Camping Niedersachsen

258 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Niedersachsen

Daarom moet u kamperen in Nedersaksen:

  • Schilderachtige landschappen
  • Betoverende dorpen en steden
  • UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
  • Interessante bestemmingen
Nedersaksen is een deelstaat rijk aan contrasten. Het romantische middelgebergtelandschap van de Harz, de bloeiende Lüneburger Heide of het unieke UNESCO werelderfgoed van de Waddenzee kenmerken het noorden van Duitsland. Goed ontwikkelde fiets- en wandelpaden leiden door idyllische bossen, schilderachtige dorpjes en langs de prachtige Noordzeekust. Hoogtepunten zijn een wadlooptocht met gids over de bodem van de zee en een tocht met de Harz-smalspoortrein naar de legendarische 1.142 m hoge Brocken. Excursies naar de deelstaathoofdstad Hannover of de stadstaten Bremen en Hamburg bieden winkel- en cultuurplezier.

Geselecteerde Campings

Stover Strand Camping
Favorieten
Stover Strand Camping

Duitsland / Hamburg

ANWB Camping LogoInspectie

3.9Goed(176Recensies)

Alle 258 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Niedersachsen

Direct boekbaar
Campingpark Südheide
Favorieten
Campingpark Südheide

Duitsland / Nedersaksen / Celle

ANWB Camping LogoInspectie

4.7Uitstekend(117Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (240)

Huuraccommodaties (24)

Direct boekbaar
Camping am Waldbad Hameln
Favorieten
CKE discount
Alle 258 Campings
Alle 258 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings258
Beoordelingen van campings5.153
Ø beoordelingen4.0

Populaire campings

1
Stover Strand Camping
Deze eenvoudige en vlakke camping ligt net achter de Elbe-dijk. Bij de jachthaven en de sportvelden zijn er buiten de dijk velden voor campers en tenten en ook voor caravans zijn er plekken aan de riv… Camping profielpagina

Glamping

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Campingpark Südheide
Campingpark Südheide

De campings in Nedersaksen zijn de perfecte plek om tot rust te komen. Midden in de natuur luisteren vakantiegangers naar het geluid van de zee en de bossen, genieten ze van het uitzicht op de heide of ontspannen ze zich aan een van de vele meren in de deelstaat. De meeste reizigers trekken naar het noorden: De Waddenzee heeft hier allerlei geheimen en bekoort met zijn ongerepte landschappen. Plaatsen als Cuxhaven, Wilhelmshaven, Norden en Emden behoren tot de mooiste bestemmingen.

Kamperen op een camping in Niedersachsen

Wil je kamperen op een mooie camping in de buurt van Nederland? Kies dan voor een camping in Niedersachsen. In dit prachtige gebied in het noordwesten van Duitsland kun je genieten van glooiende heuvellandschappen, typische Duitse dorpjes en heerlijk lokaal eten. Of je nu met het hele gezin op vakantie gaat of samen met je partner wilt genieten van een weekendje weg: Niedersachsen verrast iedereen die er op bezoek komt!

Kies de perfecte camping

Er zijn veel campings in deze mooie omgeving. Kies de camping die het beste past bij jouw wensen en behoeften en geniet optimaal van je vakantie! Reis je met kinderen, dan is een speciale gezinscamping een aanrader. Deze ruime campings zijn ingericht voor gezinnen met kinderen, er is een uitgebreid animatieprogramma en er zijn veel andere kinderen om mee te spelen. Met kinderen is glamping ook heel leuk. Bij deze populaire kampeervorm staat de volledig ingerichte tent al voor je klaar. Wil je jouw partner verrassen met een romantisch weekendje weg, boek dan een kleinschalige camping midden in de natuur. Bij deze campings draait het vooral om de mooie omgeving en minder om de faciliteiten. Meer dan goed gezelschap en een mooie omgeving heb je niet nodig om te kunnen genieten van een vakantie met z’n tweeën.

Genoeg te doen voor iedereen

Ga je kamperen op een camping in Niedersachsen? Ga dan op pad en ontdek al het moois wat je kunt zien en doen in dit bijzondere gebied. Voor een vakantie met kinderen is het Heide Park Resort een leuk dagje uit. In dit pretpark vind je de hoogste achtbaan ter wereld! Wil je een dagje winkelen en lekker eten in een stad, breng dan een bezoek aan Hannover. In deze stad kun je urenlang wandelen en genieten van lokale specialiteiten!

