Campingrecept rijsttafel

Campingrecept rijsttafel: snel en eenvoudig

2 min read

Een echte klassieker wanneer er snel eten op tafel moet staan: de klassieke rijstpan. Met ons recept tover je in enkele minuten een smakelijke rijstpan op tafel. Eet smakelijk!

Inhoudsopgave

De rijstpan heeft waarschijnlijk geen verdere introductie nodig. Het is het perfecte gerecht voor iedereen die geen zin heeft urenlang in de keuken te staan, maar toch wil genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. Veel succes!

Recept voor rijstpan

Je bent de hele dag op pad geweest en nu knort je maag. Je wilt maar één ding: lekker eten – en dat zonder veel gedoe! Onze rijstpan is in een mum van tijd klaar en het perfecte campingrecept om de avond smaakvol af te sluiten.

Rijstpan met worst
Rijstpan met worst © elemakar - stock.adobe.com
📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Ingrediënten voor rijstpan

  • 1 kop rijst
  • 2 koppen water
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 blik erwten
  • 1 blik maïs
  • 2 wortels
  • ½ chorizo, salsiccia of sucukworst
  • Currypoeder
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Wat olie

Zo maak je de rijstpan klaar

Snijd eerst de ui, knoflook en wortels in kleine fijne blokjes en de worst in plakjes. Laat de erwten en maïs uitlekken.

Verhit wat olie in een diepe pan (of eventueel een pot) en bak de worst aan. Haal uit de pan en zet opzij.
Voeg nu de ui, knoflook en wortels toe aan de pan en fruit alles aan.

Voeg dan de rijst toe. Deze wordt ook kort aangebakken en op smaak gebracht met wat curry- en paprikapoeder. Blus af met water en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen tot de rijst gaar is. Mogelijk moet je af en toe wat water toevoegen.

Voeg nu de erwten, maïs en de apart gezette worst toe en roer alles door. Bak alles nog ongeveer 5 minuten en breng op smaak met zout en peper. Smaakt goed? Dan op het bord ermee en smakelijk eten!

Een recept met vele mogelijkheden

Tijdens het kamperen heb je niet altijd de mogelijkheid om alle ingrediënten in te slaan, en dat begrijpen we maar al te goed. Daarom is het recept ook zeer eenvoudig aan te passen: je kunt eigenlijk gewoon alles toevoegen wat je voorhanden hebt of waar je op dat moment zin in hebt.

Meer campingrecepten

Dit was ons campingrecept voor de rijstpan – we wensen veel succes en veel kookplezier. De komende weken publiceren we regelmatig meer eenvoudige, smakelijke campingrecepten. Wat eten jullie het liefst tijdens kampeertrips? Kennen jullie goede tips? Stuur ons gerust een berichtje via onze social media.

Foto: © gareth – stock.adobe.com

Laatste aanpassing: 04/06/2024