Campings in Noorwegen

343 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Noorwegen

Dit is waarom je moet kamperen in Noorwegen:

  • Natuur en avontuurlijke vakanties
  • Grandioze landschappen
  • Paradijs voor buitensporters
  • Adembenemende fauna en flora
Met zijn spectaculaire landschappen is Noorwegen zowel een droomland als een bestemming van verlangen. Charmante havenstadjes en archipels in het zuiden, majestueuze fjorden in het westen en toendra's en rotswoestijnen in het noorden zijn de kenmerken van dit Scandinavische land. In het achterland verleiden dichte bossen, wilde rivieren en rustige meren bezoekers tot heerlijke buitenactiviteiten zoals wandelen, vissen, mountainbiken of kajakken. Het uitgebreide aanbod aan recreatiemogelijkheden nodigt zowel in de zomer als in de winter jong en oud uit.
Alle 343 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Campings in Noorwegen

Direct boekbaar
Camping Randsverk
Favorieten
Camping Randsverk

Noorwegen / Innlandet

ANWB Camping LogoInspectie

4.9Buitengewoon(7Recensies)

Honden toegestaanRestaurantBroodservice

Standplaatsen (80)

Huuraccommodaties (22)

Direct boekbaar
Sørlandet Feriesenter
Favorieten
CKE discount
Alle 343 Campings
Alle 343 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings343
Beoordelingen van campings697
Ø beoordelingen3.7

Populaire campings

1
Sølvgarden Feriesenter
Kampeervakantie aan de Otra bij Camping Sølvgarden Hotell og Feriesenter Camping Sølvgarden Hotell og Feriesenter biedt voor ieder type vakantieganger wat wils. Ga kamperen op het groene kampeerterre… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Randsverk
Camping Randsverk

Dichte bossen, fjorden, majestueuze bergen: met zijn spectaculaire landschappen is Noorwegen een waar outdoorparadijs en de perfecte bestemming voor een kampeervakantie in de fantastische natuur. Pincamp presenteert de beste campings en geeft nuttige tips voor kampeerders in Noorwegen.

Beleef de natuur op een camping in Noorwegen

Je geniet optimaal van de bijzondere landschappen van Scandinavië wanneer je op een camping in Noorwegen verblijft. De meeste van deze campings liggen midden in de natuur, maar de grote steden, zoals Oslo, Bergen en Trondheim, zijn ook nooit ver weg. Wandel en fiets in de omgeving, of geniet juist van de leuke activiteiten op het kampeerterrein. Op sommige familiecampings is een enthousiast animatieteam aanwezig dat altijd voor levendigheid zorgt. Ben je juist op zoek naar een rustige natuurcamping waar je je optimaal ontspant? Ook dat is op veel plaatsen in Noorwegen mogelijk.

Kamperen in een natuurlandschap

Vrijwel alle campings in Noorwegen hebben een prachtige ligging. Op de ene camping geniet je van een uitzicht over de bergen, terwijl je op andere kampeerplekken uitkijkt over een nabijgelegen fjord. Er zijn dan ook genoeg buitenactiviteiten te beleven. Neem een duik in het buitenzwembad, laat de kinderen spelen in de speeltuin of ga voor een sportieve middag. Zo zijn er voldoende sportvelden waar je kunt voetballen, tennissen of volleyballen.

Bijzondere Noorse cultuur

Of je nu in het noorden of zuiden van Noorwegen verblijft, er zijn altijd mooie bezienswaardigheden in de buurt. Bewonder bijvoorbeeld het prachtige Akershus, een historisch fort dat over het water uitkijkt. Of breng een bezoek aan Oslo, waar je het koninklijk paleis van dichtbij ziet. In de stad Trondheim staat dan weer de belangrijkste kerk van heel Noorwegen: de Nidaros-domkerk. Daarnaast zijn er ook genoeg musea om te bezoeken, zoals een heus Vikingmuseum.

Comfortabele faciliteiten

Je verblijf op de camping wordt aangenamer dankzij ruime staanplaatsen en modern sanitair. De meeste Noorse campings beschikken bovendien over wasfaciliteiten, zodat je altijd frisse kleding hebt. Huur een fiets op het terrein en maak gebruik van het restaurant, waar je smakelijke Noorse gerechten uitprobeert. De receptie biedt elke dag vers brood aan, voor een heerlijk ontbijt.