Bestemmingen in Nedersaksen

Oost-Friesland

Een van de populairste vakantieregio's in Nedersaksen is Oost-Friesland. Deze regio, gelegen in het noordwesten, valt op door zijn romantische afzondering. Majestueuze dijken en rood en wit geschilderde vuurtorens, witte stranden en metershoge duinen kenmerken het landschap. De Oost-Friese eilanden, met enkele van de beste campings in Nedersaksen, zijn de ideale plek om te ontspannen. In steden als Emden en Leer zorgen zee- en theecultuur voor een afwisselend verblijf.

Cuxhaven en omgeving

Tussen de Jadebusen, de Wesermonding en de Elbemonding wachten nog veel meer fantastische stranden op vakantiegangers. In Cuxhaven bevinden kampeerders zich aan de rand van het Nationaal Park Sleeswijk-Holstein Waddenzee. Van hieruit zijn uitgebreide wadlooptochten de moeite waard, evenals tochten naar het eiland Helgoland, waar excursiegangers echte grijze zeehonden kunnen zien.

Lüneburger Heide en Elbe uiterwaarden

Ook in het zuiden biedt de deelstaat zijn bezoekers eersteklas omstandigheden voor een vakantie in Nedersaksen. De Lüneburger Heide is de perfecte plek om tot rust te komen tijdens de paarse bloei in de nazomer en herfst. De landschappen kunnen bijvoorbeeld vanuit Soltau en Buchholz te paard worden verkend. Een ander natuurlijk hoogtepunt is het Nedersaksische uiterwaardengebied Elbe tussen Lauenburg en Hitzacker.

Top bezienswaardigheden

Voor wie meer wil weten over de haven- en zeevaartcultuur van Nedersaksen zijn steden als Emden, Papenburg en Wilhelmshaven, direct gelegen aan de Jadebaai, een absolute aanrader. Hier kunnen reizigers langs de aanlegplaatsen wandelen en een van de beroemde scheepswerven bezoeken. In het scheepsmuseum van Papenburg kunnen bezoekers bijvoorbeeld zes historische zeilschepen bekijken. In de Ratsdelft in Emden liggen museumschepen als de reddingskruiser Georg Breusing en de logger Stadt Emden voor anker. Het marinemuseum Wilhelmshaven geldt als een van de hoogtepunten voor scheepvaartliefhebbers.

Klassieke Hanze-architectuur is te zien bij een bezoek aan Oldenburg en Lüneburg. Beide gemeenten zullen u bekoren met hun traditionele bakstenen gebouwen. In Oldenburg zijn de neoklassieke woongebouwen een andere attractie. In het voormalige paleis is nu het Staatsmuseum gevestigd, waar onder meer werken van Europese kunstenaars van de middeleeuwen tot de moderne tijd worden tentoongesteld. In Lüneburg is een wandeling over het plein Am Sande een aanrader. Daar vallen de met gevels versierde herenhuizen op, die getuigen van een lange handelsgeschiedenis.

Als u ontspanning zoekt buiten de steden, ga dan naar een van de vele meren in Nedersaksen. Het grootste binnenwater van de deelstaat is het Steinhuder Meer bij Hannover. Het is bijna 30 km² groot en vooral populair bij kiters, surfers en zeilers.

Activiteiten en excursies

Wadlopen en zeilen

Wadlopen is natuurlijk een van de populairste activiteiten als u gaat kamperen in Nedersaksen. Vooral wie rond Cuxhaven of in Oost-Friesland zijn vakantie doorbrengt, komt hier aan zijn trekken. In de huizen van de nationale parken bieden regionale natuurgidsen rondleidingen aan waarbij u meer te weten komt over de flora en fauna. De juiste uitrusting, vooral rubberlaarzen, is bij de prijs inbegrepen. Gasten kunnen een van de beroemdste dieren van de Noordzee, de zeehond, zien in een van de fokstations. Bij vloed zwemmen niet alleen zeehonden door de zee, maar overwint men ook al zeilend de golven. Vanuit de havenstadjes en kuuroorden worden in de zomer passende cruises en zeilcursussen aangeboden.

Fietstochten langs de kust en in de heidevelden

Wie liever op het land blijft, kan gaan wandelen op de dijken of de natuur per fiets verkennen. De fietspaden langs de kust behoren tot de populairste routes. Daarnaast leiden verschillende tochten door de Lüneburger Heide, het Emsland en langs de Elbe naar Hamburg.

