Camping Zuid-Holland

69 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Zuid-Holland

Geselecteerde Campings

RCN Camping Toppershoedje
Favorieten
RCN Camping Toppershoedje

Nederland / Zuid-Holland / Ouddorp

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(3Recensies)

Alle 69 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Camping Zuid-Holland

Direct boekbaar
Camping Ter Leede
Favorieten
Camping Ter Leede

Nederland / Utrecht

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(1Recensie)

Honden toegestaanBroodserviceInternet

Standplaatsen (40)

Alle 69 Campings
Alle 69 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings69
Beoordelingen van campings396
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Camping Delftse Hout
Gasten jonger dan 21 jaar kunnen bij ons niet boeken. Stadscamping Delftse Hout ligt op een kwartier lopen van het centrum van Delft. De camping ligt vlak bij recreatieplas De Delftse Hout en samen m… Camping profielpagina

Glamping aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Ter Leede
Camping Ter Leede

Windmolens, duinen en pittoreske badplaatsen wachten op u als u gaat kamperen in Zuid-Holland. Deze prachtige provincie biedt bijna alles waar Nederland bekend om staat en is een geweldige bestemming voor een ontspannen kampeervakantie. Bij PiNCAMP vindt u de mooiste campings.

Camping Zuid-Holland

Campings in het afwisselende Zuid-Holland zijn er meer dan genoeg. De provincie in het westen van ons land heeft de kampeerder enorm veel te bieden. Met bruisende badplaatsen als Scheveningen, https://www.anwbcamping.nl/nederland/zuid-holland/noordwijk Campings bij Noordwijk en https://www.anwbcamping.nl/nederland/zuid-holland/katwijk Campings bij Katwijk is een camping in Zuid-Holland nooit ver van het strand. Hier kunt u heerlijk uitwaaien, zonnen of het prachtige duingebied verkennen. Maar ook achter de duinen is van alles te doen en te zien. Zo bereikt u vanaf alle campings in Zuid-Holland razendsnel verstilde natuurgebieden in het Groene Hart, historische steden als Delft en Leiden en typisch Hollandse landschappen.

Campings Zuid-Holland: van strand tot historische steden en Hollandse molens

De uitnodigende Noordzeekust is voor veel toeristen reden om een plekje op de camping in Zuid-Holland te bemachtigen. Maar ook voor historie en traditionele Hollandse plaatjes zit u in deze provincie gebeiteld. Ontdek vanaf de camping in Zuid-Holland oude steden als Gouda, Dordrecht en Den Haag. Maar ook Rotterdam, de bruisende metropool met een indrukwekkende skyline en een ultramodern centrum, is een aanrader. Rustzoekers gaan naar een camping in Zuid-Holland in de groene bufferzones, waar u fietst of wandelt door typische Hollands polderlandschap met talrijke molens. Vergeet zeker Kinderdijk niet. Een vakantie op de camping in Zuid-Holland: dat is oer-Hollands genieten!

Populaire bestemmingen in Zuid-Holland

De beroemde Zuid-Hollandse steden Delft, Den Haag en Rotterdam hebben allemaal hun eigen karakter en bieden talloze musea en grote historische bezienswaardigheden te midden van uitgestrekte duinlandschappen en bloeiende tulpenvelden.

Delft: geboortestad van Vermeer

De universiteitsstad Delft, doorkruist door grachten, is een van de mooiste bestemmingen in Zuid-Holland. De stad is vooral bekend als de geboorteplaats van de Nederlandse schilder Vermeer en als bakermat van het beroemde Delftse porselein. Maar Delft heeft ook een prachtige oude stad en tal van bezienswaardigheden zoals het stadhuis of de twee kerken Oude Kirk en Nieuwe Kirk. De beste manier om de stad te verkennen is door de grachten en oude steegjes te slenteren of een rondvaart te boeken.

Rotterdam: Grootste haven van Europa

In Rotterdam ligt de grootste zeehaven van Europa. Ook het Scheepvaartmuseum en de scheepswerf De Delft staan in het teken van het element water. De stadsarchitectuur is modern, terwijl de oude badplaats Hoek van Holland aan het Noordzeestrand een bijna nostalgische charme uitstraalt.

Stadscultuur en strandleven in Den Haag

In Den Haag, de grootste metropool van Zuid-Holland, wacht u een spannende mix van stadscultuur en strandleven. Bekijk eerst de vele musea en kerken en maak daarna een uitstapje naar Scheveningen aan zee. Als je daar de nostalgische trein neemt, kom je onder meer langs het prachtige Vredespaleis en het Binnenhof. Het Gravensteen uit de Middeleeuwen met zijn eerbiedwaardige Ridderzaal is het politieke centrum van het land.

Top 5 bezienswaardigheden in Zuid-Holland - Keukenhof: Elk voorjaar bloeien hier meer dan 7 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen - Paleis Noordeinde: De wapperende vlag op het dak van de classicistische regeringszetel van de koninklijke familie laat zien of de koning op dat moment in huis is.

  • Kaasmarkt in Gouda: Op de populaire kaasmarkt kunt u de lekkerste Brie, Camembert of Emmentaler kopen - Klimduin: Het 51 m hoge zandduin in het dorp Schoorl is een van de mooiste natuurspektakels van Nederland en niet alleen leuk voor kinderen - Museum Beelden aan Zee: De bijzondere beelden in de duinen bij Scheveningen zijn ontworpen door internationale kunstenaars.

