Camping Andalusië

97 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Andalusië

Alle 97 campings bekijken
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Andalusië

Camping Los Escullos
Favorieten
Camping Los Escullos

Spanje / Andalusië

ANWB Camping LogoInspectie

4.4Geweldig(11Recensies)

ZwembadHonden toegestaanRestaurant

Standplaatsen (175)

Huuraccommodaties (71)

Direct boekbaar
Camping Cabopino
Favorieten
CKE discount
Alle 97 Campings
Alle 97 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings97
Beoordelingen van campings362
Ø beoordelingen3.6

Populaire campings

1
Camping Cuevas Mar
Dit vlakke terrein ligt op ca. 200 m van het strand. Een deel van de camping is bestemd voor naturisten. Het terrein is omgeven door huizen, velden, plastic kassen en dergelijke. De omgeving leent zi… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Los Escullos
Camping Los Escullos

Zon en cultuur in Andalusië

Boek je je kampeer- of caravanvakantie op een camping in Andalusië, dan verblijf je in een afwisselend deel van Spanje. De regio omvat het gehele zuiden van het land en strekt zich uit van de Portugese grens tot aan de Middellandse Zee. Andalusië bezit een kustlijn van honderden kilometers. De streek staat echter niet alleen bekend om zon, zee en strand, maar ook om zijn culturele steden.

Populaire costa’s

Strandliefhebbers kunnen in Andalusië hun hart ophalen aan diverse populaire costa’s. De bekendste zijn de Costa del Sol aan de Middellandse Zee en de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan. Verspreid over de Costa del Sol liggen diverse toeristische steden, waaronder Málaga, Torremolinos en Marbella. Langs de witte zandstranden zijn goede mogelijkheden voor uiteenlopende watersporten. Het dorp Bolonia beschikt volgens velen over een van de beste stranden van de Costa de la Luz.

Middeleeuwse steden

De hoofdstad van Andalusië is het wat meer landinwaarts gelegen Sevilla. Het rijke verleden ervan is nog overal in de straten te zien. Sevilla heeft namelijk het grootste historische stadscentrum van Spanje. Belangrijke trekpleisters zijn het paleis Alcázar en de Santa-Mariakathedraal met de bijbehorende klokkentoren, de Giralda. In de stad Granada kan je vanaf je camping in Andalusië het omvangrijke Moorse paleis Alhambra bezoeken. Om het van binnen te bezichtigen, moet je van tevoren reserveren.

Skigebieden en woestijn

Andalusië is een regio van extremen. Met name in het zuidoosten is de afwisseling groot. Daar ligt bijvoorbeeld de Desierto de Tabernas, het enige Europese woestijngebied. Tegenwoordig is het een beschermd natuurreservaat. Meer naar de kust vind je de Sierra Nevada, waar je tot in ver in het voorjaar kan skiën. Je verblijf op een camping in Andalusië is dus uitstekend te combineren met zowel een strand- als een wintersportvakantie.