Camping Vogezen (Vosges)

56 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Vogezen (Vosges)

Daarom moet je kamperen in de Vogezen:

  • Vakantie in een droomachtige natuur
  • Stop bij rustieke landelijke herbergen voor quiche, Bibelskäs en andere regionale lekkernijen
  • Fantastische mountainbike-, wandel- en motorroutes in een heuvelachtig landschap
  • Romantische kastelen in Andlau en Wangenbourg Engenthal
Het middelgebergte van de Vogezen in Frankrijk is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Dichte bergbossen, afgeronde toppen, veengebieden en meren kenmerken het landschap. De Vogezenroute nodigt u uit om de berglucht in te ademen. Het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges nodigt uit tot wandelen. Sportieve vakantiegangers kunnen genieten van de goed ontwikkelde en panoramische mountainbikeroutes.

Geselecteerde Campings

Camping Domaine de Champé
Favorieten
Camping Domaine de Champé

Frankrijk / Grand Est

ANWB Camping LogoInspectie

Geen reviews van kampeerders

Camping Domaine des Bans - Ciela Village
Favorieten
Camping Domaine des Bans - Ciela Village

Frankrijk / Grand Est

ANWB Camping LogoInspectie

3.5Goed(553Recensies)

Alle 56 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Camping Vogezen (Vosges)

Direct boekbaar
Camping de Masevaux
Favorieten
Camping de Masevaux

Frankrijk / Grand Est

5.0Buitengewoon(2Recensies)

Honden toegestaanBroodserviceShopping

Standplaatsen (95)

Huuraccommodaties (14)

Direct boekbaar
Camping des Ballastières
Favorieten
CKE discount
Alle 56 Campings
Alle 56 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings56
Beoordelingen van campings1.530
Ø beoordelingen4.2

Populaire campings

1
Camping Domaine des Bans - Ciela Village
Ciela Village Camping le Domaine des Bans, kamperen in de Vogezen In de bosrijke omgeving van de Vogezen ligt viersterrencamping Ciela Village Camping le Domaine des Bans. Met 33 hectare heb je hier … Camping profielpagina

Campings onderweg

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping de Masevaux
Camping de Masevaux

Het Vogezenmassief tussen de Elzas en Lotharingen is een rustieke streek waar de tijd op veel plaatsen lijkt te hebben stilgestaan - de perfecte bestemming voor een reis met camper of caravan. Pincamp presenteert de beste campings in de Vogezen en geeft u alle belangrijke informatie voor uw volgende kampeervakantie in Oost-Frankrijk.

Camping in de Vogezen Vosges: onbezorgde vakantie midden in de natuur

De campings in de Vogezen bevinden zich in een prachtige omgeving, midden in de natuur. Ideaal voor wandelaars en actieve gezinnen op zoek naar een avontuurlijke vakantie. Het aanbod varieert van kleinschalige campings voor kampeerders die houden van een rustige vakantie tot ruimtelijke campings met veel vermaak voor gezinnen. ANWB Camping heeft de mooiste campings in het departement Vosges voor je op een rij gezet. Zo geniet jij van een heerlijke vakantie op een prima camping!

Van bergen tot kuuroord

Vosges als departement is zeer gevarieerd. Het westelijk deel is laagvlakte, dus erg geschikt voor fietstochten. Voorbij de hoofdstad Épinal richting het oosten begint een glooiend landschap dat richting het middengebergte van de Vogezen steeds hoger wordt, tot aan de ruim 1.400 hoge Grand Ballon. De campings liggen voornamelijk in het meer heuvel- tot bergachtige deel van de Vogezen, wat prachtige vergezichten oplevert!

Jouw ideale camping in de Vogezen

Zoek je een ruime staanplaats of juist een compleet uitgeruste huuraccommodatie? Sta je graag op een zonnige plek om aan je kleurtje te werken of vind je een beschutte, schaduwrijke plaats belangrijk? De campingplaatsen in de Vogezen zijn er in allerlei soorten en maten. Kleinschalige campings voor vakantiegangers op doorreis en campings met een ruim opgezet terrein waar de kinderen lekker kunnen rennen. Ben je op zoek naar een camping waar de hond wordt toegelaten of vraag je je af of er gratis wifi is? ANWB Camping denkt graag met je mee. Maak daarom gebruik van de handige filters zodat je straks comfortabel vakantie viert in de Vogezen!