Top 2 insider tips

  • De Haagse Markt: Als u zwemkleding of verse ingrediënten voor een campingpicknick nodig hebt, vindt u zeker wat u zoekt. Deze multiculturele openluchtmarkt is een van de grootste van Europa. Antiek, unieke voorwerpen en nog veel meer worden hier sinds 1920 geveild.
  • Porseleinfabriek De Koninklijke Porceleyne Fles: Een bezoek aan de laatste nog bestaande porseleinfabriek in Nederland brengt u terug naar de 17e eeuw. Sindsdien wordt hier het beroemde Delfts blauwe porselein geproduceerd. Ook nu nog wordt het Koninklijke Delftse servies voor het oog van het publiek met de hand beschilderd.

Excursies en dagtochten in Zuid-Holland

De regio Zuid-Holland biedt veel plaatsen die een bezoek waard zijn - of u nu een actieve vakantie prefereert of liever aan het strand ontspant.

Zuid-Holland voor strandliefhebbers

Strandliefhebbers kunnen in historische badplaatsen als Scheveningen, Katwijk of Noordwijk terecht voor een perfecte strandvakantie voor het hele gezin. Hier kunt u genieten van ontspannende uren aan zee, terwijl u luiert in een strandstoel en zich vermaakt. De stranden hebben een uitstekende infrastructuur met strandtenten, restaurants en speeltuinen voor kinderen en meestal gratis parkeergelegenheid op enige afstand van het strand.

Pretparken in Zuid-Holland

In het vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn kunt u talloze vogelsoorten van dichtbij bekijken. Het hoogtepunt van de excursie is Nederlands hoogste glijbaan, die 30 meter de diepte in gaat. Een waar paradijs voor het hele gezin is attractiepark Duinrell aan de rand van Wassenaar. Een sprookjesachtig wonderland, een avonturenkasteel en een kinderdraaimolen houden de jeugd in opperbeste stemming. Oudere kinderen zijn dol op de zomerrodelbaan of vermaken zich met hun ouders in de wildwaterbaan.

Eilandmagie op Dordrecht

Op het eiland Dordrecht wacht u met de gelijknamige metropool een van de mooiste bestemmingen van Zuid-Holland. De middeleeuwse oude stad is een ware potpourri van grachten en koopmanshuizen, waar je uren kunt rondslenteren en altijd iets nieuws kunt ontdekken. De elegante jachthaven is een geliefde plek voor watersporters. Ook veel winkelliefhebbers komen naar de stad - de Voorstraat is Nederlands langste winkelstraat.

Zuid-Holland voor natuurliefhebbers

Het natuurgebied Meijendel is een beschermd gebied tussen Wassenaar en Scheveningen en het populairste recreatiegebied voor stedelingen. De beste manier om het te verkennen is tijdens een lange fietstocht of een wandeltocht - eventueel met uw trouwe viervoeter. De tocht voert u langs uitgestrekte duinlandschappen met dennenbossen en kleine meertjes die voor een korte verfrissing zorgen.

Evenementen

Januari

  • Nieuwjaarsduik: Sinds 1960 komen elk jaar op 1 januari dappere waterratten samen op het strand van Scheveningen voor de legendarische Nieuwjaarsduik in de Noordzee.

Mei

  • Nationale Molendag: Elk jaar op de tweede zaterdag in mei zijn de molens van het land open voor bezoekers voor een rondleiding.

Juni

  • Vlaggetjesdag: Begin juni wordt in het hele land het haringseizoen geopend. Mensen verzamelen zich in de haven van Schevedingen voor het traditionele visfeest, waar heerlijke vis kan worden gegeten. Het evenement gaat gepaard met muzikale optredens. Bovendien kunnen vele boten worden bezocht.

Juni

  • Parkpop: Dit jaarlijkse muziekfestival vindt plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Sinds 1981 is niet alleen onder muziekliefhebbers bekend dat gasten gratis kunnen luisteren naar bekende artiesten uit de hele wereld en verschillende muziekgenres.

Augustus

  • Shantykoor: Negen koren met bijna 400 deelnemers brengen op drie podia in de Haagse badplaats Schevedingen oude zeemansliederen ten gehore.

Beste tijd om te gaan kamperen in Zuid-Holland

Voor een strandvakantie met het hele gezin zijn juli en augustus de beste tijd om te gaan kamperen in Zuid-Holland. In deze periode worden piektemperaturen tot 21 graden Celsius bereikt en schijnt de zon tot zes uur per dag. Het hoogseizoen is ook de beste tijd voor een duik in de Noordzee, want de temperaturen liggen dan rond de 18 graden Celsius. In het algemeen zijn er vrij grote klimaatverschillen in Zuid-Holland, want het is vooral de invloed van de Noordzee die het weer bepaalt. Aan de kust zijn de temperaturen meestal lager dan in de steden Rotterdam of Den Haag. Over het algemeen heeft Zuid-Holland echter een mild klimaat met warme zomers en niet te koude winters. Daarom is de regio het hele jaar door geschikt als kampeerbestemming.