Hoe werkt de campinginspectie?

Op elk potje past een deksel en dat geldt zeker ook voor het vinden van jouw droomcamping. Laat de sterren je op weg helpen om jouw ideale camping te vinden.

Op zoek naar je ideale camping

Zwembad en animatie of juist het rustgevende geluid van vogels? Over sommige kenmerken van een camping ben je het misschien snel eens met je reisgenoten, op andere vlakken komen onderhandel skills (en soms een beetje water bij de wijn) van pas. Een goed begin voor de zoektocht naar je ideale camping is een wensenlijstje maken. Zet daarop alles wat iedereen in je reisgezelschap belangrijk vindt, van het vakantieland van jullie dromen tot zwemmogelijkheden, of je in de buurt boodschappen kunt halen en hoeveel waarde je hecht aan een spic en span sanitairgebouw. Daarna begint het speuren op anwbcamping.nl.

Geen recensie

Om een goede campingkeuze te kunnen maken, zijn campings die zijn geïnspecteerd door de ANWB voorzien van een eindoordeel in sterren. De schaal loopt van nul tot en met vijf sterren en ook halve sterren zijn mogelijk. Het toekennen van deze sterren zit een tikje anders in elkaar dan bij de recensie van bijvoorbeeld een bioscoopfilm. De eindscore van sterren bij door de ANWB geïnspecteerde campings zijn uitkomst van een rekenformule van vijf beoordeelde onderdelen: Zwemmen, Terrein, Sanitair, Eten & drinken en Recreatie.

"Het aantal sterren zegt niets over wat deze inspecteur persoonlijk van het terrein vond"

Het bijzondere is daarbij: het aantal sterren zegt niets over wat deze inspecteur persoonlijk van het terrein vond (bij elke inspecteur zou dezelfde score eruit moeten rollen), maar wél over de aanwezigheid van bepaalde faciliteiten en de kwaliteit daarvan, gemeten aan de hand van opgestelde criteria.

ANWB Campinginspectie

Sterrenslag

Campings die de maximale totaalscore van vijf sterren behalen, krijgen het predicaat ANWB Top camping. Dit zijn over het algemeen grotere kampeerterreinen met veel faciliteiten van zeer goede kwaliteit. Campings met drie sterren of meer zijn ANWB Erkende campings. Campings met minder dan drie sterren hoeven niet per se minder fraai of fijn te zijn, maar kunnen ook gewoonweg minder faciliteiten hebben die meetellen bij de totaalscore. Vaak zijn dit kleinere campings. Om je zoektocht verder te verfijnen, kun je op anwbcamping.nl de scores van de vijf hoofdonderdelen bekijken.