Vermaak in de Vogezen

Op de campings in de Vogezen valt genoeg te beleven. Je neemt een frisse duik in het zwembad, of een nabijgelegen recreatieplas of meer. Jong en oud vermaken zich op een sportveld of tijdens een potje tafelvoetbal of -tennis. Op de meeste grotere campings is genoeg entertainment, dankzij een animatieteam. Maar de Vogezen zijn vooral geschikt om op ontdekkingstocht te gaan. De prachtige en afwisselende natuur leent zich bij uitstek voor een actieve vakantie. Maak fiets- of wandeltochten met je partner of een avontuurlijke boot- of kanotocht met de kinderen. Je kunt ook een dagtrip maken naar het fraaie Épinal, dat bekendstaat om zijn prentenmuseum, of het beroemde kuuroord in Vittel.

Hoe bereikt u de Vogezen?

De Vogezen bereiken is gemakkelijk per auto of camper. Vanuit Duitsland leidt de kortste route direct langs Karlsruhe. Afhankelijk van waar u vertrekt, kunt u Karlsruhe bereiken via de A6 of de A8. Van daaruit is het slechts ongeveer 200 km naar het hart van de Vogezen. Kort na Karlsruhe passeert u de grens op de B9, die in Frankrijk overgaat in de A35. De route voert via Straatsburg naar Colmar, dat al aan de rand van de Vogezen ligt.

Vanaf hier leidt de D417 verder de bergen in naar de berg Hohneck, de weg die toegang geeft tot het noordelijke deel van de Vogezen. Als u naar het zuiden van de bergen wilt, kunt u het beste de D83 nemen en dan de bijbehorende afdalingen gebruiken.

Tip: De route naar de Vogezen kan ideaal worden gecombineerd met een tussenstop in Straatsburg. De schilderachtige stad is zeker een bezoek waard en biedt talrijke bezienswaardigheden, romantische hoekjes en culturele hoogtepunten.

De mooiste bestemmingen in de Vogezen

In de bergketens van de Vogezen liggen veel kleine stadjes die een bijzondere charme uitstralen. Mooie dagtochten leiden bijvoorbeeld naar het direct aan het meer gelegen Gérardmer, naar het dorp Épinal aan de Moezel of naar het historische stadje Thann.

Gérardmer - populair kuuroord aan het meer

Gérardmer, omgeven door beboste bergen, is een populair kuuroord met een idyllische ligging direct aan het gelijknamige meer. Hier kunt u tot rust komen, zwemmen in het meer of wandelen door de gezellige oude stad. De stad heeft een lange traditie in de textielindustrie. Ook nu nog komt ongeveer een derde van het Franse katoen uit Gérardmer. Tijdens een rondleiding door de textielfabrieken van de stad komt u meer te weten over het boeiende productieproces.

De historische stad Thann

De stad Thann, gelegen aan de rivier de Thur, is de perfecte bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur. Midden in de oude stad staat het imposante symbool van de stad - de St. Theobald's Minster. Rondom kunt u wandelen door smalle straatjes met historische huizen, torens en fonteinen.

Ook de ruïne van kasteel Engelberg buiten het centrum is een bezoek waard. Toen het kasteel in 1673 op bevel van Lodewijk XIV moest worden verwoest, werd een ringvormige steen van de helling gerold, die nu zo is blijven liggen dat je er doorheen kunt kijken naar de stad. Deze steen heeft als bijnaam het heksenoog.

Deze 5 bezienswaardigheden in de Vogezen mag u niet missen

  • Watervallen van Tendon: In de buurt van de stad Gérardmer storten de hoogste watervallen van de Vogezen zich in de diepte - een indrukwekkend schouwspel!
  • Klooster van Hohenburg: Het imposante klooster van Hohenburg, gebouwd in de 7e eeuw door de heilige Odilia, troont op de 763 m hoge Odilienberg.
  • Mijnen van Le Thillot: In Le Thillot kunt u de oude kopermijnen van de hertogen van Lotharingen bezoeken.
  • Citadel van Belfort: De historische vesting rijst majestueus op ten oosten van de oude stad Belfort.
  • Park van Wesserling: In het grootste Elzasser park zijn tuinen te beleven - een moestuin, een baroktuin en nog veel meer.

2 Tips voor slimme kampeerders

  • Paardrijden in de Vogezen: U kunt de bergwereld van de Vogezen ook op een heel andere manier leren kennen - te paard. Op de boerderij in de Vogezen worden paardrijtochten aangeboden in de gevarieerde omgeving. Zelfs beginners kunnen deelnemen aan deze onvergetelijke ervaring en genieten van de ongerepte natuur van de Hoge Vogezen.
  • Château Hans bij Lac Blanc: Bij het meer van Lac Blanc rijst een hoekige rots met een Mariabeeld de lucht in. Van hieruit heeft u een fenomenaal uitzicht op het kristalheldere, door bomen omgeven bergmeer. U kunt het indrukwekkende uitkijkpunt bereiken via de rondwandeling Lac Blanc, die ongeveer 11 km lang is. Op warme dagen kunnen wandelaars zich verfrissen in het populaire zwemmeer.

