Camping Trentino-Alto-Adige

64 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Trentino-Alto-Adige

Geselecteerde Campings

Camping Due Laghi
Favorieten
Camping Due Laghi

Italië / Trentino-Alto Adige

ANWB Camping LogoInspectie

3.3(9Recensies)

Alle 64 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Camping Trentino-Alto-Adige

Direct boekbaar
Camping Punta Lago
Favorieten
Camping Punta Lago

Italië / Trentino-Alto Adige

ANWB Camping LogoInspectie

4.4Geweldig(10Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (138)

Huuraccommodaties (39)

Alle 64 Campings
Alle 64 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings64
Beoordelingen van campings569
Ø beoordelingen4.0

Populaire campings

1
Camping Due Laghi
Camping Due Laghi is gelegen dicht bij twee meren: het Levicomeer en het meer van Caldonazzo. Uiteraard is dit de uitgelezen plek om de nodige watersporten te beoefenen. Daarnaast liggen cultuurstede… Camping profielpagina

Italië met hond

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Punta Lago
Camping Punta Lago

In het noorden van Italië verrukt Trentino met schilderachtige berghellingen en imposante kliffen, vruchtbare groene valleien en kristalhelder water. De regio kan het best worden verkend door te wandelen en te fietsen, en veel reizigers worden ook naar Trentino getrokken om te klimmen. De plaatselijke campings liggen meestal aan de voet van de bergen of direct aan de oevers van het Gardameer. Dit laatste is een van de mooiste recreatiegebieden van Noord-Italië.

Camping Trentino-Alto-Adige

Op de camping in Trentino-Alto Adige Zuid-Tirol kunt u de vele gezichten van deze regio in het uiterste noorden van Italië ontdekken: oude steden, prachtige meren en ruige bergketens wachten u in al hun grandeur op. In deze aan https://www.anwbcamping.nl/oostenrijk Campings in Oostenrijk grenzende regio wordt behalve Italiaans ook veel Duits gesproken, waardoor u op de camping in Trentino-Alto Adige uw talenknobbel in praktijk kunt brengen. De streek wordt omringd door de Alpen en Dolomieten en trekt daardoor veel actieve vakantiegangers. Maar een vakantie op de camping in Trentino-Alto Adige kan ook heerlijk relaxen betekenen.

Camping in Trentino-Alto-Adige, bergbeklimmen, maar ook luieren aan het meer

Veel campings in Trentino-Alto Adige zijn in de bergen gelegen en vormen een waar paradijs voor de avonturier. Wandelen, mountainbiken, klimmen en paragliden: het kan hier allemaal. Zo is San Valentino, gelegen op 1400 meter, een waar wandelwalhalla. Wie een wat rustigere vakantie wil, kan naar een van de vele campings in Trentino-Alto-Adige rond het https://www.anwbcamping.nl/italie/gardameer Campings aan het Gardameer gaan. Cultuurliefhebbers mogen de oude stad Trento zeker niet missen. Bovendien liggen https://www.anwbcamping.nl/italie/veneto Campings bij Veneto en https://www.anwbcamping.nl/italie/veneto/venetie Campings bij Venetië niet ver van een camping in zuidelijk Trentino-Alto Adige. Al deze ingrediënten samen maken een vakantie op de camping in Trentino-Alto Adige tot een heerlijke cocktail.

Survivaltips voor reizen naar Trentino-Zuid-Tirol

Als u naar Trentino wilt reizen, moet u vanuit Duitsland Oostenrijk doorkruisen. De beste manier om dit te doen is de route via Innsbruck en de Brennerpas. Voor de snelweg door de Alpenstaat wordt tol geheven, die je in de vorm van een vignet aan de grens koopt. Aan de Italiaanse kant wordt ook tol geheven bij de tolpoorten.

De A22 leidt eerst naar Bolzano in Zuid-Tirol. Na ongeveer 60 km bereiken kampeerders Trento, de hoofdstad van de regio. Van hieruit is het niet ver meer naar de uitlopers van de Alpen en het Gardameer. Dit laatste ligt op nog eens ongeveer 40 km van Trento. Vanuit Zuid-Duitsland, bijvoorbeeld München of Stuttgart, is het tussen de 350 en 500 km naar de bestemming in Noord-Italië.

Vanuit Keulen is het ongeveer 850 km, vanuit Berlijn 920 km en vanuit Hamburg 1100 km. Onderweg kunnen reizigers een tussenstop maken in Innsbruck en de berglandschappen van Tirol. Ook het Italiaanse Zuid-Tirol is fascinerend met de Dolomietenmassieven en charmante stadjes als Bolzano en Merano.

