Camping Limburg

135 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Limburg

Geselecteerde Campings

Camping Beringerzand
Favorieten
Camping Beringerzand

Nederland / Limburg / Panningen

ANWB Camping LogoInspectie

3.4Goed(5Recensies)

Alle 135 campings bekijken
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Limburg

Direct boekbaar
EuroParcs Poort van Maastricht
Favorieten
EuroParcs Poort van Maastricht

Nederland / Limburg

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(5Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (310)

Huuraccommodaties (25)

Alle 135 Campings
Alle 135 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings135
Beoordelingen van campings306
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Camping De Leistert
Camping de Leistert: voor ontspannen én actief zijn. Tussen oktober 2023 en maart 2024: tijdelijk POP UP: Arcade Games XL: bekende games, maar dan in het echt te spelen; indoor familie-uitje voor jong… Camping profielpagina

Glamping

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

EuroParcs Poort van Maastricht
EuroParcs Poort van Maastricht

Kamperen in Limburg is een bijzondere ervaring: de zuidelijkste provincie van Nederland heeft een heel eigen karakter en voldoet met zijn groene heuvels niet aan de gebruikelijke Holland-clichés. Het landschap nodigt niet alleen uit tot fietsen, maar is een waar wandelparadijs. Voor gezinnen zijn er tal van recreatiemogelijkheden in de talrijke pretparken en dierentuinen. En dankzij de hondvriendelijke campings is Limburg ook een echte insider tip voor dierenliefhebbers.

Camping Limburg

Voor wie in Nederland blijft, is een camping in Limburg de plek bij uitstek om toch het 'buitenlandgevoel' te ervaren. Wandelend door de historische straten van https://www.anwbcamping.nl/nederland/limburg/maastricht Campings bij Maastricht, waant u zich soms in Frankrijk. Veel campings in Limburg zijn te vinden rondom https://www.anwbcamping.nl/nederland/limburg/valkenburg Campings bij Valkenburg en in de buurt van de hoogste 'berg' van Nederland, de Vaalserberg. Limburg is ook de regio met het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. In het noorden kun je campings in Limburg vinden, die met het Land van Peel en Maas en de Maasduinen enkele grote publiekstrekkers in de nabije omgeving hebben.

Campings Limburg: vriendelijke heuvels en het bourgondische leven

Wie vakantie viert op de camping in Limburg, zal snel kennismaken met de gevarieerde mozaïek van landschapselementen. De grote hoogteverschillen, schitterende vergezichten, stromende beken en kalksteengroeves geven de provincie een uniek karakter. Vanaf de camping in het idyllische Limburg start u de mooiste fiets- en wandeltochten. Ook voor het bourgondische leven moet u in het zuiden zijn. Gezellige cafés en goede restaurants zijn nooit ver verwijderd van een camping in Limburg. Vooral in het bruisende Maastricht kunt u genieten van alle culinaire geneugten. Een vakantie op de camping in Limburg is dan ook met recht vakantie in ons eigen ‘buitenland’.

Hoe komt u in Limburg?

Met een camper naar Limburg reizen is ongecompliceerd. Zowel vanuit München als Berlijn is de afstand naar de Limburgse hoofdstad Maastricht ongeveer 670 km. Vakantiegangers verlaten de hoofdstad Berlijn via de Berliner Ring en draaien bij het knooppunt Werder de A2 op.

Op de goed uitgebouwde hoofdverkeersweg nodigen talrijke rustplaatsen uit voor een pauze. Een daarvan is de verzorgingsplaats Auetal Nord na 330 km. Bij het knooppunt Kaiserberg bij Duisburg draaien bestuurders de A40 op richting het westen. Vanaf hier is het ongeveer 45 km naar de Nederlandse grens. De eerste stad in Limburg, Venlo, ligt vlak achter de grens.

Dankzij het ononderbroken wegennet is de Nederlandse vakantieregio ook vanuit het zuiden van Duitsland gemakkelijk te bereiken. Eerst volgt u de A9 naar het noorden tot de A3 bij Neurenberg aftakt naar Frankfurt. Na de metropool aan de Main gaat de reis verder over deze snelweg. Pas bij Keulen wordt overgestapt op de A4. De laatste grote stad op Duitse bodem is Aken, dat op slechts 40 km van Maastricht ligt.

De mooiste kampeerbestemmingen in Limburg

Limburg heeft veel bezienswaardigheden en een prachtig landschap. Zowel in de hoofdstad Maastricht als in de voormalige mijnstad Heerlen is genoeg te zien. Cultuurliefhebbers combineren een onbezorgde vakantie in de frisse lucht met sightseeing tours door Maastricht of de andere aantrekkelijke steden in de regio.

Maastricht

Maastricht staat bekend als het culturele centrum van de provincie Limburg. Deze fascinerende stad telt maar liefst 1600 historische gebouwen. Tot de indrukwekkende sacrale gebouwen behoort de driebeukige Servatiusbasiliek met twee hoge torens. De oudste kerk van Nederland herbergt de schatkamer, waar het sierlijke schrijn van Sint Servaas staat als voorbeeld van de Maastrichtse goudsmeedkunst.

Maastricht staat ook bekend om zijn kleurrijke museumlandschap: het Bonnefantenmuseum is gevestigd in een door Aldo Rossi ontworpen gebouw en toont werken van Peter Baul Rubens, middeleeuwse houten beelden en hedendaagse kunst in de stijl van het minimalisme. Een rondleiding door de Maastrichtse metro is een spannende ervaring. Het ondergrondse netwerk van paden onder het Sint Pieterbergplateau beslaat ongeveer 80 km.

