Camping Thüringen

55 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Thüringen

Daarom moet u in Thüringen kamperen:

  • Thüringer knoedels, Rostbratwurst en biersoep
  • Bezienswaardige steden Erfurt en de culturele hoofdstad Weimar
  • Zacht berglandschap van het Thüringer Woud
  • Wandelparadijs Rennsteig met routes voor elke wens
Als u besluit te gaan kamperen in Thüringen, bevindt u zich in een van de mooiste landschappen van Duitsland. Met de Rennsteig, het Nationaal Park Hainich, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, en het Thüringer Wald zijn er fantastische wandelgebieden in Thüringen. Voor cultuurliefhebbers staat een bezoek aan de legendarische Wartburg op het programma. Hier bracht Maarten Luther zijn ballingschap door. Weimar, de voormalige woonplaats van beroemde kunstenaars als Goethe en Schiller, is een andere bestemming.
Alle 55 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Inspiratie

Camping Thüringen

Direct boekbaar
Camping Oase
Favorieten
Camping Oase

Duitsland / Thüringen

3.8Goed(6Recensies)

Honden toegestaanRestaurantBroodservice

Standplaatsen (80)

Huuraccommodaties (3)

Direct boekbaar
Naturcamp Meyersgrund
Favorieten
Alle 55 Campings
Alle 55 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings55
Beoordelingen van campings446
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Camping Drei Gleichen
Camping Drei Gleichen: middelgrote camping vlakbij Erfurt Camping Drei Gleichen ligt in het stadje Mühlberg in provincie Thüringen dat is omgeven door de heuvels van het Burgenland. De hoofdstad van … Camping profielpagina

Stacaravans in Duitsland

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Oase
Camping Oase

Wandelen, in de voetsporen treden van historische figuren, fietsen, bezwijken voor de magie van charmante vakwerkhuizen, kunstschatten bewonderen: kamperen in Thüringen is vol onvergelijkbare ervaringen in een fascinerend natuur- en cultuurlandschap. Door zijn overvloed aan bossen wordt de Vrijstaat beschouwd als het groene hart van Duitsland. Meer dan 400 kastelen en paleizen zijn hier te ontdekken, waarvan de Wartburg in Eisenach de bekendste is. De Thüringer Zee met de stuwmeren Bleiloch en Hohenwarte is een eldorado voor watersporters.

Ontdek het comfort van een camping in Thüringen

Ruime staanplaatsen in het hart van de natuur en prachtige wandelroutes op een steenworp afstand: je beleeft het allemaal op een camping in Thüringen. Vanaf jouw camping verken je de natuur en cultuur van deze Duitse deelstaat, terwijl je gebruikmaakt van een aantal aangename faciliteiten. Het grote campingrestaurant maakt de lekkerste Duitse specialiteiten, en na de maaltijd fris jij je op in een luxe sanitairgebouw. Vergeet ook het verse brood bij de receptie niet. Sluit je dag af met een frisse duik in het natuurwater dat direct aan de camping grenst.

Verken de omgeving

In Thüringen vind je talloze culturele bezienswaardigheden, waaronder het middeleeuwse kasteel Wartburg. Wandel door de eeuwenoude gangen en duik in de wereld van de Duitse adel. Vlakbij vind je het stadje Erfurt, met authentieke vakwerkhuizen. Sla ook de stad Weimar niet over, met zijn toverachtige Schloss Belvedere en het oude huis van de wereldberoemde schrijver Goethe.

Heerlijke gezinsvakantie

Het fijne aan een camping in Thüringen is dat je je geen moment verveelt. Het ene moment duik je in het zwembad, terwijl je het volgende moment lekker in actie komt op het volleybal-, voetbal- of tennisveld. De kinderen doen mee met de activiteiten van het animatieteam, terwijl de grote speeltuin in de verte lonkt. Of ga samen de uitdaging aan en speel een potje minigolf.

Actieve uitjes

Trek je wandelschoenen aan of huur op de camping een fiets, want in Thüringen ontdek je allerlei prachtige natuurgebieden. Maak een actieve tocht door het Vessertal, waar loofbossen, moerassen en bergweiden op je wachten. Dan is er nog het geliefde Rennsteig, een wandelpad van maar liefst 169 kilometer lang. Hier trotseer je de hoge bergtoppen van het Thüringergebergte, met een hoogtepunt van 970 meter.

Bestemmingen in Thüringen

Vanaf de campings zijn vele mooie plaatsen gemakkelijk te bereiken. Naast de bekende steden of de Rennsteig zijn ook Bad Liebenstein, Piesau als deelgemeente van Neuhaus am Rennweg, Deesbach, Spechtsbrunn en vele andere leuke dorpjes aantrekkelijk.

Beste tijd om te reizen

Het weer in Thüringen wordt bepaald door een gematigd klimaat met continentale invloeden. In het vlakke noorden is het droger en milder dan in de hooglanden van het Thüringer Woud in het zuiden. In het Thüringer bekken valt zelfs de minste neerslag van Duitsland. De maanden juli en augustus, met gemiddelde maximumtemperaturen van 23 graden Celsius, zijn ideaal om te zwemmen in de meren van Thüringen en zich per kano op de rivieren Werra, Unstrut en Saale onder te dompelen in de natuur. Tussen de lente en de herfst is het wandel- en fietsseizoen. Thüringen leent zich ook uitstekend voor winterkamperen. In het traditionele wintersportoord Oberhof en het grootste en meest sneeuwzekere alpine skigebied van de Vrijstaat, de Silbersattel ski-arena in Steinach, zijn er talrijke pistes, rodelbanen en gevarieerde langlaufloipes.