Camping in de Atlantische Loire-streek

0 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping in de Atlantische Loire-streek

  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Campings in de omgeving

Camping Paradis La promenade
Favorieten
Camping Paradis La promenade

Frankrijk / Loire-streek

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(1Recensie)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (122)

Huuraccommodaties (42)

Direct boekbaar
Camping du Lion d'Angers Aquadis Loisirs
Favorieten

Glamping in Frankrijk

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

De Pays de la Loire in het westen van Frankrijk fascineren met adembenemende natuurlandschappen en diverse bezienswaardigheden. Ze zijn daarom zowel geschikt voor kamperen met kinderen als voor een ontspannen cultuurvakantie met z'n tweeën. Dankzij de ligging tussen Bretagne, Normandië en Nouvelle-Aquitaine kan de regio ook perfect geïntegreerd worden in een rondreis langs de Atlantische Oceaan. De departementen Mayenne en Sarthe blijken bijzonder mooie bestemmingen te zijn.

Campings in de Atlantische Loire-streek

‘De tuin van Frankrijk’; zo staat deze regio in Frankrijk ook wel bekend. Campings in de Atlantische Loire-streek staan in een schitterend landschap met valeien, bossen, én stranden. De Rivier de Loire stroomt kronkelend door de hele regio met aan de oevers honderden imposante kastelen. Vanaf de camping is er genoeg te beleven. Niet alleen in de afwisselende natuur maar ook in de vele historische steden en dorpjes. Tijdens een kampeervakantie in deze regio geniet je van rust en ruimte, maar hoef je je geen moment te vervelen. Het is een veelzijdig gebied waar je een groot aantal campings kunt boeken via anwbcamping.nl

Campings in alle soorten en maten

In de Atlantische Loire-streek vind je zeker een camping die bij je past. Van kleinschalige campings waar kampeerders in alle rust genieten van het vergezicht voor de ‘deur’ tot grotere campings met meerdere zwembaden en entertainment voor jong en oud. Het aanbod van accommodaties is breed en voor alle smaken: van eenvoudige stacaravans tot luxe chalets met keuken, badkamer en airconditioning. Deze campings in de Atlantische Loire-streek bieden voor kinderen, ouders en grootouders vertier, gemak en comfort voor elk passend budget.

Natuur, historie, duizend-en-een activiteiten: voor ieder wat wils

Zit je op een camping aan of in de buurt van het strand? de Atlantische Loire-streek heeft een 450 kilometer lange kustlijn, met 160 kilometer aan zandstranden. Langs de kustlijn Côte de Lumière zijn er genoeg gezellige badplaatsen te vinden met vissershavens inclusief de heerlijkste visrestaurants. Meer in het binnenland zijn er prachtig gelegen campings bij pittoreske dorpen met oude straatjes met kunstateliers, cafés en middeleeuwse tuinen. En natuurlijk mag een bezoek aan een van de vele Loire-kastelen en beroemde wijngaarden niet ontbreken. Er is er altijd wel eentje in de buurt te vinden.

Dé fietsregio van Frankrijk!

Er zijn in de de Atlantische Loire-streek meer dan 3000 kilometer aan fietspaden. De routes zijn over het algemeen vlak en toegankelijk voor iedereen, met of zonder e-bike. Er zijn drie lange fietsroutes, waar je natuurlijk ook een klein stukje van kunt pakken. Gezinnen met jonge kinderen fietsen graag een deel van de Vélo Francette, met vlakke paden langs de kronkelende rivier.

Routebeschrijving

De regio Pays de la Loire in het westen van Frankrijk is gemakkelijk te bereiken via de snelweg vanuit Duitsland. Neem de A4 naar Parijs, waar u overstapt op de A10 richting Chartres. Daarvandaan leidt de A11 door schilderachtige velden en weiden naar Le Mans in het noordoosten van de regio. Een kleine 100 km verder komt de snelweg bij Angers en volgt dan de loop van de gelijknamige Loire naar Nantes, de hoofdstad van het Pays de la Loire, nog eens 90 km verderop. Vanuit Saarbrücken of Trier wordt Le Mans bereikt na ongeveer 600 km, vanuit Karlsruhe, Mannheim en Mainz is het telkens ruim 100 km meer. Langs de route zijn er stops in de kroningsstad Reims of de Franse hoofdstad Parijs. Ook de door UNESCO beschermde kathedraal van Chartres is een bezoek waard. Bij het reizen is het belangrijk te weten dat op de Franse snelwegen meestal tol wordt geheven en dat dit ook geldt voor de hier beschreven route.

Bestemmingen in de Pays de la Loire

Naast de grote steden Angers, Le Mans en Nantes zijn er nog een aantal kleinere steden die de bezoekers betoveren met koninklijke landhuizen en imposante verdedigingswerken, terwijl de historische kuuroorden La Baule en Le Croisic zonaanbidders naar de Atlantische kust lokken. Veel steden aan de rivier hebben een gevarieerde geschiedenis en zijn geschikt voor een verblijf van één nacht of meer. De havenstadjes stralen weer een heel bijzondere charme uit.