Adembenemende natuur

Noorwegen staat bekend als het land van de fjorden, de robuuste rotspartijen en de prachtige valleien. Vanaf je camping in Noorwegen maak je bijzondere wandelingen in de buurt van het Geirangerfjord, of geniet je van het prachtige uitzicht vanaf de Preikestolen. Met wat geluk kun je tijdens je kampeervakantie het noorderlicht zien. Hiervoor moet je een uitstapje maken naar de Lofoten: een eilandgroep in het noorden van het land.

Wildkamperen in Noorwegen: Wat is toegestaan?

In Noorwegen is wildkamperen over het algemeen toegestaan. Net als in Zweden geldt het zogenaamde allemansrecht (Noors: Allemannsretten), dat sinds 1957 zelfs in de wet is vastgelegd. Hier gelden echter enkele bijzondere regels.

Is wildkamperen met de auto toegestaan in Noorwegen?

Officieel geldt het Allemansrecht alleen voor kampeerders zonder voertuig, d.w.z. wandelaars met een tent of tentcamper. Maar kamperen met een camper of caravan op het platteland wordt meestal ook getolereerd.

  • U mag niet langer dan één of twee dagen op dezelfde plaats blijven.
  • Laat het terrein achter zoals u het aantrof, dat wil zeggen zonder afval en leeg de vuilwatertank niet zomaar ter plekke.
  • Let op de borden "Verboden te overnachten" die u soms tegenkomt - kamperen met de auto is hier niet toegestaan.

Waar is wild kamperen mogelijk in Noorwegen?

Over het algemeen kunt u overal in Noorwegen waar het niet uitdrukkelijk verboden is met een tent kamperen. Dat geldt ook voor particuliere eigendommen als die niet omheind zijn. In dat geval moet u wel voldoende afstand houden tot het huis of andere gebouwen. Verder geldt: van half april tot half september is het niet toegestaan open vuur te maken in de buurt van bossen.

Kamperen met een hond in Noorwegen

Kampeerders die hun viervoeter graag meenemen op vakantie zijn van harte welkom in Noorwegen. Veel campings laten tegen een kleine meerprijs huisdieren toe. In ruil daarvoor zijn er hondendouches, hondentoiletten en cursussen om stoom af te blazen. Het is raadzaam de regelgeving te controleren voordat u uw huisdier meeneemt. Honden moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid.

Bereikbaarheid

Noorwegen is vanuit Duitsland via verschillende routes te bereiken. De meeste gaan over het water. De veerverbinding tussen Rostock en Gedser is met 2 uur het snelst. Naar Trelleborg duurt de veerboot drie keer zo lang, en van Sassnitz naar Trelleborg zijn reizigers ongeveer 4 uur op de Oostzee. Een mooi alternatief is om via Denemarken te reizen. Vanaf Hamburg is het ruim 520 km naar de Noord-Deense havens Hirtshals en Frederikshavn. De grote veerboten naar de havensteden Kristiansand of Larvik zijn populair en moeten vooraf worden geboekt. Deze verbinding kan perfect worden gecombineerd met een bezoek aan Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken.

Veerbootvrij maar 150 km langer is de route over de Øresundbrug naar Malmø in Zweden. Vanaf hier gaat de route verder door het schilderachtige platteland naar het zuiden van Noorwegen. De havens van Stavanger en Bergen in het westen van Noorwegen worden ook twee tot vier keer per week aangedaan. Deze verbindingen zijn vooral populair in de zomermaanden. Boekingen moeten ten minste twee tot vier maanden van tevoren worden gemaakt. De route naar Kristiansand is minder snel volgeboekt.

Tips en bestemmingen voor kamperen in Noorwegen

Van het tamelijk lieflijke zuiden tot de fjordenlandschappen en het hoge noorden - Noorwegen heeft vele charmante campings aan de kust, in de bergen, in het binnenland in de bossen en aan de vele wilde en romantische meren. Hier volgen enkele tips:

Fjord Noorwegen

Overnachten aan de kust van een fjord hoort gewoon bij een kampeervakantie in Noorwegen. De tijdens de ijstijd gevormde inhammen lopen diep het land in. Veel goede campings liggen langs een van de beroemdste fjorden van Scandinavië, de Geirangerfjord. Niet minder beroemd is het rotsplatform op Preikestolen aan de Lysefjord.

