De charme van het Nahetal

We rijden door de heuvels naar Kirschroth. We doen het raampje van onze auto naar beneden om de koele ochtendlucht in ons gezicht te voelen. De flarden mist in ons hoofd verdwijnen, net als die boven de Nahe, het riviertje waaraan de tent staat. Kirschroth is een wijndorp en na een goede wandeltocht staan we ver boven het dorp om een goed uitzicht te verkrijgen over de wijngaarden. Het Nahetal is veel minder bekend dan het gebied rond de Moezel of de Rijn, maar het microklimaat dat hier heerst levert hoogwaardige Riesling en Weissburgunder (Pinot Blanc) op. Het Nahetal is klein, liefelijk bijna, met een laag heuvellandschap, oude burchten, ruïnes en pittoreske middeleeuwse dorpen.

Ontdek de heerlijke wijnen van Nahetal

Bij Bad Münster am Stein-Ebernburg ligt de Rotenfels, een berg van 327 meter hoog. Veel mensen rijden meteen naar het uitzichtpunt bovenop, maar het beste zie je de rotsen vanaf de brug over de Nahe. Langs de weelderig begroeide oever loopt ook een mooie fiets- en wandelroute. Vanaf de brug krijg je een mooi uitzicht over kasteel Ebernburg.

De Kirner Dolomieten zijn slechts puistjes vergeleken met hun Italiaanse zusjes, maar de rotsen vormen het decor voor een rondwandeling door het bos van de Hunsrück. Parkeer net buiten Oberhausen bei Kirn en wandel naar een van de mooiste uitzichtpunten boven het Nahetal.

ANWB Kampeerkaart CKE

Ben je in het bezit van de ANWB Kampeerkaart CKE? Bekijk dan de lijst met campings met CKE-voordeel.

Bekijk campings