Kleine campings

  • Pittoresk kamperen
  • Lokaal genieten
  • Terug naar het échte kamperen

Vinex versus finesse

Je hoort mensen wel eens zeggen: “Ik wil wel kamperen, maar heb geen zin in die vinex-woonwijken op massale campings. We willen terug naar het échte kamperen waar we tijd voor elkaar kunnen hebben”. Hoor jij ook tot deze groep? Dan hebben we voor jou de selectie “Kleine campings”, campings met maximaal 60 plaatsen.

Wel of niet leuk?

Iemand die een kleine camping runt weet wat zijn klanten zoeken en speelt daar helemaal op in. Geen showavonden, geen aquagym met voorgrondmuziek, geen luide sportwedstrijden. Nee, iemand die op een kleine camping wil verblijven wil niet geleefd worden, wil lekker met eigen gezin tot elkaar komen en zélf bepalen wat wel of niet leuk is.

Maar is er wel wat te beleven?

Er wordt wel eens gedacht dat een kleine camping een weide is met een sanitair gebouw en verder niets. Fout! Natuurlijk, die zijn er ook, maar de meesten hebben een bar, een klein winkeltje of op zijn minst een broodjesservice. En ook zijn er faciliteiten voor kinderen als speelterrein en zwembaden, maar alles op bescheiden schaal.

Eten wat de pot schaft

Kleine campings liggen vaak op zeer pittoreske plekjes, die nog niet

Onderweg naar de meest pittoreske plaatsjes met kleine campings

overlopen worden door toeristen en waar de lokale bevolking u met echte hartelijkheid én met trots op hun lokale erfgoed ontvangt. De ene camping organiseert een kaasproeverij, een ander laat de wijnboer langskomen of serveert een typisch lokaal gerecht: eten wat de pot schaft!

Gelijkgezinden

Je kunt er van uit gaan dat uw buren op de camping om dezelfde redenen op een kleine camping verblijven als jij: rust, tot elkaar komen, genieten van de lokale en regionale bezienswaardigheden en geneugten. Wel fijn om te weten toch?

Waar vind ik kleine campings?

Als je op weg naar Zuid Frankrijk op de A7 rijdt in de omgeving van Valence, zie je rechts van de weg een enorme kerncentrale staan en daar vlak bij een bordje: “Camping à 5 km.” Welnu, deze kleine camping selecteren we natuurlijk niet! Wij kijken naar een mooie omgeving, charmante dorpjes en een mooie natuur!

Ben je benieuwd naar ons aanbod kleine campings? Klik dan hier

Aanbod kleine campings

ANWB Kampeerkaart CKE

Ben je in het bezit van de ANWB Kampeerkaart CKE? Bekijk dan de lijst met campings met CKE-voordeel.

Bekijk campings