Couscous Salat

Couscous Salat

2 min read

Een campingrecept dat eenvoudig te bereiden is en heerlijk smaakt, dat is onze couscoussalade. Voor liefhebbers van kruiden kan de salade ook met een pittige touch worden aangevuld.

Inhoudsopgave

Bekend uit het Midden-Oosten of de Balkankeuken heeft de couscoussalade hier inmiddels de fijnproevers weten te overtuigen. Dankzij zijn eenvoudige bereiding is de salade ideaal voor kamperen, zowel als bijgerecht als een smakelijke snack.

Recept voor couscoussalade

Couscous, cous cous of in het Berbers kuskus is oorspronkelijk een gerecht uit de Noord-Afrikaanse keuken, maar wordt ook graag gegeten in het Midden-Oosten of de Balkanlanden. De basis bestaat uit harde tarwe, gerst of gierst, die tot kleine bolletjes zijn gevormd en eenvoudig kunnen worden gekookt. In ons recept wordt nog heerlijke groente toegevoegd en indien gewenst wat kruiden. De couscoussalade kan uitstekend worden geserveerd bij vleesgerechten of als een vullende snack voor wanneer je trek krijgt tijdens het kamperen.

Ingrediënten couscoussalade
Ingrediënten couscoussalade © juefraphoto - stock.adobe.com
📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.
  • 250 g couscous
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1-2 lente-uitjes
  • peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • tomatenpuree / 5 el pittige ajvar
  • zout
  • peper

En zo maak je de couscoussalade klaar

  1. Bereid de couscous aan de hand van de instructies op de verpakking. Ondertussen kan de komkommer worden uitgehold en in kleine blokjes worden gesneden.
  2. Halveer of snijd de cherrytomaatjes in vieren. Hak de lente-uitjes fijn, evenals de peterselie.
  3. Vervolgens wordt de bereide couscous in een kom gedaan en gemengd met zout, peper en tomatenpuree. Voor wie het iets pittiger wil, kan ajvar gebruiken. Dit is een mengsel van paprika en aubergine afkomstig uit de Balkankeuken.
  4. In de laatste stap worden de overige ingrediënten zoals cherrytomaatjes, komkommer, lente-uitjes en peterselie gemengd met de couscous.

De couscoussalade kan direct worden geserveerd en gegeten.

Meer campingrecepten bij PiNCAMP

Dat was ons campingrecept voor couscoussalade – we wensen je veel succes en plezier met koken. In de komende weken publiceren we regelmatig meer eenvoudige, heerlijke campingrecepten in ons magazine. Wat eet je het liefst tijdens kampeertochten? Heb je nog goede tips? Laat gerust een berichtje achter op onze social media!

Foto: © gollykim – gettyimages.de

Laatste aanpassing: 05/06/2024