Golfen en klimmen

Golf is een wat rustigere aangelegenheid op de talrijke banen in Nedersaksen. Veel banen liggen op slechts enkele minuten afstand van de campings aan de kust. Bovendien bieden de heidevelden eersteklas omstandigheden voor de sport. Met gezinnen is een uitstapje naar een van de klimparken, bijvoorbeeld in Cuxhaven, aan te bevelen.

Evenementen

Mei

  • White Sands Festival Norderney: Midden mei viert het eiland Norderney drie dagen lang feest. Naast spannende dj-avonden tijdens Pinksteren kunnen gasten beachvolleybaltoernooien en kitesurfen op het noordstrand verwachten.

Juli

  • Deichbrand Festival: tot 60.000 bezoekers trekken midden en eind juli naar het openluchtfestival Deichbrand bij Cuxhaven. De reden hiervoor zijn de internationale rockbands die hun kunsten vertonen tegen de achtergrond van de Waddenzee. In het verleden traden onder meer Billy Talent, Die Toten Hosen, Gogol Bordello en Fettes Brot op.
  • Festival of Lights bij het Seekurparkfest in Cuxhaven: Het Seekurparkfest in Cuxhaven trapt elk jaar half juli af met het Festival of Lights. Spectaculair vuurwerk en Bengaalse vuren, live muziek en een gevarieerd kinderprogramma zorgen op deze zomerse dagen voor een goede stemming.

Augustus

  • Schippertage Bremerhaven: Bezoekers van Bremerhaven kunnen zich in het midden van de maand verheugen op historische Waddenzeeschepen. De oude Aaken, Bojer, Galioten, Kuffen en Tjalken meren aan in de haven van Bremerhaven. Het hoogtepunt is de gezamenlijke aankomst. Eenmaal aangekomen in Bremerhaven oefenen de matrozen hun shantyzang.

September

  • Sailing CUP Wilhelmshaven: Eind september komen de grote zeilschepen naar Wilhelmshaven voor een meerdaagse regatta. Ondertussen nemen de toeschouwers in de haven deel aan de opwinding, bewonderen de machtige tuigage en worden geboeid door een gevarieerd begeleidend programma met muziek en eten.

Gastronomie

Al eeuwenlang vertrekken krabbenkotters vanaf de Nedersaksische Noordzeekust om hun vangsten aan land te brengen. De lekkernijen worden direct op de markten verkocht en vervolgens in de plaatselijke restaurants geserveerd. De meeste reizigers plukken graag hun eigen Noordzeekrabben. Ze zijn een gezonde snack voor tussendoor en passen perfect bij wijn en bier.

Langs de strandpromenades trakteren vakantiegangers zichzelf op de heerlijke broodjes vis met maties van de kraampjes. Deze zijn belegd met onder andere tomaten, komkommers en uien. Daarnaast zijn de viskoekjes erg populair bij de plaatselijke bevolking en bezoekers, meestal dik besmeerd met tartaarsaus of mayonaise.

Labskaus komt oorspronkelijk uit de omgeving van Hamburg. Het mengsel van gezouten rundvlees of corned beef en aardappelpuree is een echt zeemansfeest, klassiek vergezeld van een rolmops, bieten, augurken en een gebakken ei.

Boerenkool met spelt, spek, gerookt varkensvlees en aardappelen is typisch voor de regio rond Bremen. Het gerecht is populair tot ver buiten de stadstaat, zelfs in Nedersaksen. Veel restaurants in Nedersaksen serveren zelfgemaakte rode vruchtengelei als dessert. De ingrediënten hiervoor komen vaak uit de plaatselijke bossen.

Beste tijd om te reizen

Het seizoen begint aan de kust meestal half mei. Dan wordt het weer in het noorden van Nedersaksen gekenmerkt door temperaturen tot 16°C. In juni, juli en augustus lopen de waarden op tot meer dan 20°C en warmt het water uiteindelijk op tot een waarde van 18°C.

In deze tijd duiken vakantiegangers in de getijden aan de Noordzee, maar ook in de meren van Nedersaksen. De getijden van de Noordzee zijn ideaal om bij eb de zeebodem te verkennen en bij vloed te sporten. Winterdagen zijn minder geschikt om te kamperen in Nedersaksen vanwege de koele temperaturen.