Zuid-Noorwegen

Het zuiden van het Scandinavische koninkrijk is relatief dichtbevolkt. De vrij rotsachtige kustlijn maakt indruk met archipels en eilanden. Hier trekken gezellige havenstadjes en dorpen bezoekers aan. Aan de Oslofjord ligt de levendige gelijknamige hoofdstad met het beroemde Vikingschipmuseum. De regio is vooral een aanrader voor camperreizigers, want de brede kustwegen zijn prettig om over te rijden en bieden tegelijkertijd prachtige uitzichten.

Noord-Noorwegen

Toendra's, berkenbossen en rotswoestijnen maken indruk in het nogal ruige noorden van Noorwegen. Het hoogtepunt van deze regio is de Noordkaap, die tot in de Noordelijke IJszee reikt. Vakantiegangers kunnen in de donkere seizoenen de magie van het noorderlicht bewonderen. Er zijn enkele mooie campings in de regio, waarvan de noordelijkste op 15 km van de Noordkaap ligt.

Prijzen voor kamperen in Noorwegen: Hoe duur is het echt?

Scandinavië, en Noorwegen in het bijzonder, heeft de reputatie niet de goedkoopste vakantiebestemming te zijn. Dat geldt inderdaad voor veel dingen. Vooral voedsel is erg duur, om nog maar te zwijgen van alcohol en sigaretten. Het is niet ongewoon om 10 euro te betalen voor een biertje in een restaurant. Gelukkig is dit niet het geval als u gaat kamperen in Noorwegen. De prijzen liggen rond het Europese gemiddelde. Gemiddeld kost een kampeerplaats 20 tot 25 euro in het hoogseizoen. Hier volgen enkele voorbeelden van de prijzen voor overnachtingen op bovengenoemde campings:

  • Saebo Camping: 18 euro voor een camper.
  • StellplatzNeset Camping: 25 euro voor een camperplaats
  • Nordkapp Camping: 17 euro voor een camperplaats

Afhankelijk van de camping kan het soms duurder zijn. Op de luxe camping Hallingdal kost een kampeerplaats ongeveer 39 euro per nacht. Meestal liggen de prijzen echter veel lager. Campinghutten of appartementen kosten natuurlijk meer. De gemiddelde prijs voor een kleine hut is 50 tot 60 euro. Er is nog een punt waar u rekening mee moet houden: Elektriciteit en warm water voor douches zijn meestal niet inbegrepen in de overnachtingsprijs op campings in Noorwegen. Om een warme douche te nemen, is er in de douchecabines meestal een muntinworp voor 5 of 10 Noorse kronen - afhankelijk van de camping is dit genoeg voor 3 tot 5 minuten warm water. Extra diensten die meestal op de camping bijbetaald moeten worden (gemiddelde prijzen):

  • Elektriciteit 2 tot 4 euro per dag
  • Douches 1 tot 2 euro
  • Wasserij 3 tot 5 euro
  • Droger 3 tot 5 euro

Wi-Fi is gratis op de meeste campings.

Doelgroepen

Kamperen in Noorwegen maakt natuurliefhebbers, actievelingen, vissers en avonturiers gelukkig - zowel gezinnen, koppels als alleenreizenden.

Gezinnen met kinderen

De Noren gelden als zeer gezinsvriendelijk. De kindvriendelijke sfeer is ook voelbaar op de campings. Naast klassieke speeltuinen bieden deze vaak een bonte mix van actie en avontuur. Zowel waterparken als touwbanen en skelterbanen vermaken de kleintjes, want alleen actieve kinderen zijn helemaal tevreden.

Actieve sporters

Wat voor kinderen geldt, geldt ook voor buitensporters. Noorwegen is een paradijs voor klimmers, mountainbikers en wandelaars. De meeste campings liggen in de buurt van de 46 nationale parken. Vanaf sommige kunnen sportklimmers tot in de rotswanden klimmen of kunnen zwemmers voor het ontbijt een duik nemen in het fjord. Ondanks hun afgelegen ligging, die te vinden is dankzij GPS-coördinaten, bieden de idyllische campings WLAN en moderne faciliteiten. Vissers waarderen Noorwegen natuurlijk vooral vanwege de overvloed aan vis. Zij zijn meestal geïnteresseerd in kampeerhutten aan het water.

50+ generatie

De kinderen zijn het huis uit of willen niet meer met hun ouders meereizen. Paren in deze levensfase kiezen graag idyllische campings in Noorwegen in de buurt van de nationale parken, die rust en ontspanning beloven. Welkome avonturen, zoals ontmoetingen met rendieren of elanden in het wild, zijn inbegrepen.