Bestemmingen in Trentino

De autonome regio Trentino-Alto Adige is ongelooflijk divers, zowel qua landschap als cultuur, en combineert op unieke wijze de Alpencultuur met mediterrane flair. Kampeerders kunnen dromerige berglandschappen, bloeiende vlaktes, pittoreske stadjes en bijna 300 meren verwachten. Tot de mooiste bestemmingen behoren de hoofdstad Trento, het schilderachtige Gardameer en natuurlijk de bergen van de regio, vooral de machtige toppen van de Dolomieten en de Ortles-groep. Hier volgt een kort overzicht van mogelijke bestemmingen voor uw kampeertrip in Trentino.

Trento

Trento is de hoofdstad van Trentino, omringd door schilderachtige bergen. De rivier de Adige stroomt door het centrum. Ten westen van de gemeente is een uitstapje naar de 2.091 m hoge Monte Bondone de moeite waard. In het centrum behoren de middeleeuwse gebouwen zoals de vestingtoren Torre Civica of de Neptunusfontein op het domplein tot de belangrijkste bezienswaardigheden.

Levico Terme

Het kuuroord ligt midden in de Suganer vallei. De rustige en idyllische sfeer aan het Lago di Levico trekt vakantiegangers uit de hele wereld aan. Het meer verleidt bezoekers tot zwemmen en sporten. In het mooie dorp kunnen bezoekers kiezen uit meer dan 50 restaurants met een stevige keuken uit Trentino. Een hoogtepunt zijn de vele thermale baden in de regionale kuuroorden.

Riva del Garda

De badplaats ligt aan de noordelijke oever van het Gardameer en is het perfecte uitgangspunt om de beroemdste waterweg van Noord-Italië te leren kennen. De promenade langs het meer met zijn historische gebouwen zoals de Torre Apponale en het stadskasteel is opmerkelijk. Als u geen zin hebt in zwemmen of watersporten, ga dan mee op een van de vele mountainbiketochten die in het dorp worden aangeboden.

Top 5 bezienswaardigheden in Trentino

  • Castello del Buonconsiglio: Het machtige kasteel werd al in de 12e eeuw in Trento gebouwd en fascineert met zijn machtige kalkstenen gevel.
  • Pergine Valsugana: Het idyllische dorpje in de Sugan-vallei betovert met zijn middeleeuwse oude stad en het historische Castel Pergine.
  • Monte Baldo: Een van de mooiste Garda bergen op de grens van Trentino en Veneto verrukt met droomachtige uitzichten over het water.
  • Gardameer: Het Gardameer is het grootste meer van Italië en dankzij het mediterrane klimaat staan er olijfbomen, palmen en oleanders.
  • Adigevallei: De Adige is een van de belangrijkste rivieren in Noord-Italië en is ideaal voor fietstochten.

Top 2 insider tips - Oude stad Rovereto: In Rovereto is vooral de door Venetië beïnvloede architectuur, die vereeuwigd is in de vorm van de smalle straatjes en paleizen en het 14e-eeuwse kasteel, fascinerend. Een bezoek aan het historisch museum, dat de oorlogsgeschiedenis van Noord-Italië behandelt, is de moeite waard. Ook het Ossario Castel Dante ossuarium en de Vredesklok herinneren hieraan. Vlakbij kunt u de hermitage van San Colombano bezoeken, gebouwd in een rotswand - Dolomieten: De markante rotsspitsen van de Dolomieten behoren tot de mooiste wandelgebieden van Italië. In Trentino zijn de Dolomiti di Brenta ideaal voor trektochten of zelfs voor fitte mountainbikers.

Activiteiten en excursies

Met de bergtoppen van de Zuidelijke Alpen, de schilderachtige valleien en de heuvels bebost met naald- en loofbomen is Trentino de perfecte plek om een kampeervakantie te combineren met activiteiten in de buitenlucht. Klimmen, wandelen, fietsen, mountainbiken, paragliden - de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Ook watersporters komen in Trentino aan hun trekken - het Gardameer is bijvoorbeeld een van de hotspots voor windsurfers in Europa.

Wandelen en bergbeklimmen

Er zijn honderden wandel- en klimroutes in Trentino. Vakantiegangers kunnen bijvoorbeeld rond het Gardameer wandelen en de aangrenzende Monte Baldo beklimmen. Andere mooie bestemmingen zijn de Vermiglio vallei, de Proveiser Steig en de Vallesinella watervallen of de Ragaiolo waterval in Val di Rabbi. Hier wacht een bijna 100 meter lange Tibetaanse hangbrug op dappere wandelaars.

De Dolomieten en de bergen van de Ortles-groep zijn daarentegen ware klimparadijzen. Sommige bergtoppen reiken tot 4000 meter en bieden zelfs van onderaf een uniek panorama. Ook beginners kunnen er hun kans wagen op een beveiligde klettersteig. De via ferrata's stellen zelfs ongetrainde mensen in staat om naar duizelingwekkende hoogten te klimmen die anders voorbehouden zijn aan ervaren professionals. Een klassieker voor beginners is de "Via Ferrata Fausto Susatti", die een spectaculair diep uitzicht op het Gardameer biedt.