Heerlen

Heerlen in Zuidoost-Limburg nodigt u uit voor een spannende reis terug in de tijd. Het Thermenmuseum vertelt over de vroege bewoning van de regio. Hier ziet u de resten van een indrukwekkend Romeins badhuis dat ongeveer 2000 jaar geleden werd gebouwd. Ook een bezoek waard is het Mijnbouwmuseum, dat een spannende kijk geeft op de tijd dat in Heerlen nog steenkool werd gewonnen.

Interessant is ook een rondleiding door de indrukwekkende waterburcht Hoensbroek. In het machtige complex geven 40 tentoonstellingszalen en levensgrote figuren een perfect inzicht in het leven aan het hof. De kerker daarentegen ademt een griezelige sfeer.

Heeren is ook beroemd om zijn veelzijdige straatkunst. Tientallen kleurrijke werken van lokale en internationale schilders sieren het stadsbeeld. Tijdens een rondleiding kunnen geïnteresseerde bezoekers interessante feiten over de achtergrond te weten komen.

Drielandenhoek in Vaals

België, Duitsland en Nederland ontmoeten elkaar in het drielandenpunt in Vaals. De 323 meter hoge Vaalserberg is een van de hoogste bergen van Nederland. Het labyrint op de Vaalserberg is bijzonder spannend voor kinderen, en ook de bosrijke omgeving nodigt uit tot wandelingen in de mooiste natuur.

Activiteiten en uitstapjes in Limburg

Perfect uitgewerkte fiets- en wandelroutes leiden tot avontuurlijke wandelingen in de nationale parken of langs de kabbelende Maas. Plezier voor het hele gezin wordt geboden door de vele attractie- en pretparken. Zo is er altijd genoeg afwisseling als u in Limburg kampeert!

Ontdek Limburg al fietsend en wandelend

Nederland staat tot ver over de grenzen bekend als eldorado voor fietsers. Ook Limburg heeft een goed ontwikkeld netwerk van paden, al is het door de vele heuvels niet zo vlak als de rest van Nederland.

Bijzonder aantrekkelijk is de 178 km lange Maasradroute, die de gelijknamige rivier volgt van Maastricht naar Plasmolen. Voor een ontspannen terugkeer naar het beginpunt kunt u gebruik maken van de praktische pendelboten.

Actieve vakantiegangers vinden interessante wandelroutes in het Nationaal Park Maasduinen in Noord-Limburg. In de langste binnenduinrand van Nederland wandelt u door heide, veen en langs vele grazende schaapskuddes. Een ander wandelparadijs, vooral in het voorjaar, zijn de schilderachtige rivierdalen van het natuurgebied Leudal.

Spannende uitstapjes met kinderen

Spannende attracties voor kinderen maken van Limburg de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. De GaiaZoo in Kerkrade is een van de mooiste dierenparken van het land. Tot de bijzondere bewoners behoren veelvraten, kleurrijke zonparkieten en pluizige wolapen.

De overdekte themaspeeltuin DinoDome met klimrekken en ballenbad biedt mogelijkheden om je uit te leven. Ook het veelzijdige themapark Mondo Verde in Landgraaf staat garant voor urenlang vermaak. Hoogtepunten zijn de liefdevol ontworpen parken met planten uit de tropen, China of Australië.

Sprookjesbos Valkenburg

Een van de mooiste bestemmingen voor gezinnen ligt in Valkenburg. Het Sprookjesbos brengt bekende personages als Doornroosje of Sneeuwwitje tot leven en biedt ook tal van speelmogelijkheden, zoals een grote waterspeelplaats. En als u toch in Valkenburg bent, moet u ook zeker een kijkje nemen in de Romeinse catacomben die onder de stad liggen.

Gastronomie

Het zacht glooiende landschap van Limburg wordt gekenmerkt door talrijke wijngaarden. Daardoor gedijen druivenrassen als Müller-Thurgau, Riesling en Pinot Noir uitstekend in deze zonnige Nederlandse regio. Maar deze populaire vakantieregio is ook een centrum van de Nederlandse bierbrouwkunst. Naast talrijke brouwerijen is de Brandt-brouwerij in Wijlre een van de oudste brouwerijen van het land, waar nog steeds speciaalbieren als Brand Imperator of Brand Up en Pils worden geproduceerd.

De regionale dranken passen uitstekend bij wildgerechten zoals konijn in zure saus, die op veel menukaarten te vinden zijn. Uitstekend is ook de meermaals bekroonde blauwe kaas Achelse Blauwe, die een pittige smaak geeft aan bijvoorbeeld perenchutney. Liefhebbers van desserts kunnen hun hart ophalen met de vruchtencake Vlaai. Deze zoete lekkernij bestaat uit een bodem van gistdeeg en fruitcompote van kersen, appels, pruimen of peren.

Het weer en de beste tijd om te gaan kamperen in Limburg

Limburg is een van de warmste regio's van Nederland. Het klimaat lijkt echter grotendeels op het Duitse weer. De warmste maanden zijn van juni tot en met september. Vanaf april loopt de maximale gemiddelde temperatuur op tot 13 graden Celsius. Perfect weer voor uitstapjes heerst dan tot oktober, en van mei tot augustus is het bijzonder vriendelijk met dagelijks vijf tot zes uur zon.

Als u een vakantie plant voor zwem- of watersportactiviteiten aan de Maasmeren, kunt u het beste in juli en augustus komen. Dan zijn zelfs warme dagen met temperaturen van meer dan 30 graden Celsius mogelijk.

Gasten moeten echter op elk moment van het jaar voorbereid zijn op regenbuien, want op 9 tot 13 dagen per maand kan neerslag worden verwacht. Gemiddeld is juli het natst met 75 liter regen per vierkante meter.