Chili sin Carne

Campingrecept chili sin carne: snel en eenvoudig

2 min read

Haal de pollepels maar tevoorschijn en doe je schort om – vandaag wordt er zelf gekookt. Op het menu staat het populaire groentegerecht chili sin carne. Eet smakelijk!

Inhoudsopgave

Vandaag staat er een echte klassieker op het menu. Chili sin carne is een heerlijk groentegerecht dat ware wonderen verricht, vooral bij lagere temperaturen. Natuurlijk kun je er ook in de zomer van genieten – het is een maaltijd die altijd lekker is. Veel plezier met koken en veel succes.

Recept voor chili sin carne

Chili sin carne is niet alleen in de winter populair, het wordt ook in de zomer tijdens het kamperen veel gegeten. Of het nu ‘s avonds wat koeler is of je gewoon zin hebt in een stevige maaltijd – maar geen trek in een uitgebreide kooksessie – tover je met chili sin carne in een mum van tijd een eenvoudige, maar super lekkere en heerlijk verwarmende maaltijd op tafel.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.
Chili sin Carne - © Nelea Reazanteva - stock.adobe.com
Chili sin Carne - © Nelea Reazanteva - stock.adobe.com

Ingrediënten voor chili sin carne

  • 1 kop gehakt van soja
  • 1-2 koppen groentebouillon
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 paprika, in dunne blokjes of reepjes gesneden
  • 1 kleine chilipeper, gehakt (voor de liefhebbers van pittig, laat de zaden zitten)
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik maïs
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 tl rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Wat olie

Bereiding van chili sin carne

Bereid eerst het sojagehakt voor. Kook een kop sojagehakt in een pan met één tot twee koppen groentebouillon 5-10 minuten, giet af en zet opzij. Snijd in de tussentijd alvast ui, knoflook, paprika, chilipeper en tomaten in kleine blokjes en laat de maïs uitlekken.

Verhit in een pan wat olie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze aan tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en roer totdat deze is opgelost. Voeg dan de paprika en chilipeper toe en roer alles door elkaar.

Nu voeg je het apart gezette sojagehakt, de kidneybonen, de maïs en rozemarijn toe. Laat alles nog ongeveer 10 minuten sudderen en voeg dan de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 minuten sudderen.

Als de tomaten een beetje gerimpeld zijn, kun je alles op borden serveren en er heerlijk van smullen.

Nog meer campingrecepten

Dit was ons campingrecept voor chili sin carne – we wensen je veel succes en plezier bij het koken. In de komende weken publiceren we regelmatig meer eenvoudige, smakelijke campingrecepten hier in het magazine. Wat eet je het liefst tijdens kampeertrips? Ken je geheime tips? Laat gerust even een berichtje achter op onze social media.

Foto: © laplateresca – stock.adobe.com

Laatste aanpassing: 04/06/2024