Fietsen door het Adige-dal

Een wereldberoemde fietsroute is de tocht door de Adigevallei. De route begint bij de bron bij de Reschenpas en voert dwars door Zuid-Tirol. Vanaf Bolzano gaat de route verder naar Trento. Over het algemeen genieten vakantiegangers tijdens een fietstocht van het uitzicht op weelderige groene alpenweiden en machtige rotstorens. Mountainbiken is een populaire activiteit in de bergen.

Zeilen en windsurfen op het Gardameer en de andere meren

Het Gardameer is gemaakt voor watersporten - het grootste binnenwater van Italië is perfect voor zeilen en windsurfen. Sportievelingen moeten een camping zoeken in Torbole, Riva, Gargnano en Malcesine. De wind waait hier bijna met een druk op de knop.

Wil je een echte adrenalinekick? Probeer dan wildwatervaren in de stroomversnellingen van het Nationaal Park Adamello Brenta en het natuurreservaat Stelvio. Er is een goed uitgerust raftingcentrum in Val di Sole. U kunt het natuurlijk ook wat rustiger aan doen: Ga gewoon met een roeiboot of waterfiets het Gardameer op en geniet van de zonnestralen die op het turkooizen water schitteren.

Evenementen

Maart - April

  • Pasen: Vooral op Goede Vrijdag zijn de processies door de kleine bergdorpjes van Trentino bezienswaardig. Op zaterdag en zondag wordt de wederopstanding van Jezus gevierd tijdens grote banketten.

Juni

  • Vigiliane festiviteiten: Een week lang staat de stad Trento op zijn kop. De beschermheilige Sint Vigilius wordt geëerd met uitbundige straatmuziek en historische theatervoorstellingen. Het centrum wordt omgetoverd tot een middeleeuwse wijk met ambachtslieden en markten. Hier kunt u de regionale keuken proeven en souvenirs kopen. Concerten en spelletjes zijn natuurlijk niet te missen.

Juli

  • Festa Rionale: een levendig dorpsfeest aan de oevers van het Gardameer met muziek variërend van traditioneel tot pop, regionale wijnen en bier.

September

  • Oriente Occidente: Dit avant-gardistische festival met kunst, dans en performance vindt plaats in Trento en Rovereto in de eerste week van september.

September - oktober

  • Druivenoogst in Trentino: In verschillende gemeenten, zoals Verla di Giovo en Piana Rotaliana, worden de druiven traditioneel in de herfst verzameld en verwerkt. Daarbij worden de edele druppels van de voorgaande jaren geserveerd op gezellige feesten.

Gastronomische hoogtepunten tijdens uw kampeervakantie

Ook al bereidt u liever uw eigen eten in de keuken van de camping en doet u hooguit boodschappen in de plaatselijke minimarkt op de camping - probeer tenminste één keer de plaatselijke specialiteiten uit. Het is de moeite waard! De keuken van Trentino wordt over het algemeen gekenmerkt door hartig eten en de producten van de bergboerderijen. Aromatische weidekaas, luchtgedroogde ham en verse kruiden komen van de berghellingen. Tot de bekendste specialiteiten behoren de kazen Trentingrana, Spressa delle Giudicarie en Vezzena.

Daarnaast is de zeer dun gesneden Mortandela uit het Val di Non een smakelijke delicatesse.

Andere bekende worsten zijn Carne Salada en Ciuiga del Banale. Deze producten zijn het lekkerst op knapperig boerenbrood van de plaatselijke dorpsbakkers. Polenta is vooral populair bij warme gerechten zoals geroosterd varkens- en rundvlees. Typisch zijn ook de knoedels die vanuit de Boheemse regio naar Noord-Italië zijn gekomen.

Beste tijd om te kamperen in Trentino

De beste tijd om te gaan kamperen in Trentino is van eind maart tot oktober, dus van de lente tot de herfst. De meeste vakantiegangers komen in de hoogzomer, wanneer de waarden maximaal 30 °C zijn. In mei, juni en september liggen de temperaturen ook altijd boven de 20 °C. Let op: in de hooglanden zijn de temperaturen aanzienlijk lager - op 2.000 m boven de zeespiegel kan een maximum van 15 °C worden verwacht.

Neem tijdens uw kampeervakantie wind- en weerbestendige kleding en zonnebrandcrème mee, want het weer kan snel omslaan, vooral in de bergen. In maart en april zijn de temperaturen over het algemeen wat koeler. Bij maximaal 19 °C kunnen vakantiegangers ontspannen wandelingen en excursies maken. Hetzelfde geldt voor oktober. In de winter wordt het klimaat gekenmerkt door waarden rond het vriespunt.