Activiteiten en excursies in de Vogezen

De Vogezen nodigen uit tot tal van buitenactiviteiten. Vooral wandelliefhebbers komen hier aan hun trekken, maar ook enthousiaste fietsers, ruiters of golfers kunnen in de bergen hun hobby uitoefenen.

Wandelparadijs Vogezen

De Vogezen bieden fantastische wandeltochten naar de bergtoppen en door de schilderachtige valleien. Afhankelijk van uw persoonlijke conditie kunt u kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden. De Vogezenroute is een bijzonder populaire wandelroute die van Cernay over 77 km noordwaarts naar Sainte-Marie-aux-Mines voert.

U passeert idyllische valleien, meren, bossen en hoge bergtoppen. Vanaf de hoogste punten van de wandeling heeft u een prachtig uitzicht op het Zwarte Woud, de Mont Blanc en de Elzasser Rijnvlakte.

Fietsen door de natuur

De Vogezen zijn ook goed per fiets te verkennen. Het goed uitgebouwde netwerk van fietspaden voert u langs de belangrijkste bezienswaardigheden en laat u de natuur van dichtbij beleven. Als bergop fietsen te inspannend voor u is, huur dan gewoon een e-bike - het is een geweldige manier om de hoogte onder de knie te krijgen. U kunt een e-bike huren bij de VVV-kantoren in Colmar of Kaysersberg.

Evenementen

September

  • Pfifferdaj - Fête des Ménétriers: het grootste folklorefestival van de Elzas vindt elk jaar plaats in Ribeauvillé. Het hoogtepunt is de historische processie die leidt naar de dorpsfontein waar ter ere van het festival Elzasser wijn vloeit in plaats van water.

April

  • Narcissenfeest: Elk tweede jaar vindt in Gérardmer het narcissenfeest plaats. Dan trekken liefdevol en met veel fantasie versierde praalwagens door de stad - de hoofdrolspelers van de versieringen zijn natuurlijk altijd de gele narcissen!

Juni

  • Zonnewendevuren in het Thurendal: Elk jaar bij de zomer worden in het Thurendal verschillende vreugdevuren ontstoken. De voorbereidingen beginnen vaak maanden van tevoren om genoeg materiaal te verzamelen voor alle vreugdevuren. De festiviteiten worden opgeluisterd met muziek en vuurwerk.

December

  • Kerstmarkt in Riquewihr: In de kersttijd kunnen vakantiegangers flaneren over de kerstmarkten in verschillende steden in de Vogezen. De traditionele kerstmarkt in de oude stad Riquewihr is bijzonder schilderachtig.

Gastronomische hoogtepunten voor campinggastronomen

Ook als u liever uit uw eigen campingkeuken eet: In de Vogezen kunt u zich culinair helemaal uitleven. Tot de klassiekers van deze streek behoren knapperige tarte flambée, traditioneel belegd met room, kaas, spek en uien, diverse patés, sappige quiches en natuurlijk de uitstekende wijnen.

Als u een liefhebber bent van zoetigheden, moet u zeker crème brulée proberen. Het dessert is gemaakt van room, eigeel en suiker en heeft een heerlijke karamelkorst.

Bij het eten wensen de Fransen graag bon appétit en nemen ze ruim de tijd om van alle lekkernijen te genieten. Restaurants serveren vaak vers stokbrood bij de maaltijd, maar dat wordt nooit met een mes gesneden, maar stijlvol afgescheurd. Na de maaltijd zegt men meestal "On a bien mangé", wat betekent "We hebben goed gegeten!

Het weer en de beste tijd om te gaan kamperen in de Vogezen

Het weer in de Vogezen hangt sterk af van de kant van de heuvelrug waar u zich bevindt. In het westen van de heuvelrug is het meestal koel en vochtig. Het kan veel regenen, vooral in het zuidelijke deel, dus waterafstotende kleding moet zeker in uw bagage zitten. Ten oosten van de bergkam daarentegen is het droger en warmer dan in het westelijke deel.

De beste reistijd in de Vogezen voor wie zo droog mogelijk wil blijven is maart, april, september en oktober. Het is het warmst in juli met een gemiddelde dagtemperatuur van 24 graden Celsius. Wie in de winter naar de Vogezen reist, moet sneeuwkettingen meenemen, want die zijn op sommige wegen verplicht.