Quesadillas met kaas of gegrilde vulling

Quesadillas met kaas of gegrilde vulling

2 min read

Een nieuw campingrecept dat snel en eenvoudig te bereiden is, zijn onze quesadillas met kaas of andere lekkere vulling die je klaarmaakt op de barbecue. Met een beetje creativiteit maak je zelf de lekkerste quesadillas en daarmee de perfecte snack voor tussendoor.

Inhoudsopgave

Of het nu als bijgerecht bij de barbecue of als smakelijke snack is – quesadillas zijn geschikt voor beide varianten. Het Mexicaanse gerecht op basis van een tortilla smaakt heerlijk met eigen gecreëerde vulling of klassiek alleen met kaas.

Recept voor quesadillas met kaas of met lekkers van de barbecue

De heerlijke Mexicaanse snack is een campingrecept waar iedereen dol op is. Je vult de wrap precies zoals jij lekker vindt en daarmee is het een ontzettend veelzijdig gerecht. Afhankelijk van je smaak kunnen de tortilla’s in een pan of alternatief ook op de barbecue verwarmd worden. Bij de klassieke quesadillas met kaas blijft het recept beperkt tot twee ingrediënten. Dat kan beter, dachten wij zo, en daarom hebben we een pittige vulling gecreëerd in combinatie met een Mexicaanse dip die uitstekend past bij de barbecue.

De klassieker quesadillas met kaas is vrij eenvoudig en snel te bereiden. Hiervoor moet je de tortillawrap vullen met kaas en verwarm je hem daarna in een pan totdat de kaas volledig gesmolten is. Wie het iets krokanter wil, gebruikt een gecoate pan met wat olie.

Quesadilla met vulling
Quesadilla met vulling

Ingrediënten quesadillas met kaas of met vulling van de barbecue

  • 4 tarwetortilla’s
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g geraspte kaas
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 blik kidneybonen
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • Zout
  • Peper
  • 2 el olijfolie
  • 150 g yoghurt
  • Salsadip

Bereiding voor quesadillas met kaas of met vulling van de barbecue

  1. Voor de bereiding van de dip pel je de knoflook en hak je deze samen met de koriander zeer fijn. Vervolgens meng je de knoflook, de koriander en wat salsadip met de yoghurt. Voeg naar smaak zout en peper aan de dip toe.
  2. Voor de vulling snijd je gewassen courgette en uien in plakjes. Samen met de kidneybonen en de kaas wordt alles gemengd. Bij wie het hier al begint te kriebelen, gooit de courgette en de uienringen natuurlijk gewoon lekker op de barbecue.
  3. Smeer een klein beetje salsadip op je tortilla en beleg de helft ervan met de vulling. Vouw vervolgens de tortilla dubbel en druk licht aan.
  4. Leg de quesadillas nu ongeveer twee minuten op de barbecue. Afhankelijk van wat je lekker vindt, snijd je de wrap in tweeën en serveer je deze samen met de dip.

Meer campingrecepten bij ANWB

Dit was ons campingrecept voor quesadillas met kaas of met vulling van de barbecue – we wensen je veel succes en veel plezier bij de bereiding ervan. In de komende weken plaatsen we hier in ons magazine regelmatig meer eenvoudige maar overheerlijke campingrecepten. Wat eten jullie het liefst tijdens de kampeervakantie? Kennen jullie nog lekkere tips? Stuur gerust even een berichtje via onze social media. Wij horen graag van je.

Foto: © bbivirys – stock.adobe.com<

Laatste aanpassing: 04/06/2024