Camping Costa Brava

Vakantie aan de Costa Brava 

Stranden, badplaatsen en mooie steden

De Costa Brava is alom bekend en geliefd onder Nederlandse kampeerders. Dit kustgebied strekt zich uit van de noordoostelijke Franse grens tot de Spaanse badplaats Blanes en staat ook wel bekend als de populairste kustlijn van het Middellandse Zeegebied. Costa Brava betekent ‘ruige kust’. Het is dan ook niet vreemd dat de kustlijn bestaat uit ruige rotsen met kleine baaien. Pittoreske vissersdorpen met witte huisjes worden afgewisseld met bekende badplaatsen, zoals Lloret de Mar, Roses, Tossa de Mar en Blanes.

Veelzijdig vermaak

Zonaanbidders kunnen terecht op een van de vele stranden, waar het mede door het zachte klimaat goed vertoeven is. De liefhebbers van kunst en geschiedenis komen niks te kort in dit gebied. Steden zoals Gironde en Barcelona bezitten tal van historische bezienswaardigheden, net als pittoreskste plaatsen zoals Peratallada. Ook de kampeerders met een hart voor buitenrecreatie zijn hier op hun plaats. Wandelen en vogelsspotten kun je bijvoorbeeld in Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà, maar er liggen ook fietsroutes langs de kust. En dan heeft de Costa Brava ook nog kastelen, kloosters, pretparken en eilanden in petto voor de kampeerder…

De steden

De bekendste stad van de Costa Brava is Barcelona. De vele historische bezienswaardigheden, parken en pleinen trekken bezoekers. Kuieren kun je hier eindeloos en op de terrassen in het zonnetje is het goed vertoeven. Ook de stad Girona met zijn smalle steegjes en stadspoorten is een bezoek waard. Wandel eens langs de oevers van rivier de Onyar. De gekleurde huizen hangen over het water heen! Verschillende kleine bruggetjes maken het beeld compleet. Ook de gotische kathedraal van Girona en de Sant Fliu-kerk zijn een bezoek waard. Een bijzonder stadsdeel waar je kunt dwalen door gezellige straatjes vind je in de Joodse wijk El Call.

Bezienswaardigheden aan de Costa Brava

 • Cadaqués

  Dit pittoreske dorp is bekend geworden door de kunstenaars Pablo Picasso en Joan Miro die er woonden. De plaats heeft een mooi centrum met smalle straatjes en oude huizen. 

 • De Dali-driehoek

  Het theater museum Salvador Dali, het Gala Dali kasteel en het Casa-Musea Salvador Dali vormen deze museum-driehoek. Allen zijn een bezoek waard.

 • De botanische tuinen van Blanes

  Maak een wandel door de tuinen Mar i Murtra en Pinya de Rosa. Beide herbergen duizenden bijzondere plantensoorten.

 • Castillo de Tossa de Mar

  Wandel vanuit de plaats Tossa de Mar naar de ruïnes van dit kasteel uit de 14de Een bezoek wordt beloond met een prachtig uitzicht.

 • Sant Pere de Rodes

  Dit klooster was lange tijd het belangrijkste religieuze centrum van Spanje. De kloosterkerk is prachtig!