wrap met avocado

Campingrecept wrap met avocado: snel en eenvoudig

1 min read

Of het nu voor een wandeling is of tijdens een picknick: onze wrap met avocado is een heerlijke maaltijd voor onderweg.

Inhoudsopgave

Wrap met avocado

Vooral op zomerse warme dagen is een lichte maaltijd zeker een goed idee. Met ons campingrecept voor wrap met avocado maak je wat dat betreft een hele goede keuze. Tijdens uitstapjes is het de perfecte snack voor even tussendoor – voedzaam en super lekker.

wrap met avocado
wrap met avocado

Ingrediënten voor wrap met avocado

  • 400 gram kipfilet
  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 6 slabladeren
  • 100 gram feta
  • 2 el limoensap
  • 4 tortilla’s
  • 50 g zure room
  • Zout
  • 1 tl gemalen koriander
  • Cayennepeper
  • Een scheutje olijfolie

Zo maak je de wrap met avocado klaar

Was de kipfilet en snijd deze in smalle reepjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipfiletreepjes gedurende 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de feta in kleine blokjes. Was de groenten en dep ze droog. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze samen met de komkommer in kleine blokjes, de lente-uitjes in dunne plakjes. Scheur de slabladeren in kleine stukjes of snijd ze ook in smalle reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een vork het vruchtvlees uit de schil. Plet het met de vork in een kom. Druppel het limoensap over de avocado en breng op smaak met koriander, cayennepeper en zout.

Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking. Voeg vervolgens de avocadocrème toe en beleg met de groenten, de feta en de kipreepjes. Voeg een paar klodders zure room toe en rol de belegde tortilla op. Let erop dat je het onderste uiteinde inklapt. Vouw daarvoor de onderste rand ongeveer 3 centimeter omhoog en rol de tortilla strak op.

Foto: © freeskyline – stock.adobe.com

Laatste aanpassing: 05/06/2024