Nantes

De hoofdstad van de regio herbergt niet alleen een historische oude stad waarvan de straatcafés een vleugje Parijse flair uitstralen, maar ook de voormalige residentie van de Bretonse hertogen. Een bijzonder hoogtepunt zijn de Machines de l'île, die de bezoekers meevoeren naar de droomwerelden van Jules Verne en Leonardo da Vinci. Hier kun je tussen mechanische fantasiewezens lopen of je over het eiland laten dragen op de rug van een 12 meter hoge olifant.

Saumur

Midden in het natuurpark Loire-Anjou-Touraine zal het stadje Saumur u bekoren met zijn romantische vakwerkhuizen in de schaduw van een imposant kasteel. Liefhebbers van goede wijnen zullen blij zijn met het aangrenzende wijnbouwgebied, terwijl het nabijgelegen grotdorp Rochemenier en de dolmens uit het neolithicum spannende bestemmingen voor uitstapjes zijn.

Guérande

Gelegen op een schiereiland in de Atlantische Oceaan, is deze stad beroemd om zijn zoutproductie omgeven door de zee in het westen en het natuurpark van Brière in het oosten - perfect voor gevarieerd kamperen in de Pays de la Loire. Het stadscentrum wordt omsloten door een 1.434 m lange muur. Wie begin juni aankomt, moet zeker het Fête médiéval, een jaarlijks middeleeuws festival met zang, dans en ruitervoorstellingen, op zijn agenda zetten.

Activiteiten en excursies

Natuur en geschiedenis vormen een onmiskenbare verbinding in de Pays de la Loire. Daarnaast zijn er een aantal spannende festivals en een paar romantische insider tips.

Historisch pretpark Puy du Fou

Ridders, Vikingen of toga-dragende Romeinen - het meermaals bekroonde attractiepark Puy du Fou is niet alleen leuk voor kinderen. Bezoekers verkennen nagebouwde dorpen uit verschillende tijdperken en staan versteld van allerlei live-optredens, waaronder spectaculaire gladiatorengevechten en snelle wagenrennen in het oude amfitheater.

24 uur van Le Mans

Voor motorsportliefhebbers is de oudste uithoudingsrace ter wereld, die sinds 1923 in Le Mans in het departement Sarthe wordt gehouden, reden genoeg om naar de Pays de la Loire af te reizen. Maar ook leken vallen voor de fascinatie van het racen op het laatst als het veld luidkeels langs hen heen raast.

Romantische boottocht in de moerassen van Marais Poitevin

Op de grens met Nouvelle-Aquitaine is de Marais Poitevin na de Camargue het grootste moerasgebied van Frankrijk, met idyllische natuurlandschappen. De regio, die ook bekend staat als het Groene Venetië, betovert met kronkelende kanalen die kunnen worden verkend in een traditionele punterboot.

Het departement Mayenne staat bekend om zijn indrukwekkende kastelen. Het kasteel van Laval, het kasteel van Sainte-Suzanne of Lassay-les-Châteaux zijn allemaal een bezoek waard.

Gastronomie

De culinaire specialiteiten van de Pays de la Loire, allemaal gemaakt van de hoogwaardige producten van de streek, maken de reputatie van Frankrijk als fijnproeverland in alle opzichten waar. Aan de Atlantische kust sieren verse vis en zeevruchten de borden, waaronder de beroemde oesters uit de Vendée en mosselen uit Aiguillon. Ook zoetwatervis uit de Loire is op veel menukaarten te vinden. Ze smaken bijzonder lekker in een boterachtige witte wijnsaus en met een beetje fleur de sel van de zoutvlakte van Guérande. Een droge Muscadet witte wijn uit de teeltgebieden ten zuiden van Nantes past hier goed bij. Een cider uit Mayenne en een Cointreau rechtstreeks uit de in 1849 in Angers geopende distilleerderij zijn ook niet te weerstaan verleidingen tijdens het kamperen in de Pays de la Loire.

Beste tijd om te reizen

Tussen mei en oktober is het in de Pays de la Loire heerlijk weer om culturele bezienswaardigheden te bezoeken en lange wandelingen door het schilderachtige landschap te maken. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan is het klimaat het hele jaar door mild en blijft de regio tijdens de zomermaanden gespaard van de hittegolven van Zuid-Frankrijk. Niettemin stijgen de temperaturen van juni tot september voortdurend tot boven de 20 graden Celsius. De Pays de la Loire is dus perfect voor een aangename zomervakantie zonder zweterige T-shirts. Omdat de Atlantische Oceaan er iets langer over doet om op te warmen, is een verblijf aan het strand pas vanaf juli aan te raden. De warmste maand om te reizen is augustus.