Campingrecept kruidenkwark

Campingrecept kruidenkwark of yoghurt met kruiden

2 min read

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht of een heerlijke dip? Probeer dan ons campingrecept voor kruidenkwark of yoghurt met kruiden.

Inhoudsopgave

Kruidenkwark of yoghurt met kruiden zijn lekker en veelzijdig tijdens een kampeervakantie. Ze zijn makkelijk klaar te maken en kunnen worden geserveerd met gekookte aardappelen of ovenfriet, groentesticks of vegetarische burgers. De frisse smaak met de heerlijke kruiden verrijkt elke maaltijd gegarandeerd.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Recept voor kruidenkwark of yoghurt met kruiden

Of je nu kiest voor kruidenkwark of een bijgerecht van yoghurt met kruiden heeft vooral te maken met smaakvoorkeur. Kwark vult iets meer, terwijl yoghurt met kruiden iets lichter is. Beide varianten hebben hun voordelen en zijn gemakkelijk te bereiden in de kampeerkeuken.

Recept voor kruidenkwark of yoghurt met kruiden
Recept voor kruidenkwark of yoghurt met kruiden

Ingrediënten voor kruidenkwark of yoghurt met kruiden

  • 500 g magere kwark (of 500 g yoghurt)
  • Citroen of citroensap
  • Verse kruiden zoals peterselie, bieslook, dille, tijm, kervel, rozemarijn, maggiplant, majoraan, oregano of tuinkers (kies maar uit wat je lekker vindt)
  • Peper
  • Zout
  • 4 el melk/yoghurt bij kruidenkwark
  • Ui (optioneel)

Bereiding van kruidenkwark of yoghurt met kruiden

  1. Was de gekozen kruiden grondig. Snijd vervolgens de bieslook in kleine rolletjes – die mag zeker niet ontbreken. Als je voor dille en peterselie kiest, verwijder dan de grove stelen en hak ze vervolgens zeer fijn. Als je ook ui in de kwark wilt, snijd deze dan ook zeer fijn.
  2. Voeg bij kruidenkwark wat melk of yoghurt toe om de massa romiger en fijner te maken. Dit is niet nodig bij yoghurt met kruiden.
  3. Breng de kwark of yoghurt op smaak met zout, peper en citroensap.
  4. Voeg tot slot de gewenste kruiden toe en meng alles goed door elkaar.

De kruidenkwark kan meteen worden opgediend. Het past uitstekend bij gegrild vlees of aardappelen, maar kan ook worden gebruikt als dip of ander bijgerecht.

Nog meer campingrecepten

Dit was ons campingrecept voor kruidenkwark of yoghurt met kruiden – we wensen je veel succes en plezier met de bereiding. In de komende weken publiceren we hier in dit magazine regelmatig meer eenvoudige en bovenal smakelijke campingrecepten. Wat eet jij het liefst tijdens kampeertrips? Ken je geheime tips? Laat het ons weten via onze social media!

Foto: © Fischer Food Design – stock.adobe.com

Laatste aanpassing: 06/06/2024