalonië

Gaudí, Dalí en tapas eten aan het strand

Catalonië voelt duidelijk anders dan de rest van Spanje. De bewoners zijn dan ook eerst Catalaan en dan op een verre tweede plaats misschien Spanjaard.

Gaudí of toch liever Dalí

Houd je van Gaudí? Of ben je meer liefhebber van Dalí? Hoe dan ook, je zit goed in Catalonië. Figueres is de geboorteplaats van Dalí, die hier zelf het Teatre-Museu Dalí opzette. Het is echt een theater en museum in één, vol verrassingen – net als de kunst van Dalí. Je vindt hier een groot deel van zijn levenswerk en het is ook zijn laatste rustplaats. Gaudí-liefhebbbers tronen naar Barcelona, waar ze hun lol op kunnen met de Sagrada Familia, het Güell park en het sprookjesachtige La Pedrera huis. Barcelona is ook buiten Gaudí een heerlijke stad. Mis zeker het oudste deel van de stad niet, de Barrio Gótico (gotische wijk) met zijn smalle straatjes en middeleeuwse paleizen rond een indrukwekkende kathedraal.

Strand, tapas en culturele highlights

Er valt zoveel te beleven in Catalonië. Volg een rondleiding door de slaapvertrekken van de monniken en de bibliotheek in het klooster van Santa Maria de Poblet. Neem de kabelbaan naar het klooster van Monserrat, hoog op een berg. Snuffel rond tussen het Romeinse erfgoed van de stad Tarragona en vergaap je aan La Seu, de beroemde kathedraal van Girona. Vergeet ook niet tijd in te ruimen voor een dagje strand en een middag lekker lui tapas happen in een cafeetje.

De leukste kinderuitstapjes in Catalonië

 • PortAventura Park

  In dit enorme attractiepark ben je met gemak een hele dag zoet. Maak een ritje in de Chinese achtbaan de Dragon Khan en beleef een schietpartij in het Wilde Westen.

 • Boottocht langs de Costa Brava

  Aan de Costa Brava vind je de mooiste baaitjes, maar je hebt ze vast nog nooit vanaf het water gezien. Maak eens een boottocht van het strand van Sant Pol de Mar naar het middeleeuwse Tossa de Mar.

 • El Bosc Vertical

  In dit avonturenpark in Dosrius ben je lekker de hele dag in touw met meer dan 30 trajecten.

 • Parc Animal

  Dit grote park met loslopende dieren vind je bij Baix Empordà. Maak een wandeling of bekijk de beesten vanuit de auto.

 • Rukimon Rucs del Corredor

  Heb je een ezelliefhebber in de familie? Bij Canyamars vind je deze leuke boerderij waar je ezels mag aaien. Je kunt ook een ritje door het bos maken.